E min sambo alkoholist?

Jag vet egentligen detta är en dum fråga. Jag o min sambo bråkar alltid över hans drickande. Kan säger han har bekymmer, han säger att han bara tar nån öl, som alla vuxna gör. För det mesta så dricker han alla dagar i veckan. Så fort han slutat jobb åker han ner om bolaget o köper 4-5 starköl. 7,2 %Han säger att jag överdramatiserar och att det är normalt att ta en öl efter jobb. Om ölen är slut på söndagen så köper han 3,5 på Ica.
Han menar att han sköter sitt jobb och tar sitt ansvar. Och att det är jag som har kontrollbehov och bara vill kontrollera honom.
Varje fredag så är mängderna större. Han är bra full vid fem, sex på kvällen.
Kvällen kan sluta precis hur som. Om jag ber han ta upp tvätten, så kan han misstolka detta och börja bråka. Han blir väldigt elak mot mig. Kallar mig för fula ord. Kan sparka i dörrar /väggar. O detta framför vår dotter.
Vad ska jag göra?
Skulle jag lämna så säger han att vi ska ha delad vårdnad. Det är jag inte intresserad av när han dricker... Ena stunden är han glada pappan som leker och dansar med dottern, en annan dag kan han vara tvär, skrikig och irriterad. Hon blir oftast ledsen o söker alltid trygghet hos mig.
E han nykter är hanvärldrns bästa pappa...

Profile picture for user aeromagnus

Finns en flik här som heter fakta. Där finns det fakta angående konsumtion som kallas för riskbruk. Detta betyder att man riskerar att hamna i missbruk. det är 14 standardglas/vecka. 15cl vin 33cl öl 5% 3cl snaps är ett standardglas. Ett standardglas innehåller ca 1,5cl 100% alkohol eller 3,3cl 40% alkohol lite snabbt beräknat.Häller han i sig 4 0,5l 7,2% på en kväll så dricker han ca 30cl 40% ren alkohol. Så han ligger långt över en normalkonsumtion även om man slår ute det på en vecka. Så ja i mina ögon har han ett solklart missbruk. Han är som jag var fast jag blev aldrig hotfull men kunde bli jävligt sur.

Han anser ju inte att han har problem och då finns det ju inga problem?? Eller hur? Fast både du och jag ser ju ett problem. Det är aldrif, ALDRIG ok i ett förhållande att en person skall behandlas illa och behöva ta ansvar. Du ska inte behöva vara en kontrollant utan ett förhållande bygger på tillit. Vad ska du då göra? Ja svårt för det är ju inte bara att lämna.

1. När han är nykter så sätt er ned. Visa honom någon sida med riskbruk där mängderna framgår. Förklara att du är orolig för han och att du själv och din dotter inte mår bra. Antingen bör han sluta eller söka hjälp. Sedan om du vill ställa ultimatum så måste du vara beredd på att fullfölja det.
2. Ja en väg att gå är ju att kontakta soc eller hans arbetsgivare. Du behöver inte vara rädd att de plockar er dotter men han kan få hjälp via er hemkommun. Jag vet inte hur bra det funkar. Arbetsgivaren har ju ett rehabliteringsanasvar och kan tvinga in din man för behandling eftersom det räknas som en sjukdom alkoholism. Vägrar han medverka kan det bli påföljder.
3. Lämna rakt av.

Inga av alternativen är lätta att genomföra och det kräver att du har stöd från din omgivning för att fixa det.

4. Al-anon dett är AA fast för medberoende-personer.

Flygcert har en tråd då hon varit i samma situation som dig så läs hennes. Inga val är lätta när man bor med en missbrukare. Det stora bekymret här är ju att han inte inser problemet och inte har viljan. Tyvärr kan du aldrig få din kille att sluta. Denna viljan måste komma från han själv.

Styrkekramar till dig från mig