Vida

158 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vida
Vida

Dagen har varit bra. Gym., promenad till AA-möte. Köpt lite nya växter. Läst ut boken: Kvinnan på tåget. Så livet går vidare. Och jag saknar inte alkoholen. Jag mår bra. Men ångesten gnager i alla fall. Det förflutna går inte att radera. Och då menar jag, att jag inte var riktigt närvarande, när mina barn var små. Pratar inte mycket om det numera, men det sitter ändå, som en tagg. Försöker att återgälda genom att passa barnbarn, så mycket, som jag kan. Nu skall jag börja på en annan bok.

aeromagnus
Hej

Ja att inte dricka är verkligen en vinst för alla.

Vida
Vida

Ny härlig morgon. Gott kaffe. Idag barnvakt. Visserligen regn, men jag gillar hösten. Har alltid tyckt att sommaren är orolig.

Vida
Tack för din kommentar!

Tack för din kommentar! Förstår inte riktigt det här med "tråd", men försöker lära mig(?)

aeromagnus
Tråd

Du har ju skapat en tråd här. Det är din tråd. Se det som en kolumn som är din. Du ser i huvudmenyn på forumet vem som skapat den. Står under ämnet och bredvid ämnet står vem som skrivit sist står till höger. Hänger du med? :)

Vida
Vida

Ok, tack för din hjälp.

Vida
Vida

Hösten på väg. Idag tagit hem sängkläder från båten. Lite vemodigt, men skönt ändå. Ätit för mycket på sista tiden, så nu måste jag hålla igen på mat och godis också, så inte kilona ökar. Inte lätt.
Men tur att böcker finns. Läsa blir man ju varken fet eller full av.

Vida
Vida

Barnvakt i går. Åt mandlar, som godis. Skall nog gå bra, att gå ner några kilon. Förhandlar lite med mig själv ang. vin till maten. Men inte idag. Nykter i dag. Läser i AA:s dagliga reflektioner varje morgon. Ger mig lite styrka att gå vidare. Skall ut och fika med en väninna idag. Blir skönt att bara sitta. Inte springa efter en 2-åring. Ha en bra dag.

aeromagnus
Bra

Jag det kommer gå bra. Jag rev förtältet förra veckan lite trist att säsongen är slut.

Här nu
Hej

Ser vad du skrivit här och vill bara säga kämpa på. Du klarar det.

Vida
Vida

Ja, kämpar på en dag i taget. För det mesta känns allt ok, men inte alltid. Varit inne i en down-period några dagar. Läser just nu boken: Konsten att höra hjärtslag. Av Jan-Philipp Sendker. Måste ta till lite godis idag. Men ingen alkohol. Lägger mig med boken och slumrar väl till lite. Kanske tar jag en promenad senare. Eller får det räcka med gymet i morse.

Vida
Vida

Gympa + AA i går. Fint möte. Vi var bara 5 st. Kändes riktigt bra. I dag barnvakt. Solen skiner. Vikten minskar sakta! Ja, just nu kan det "nog" inte vara bättre. Tar mig en kopp kaffe till. Ha en bra dag!

Maggis
Bra jobbat! Sitter också med

Bra jobbat! Sitter också med en kopp kaffe och laddar för en vit helg! Ska försöka komma iväg på ett AA möte på måndag, mitt första! Nu kämpar vi! Kram

Vida
Vida

Idag är jag mycket besviken på min man. Han inser inte att vi tillsammans har alko-problem. Han dricker nästan varje dag. Alltså inte varje dag, inte när han skall köra bil. Då blåser han i sin alkomätare och kör enl.regler. Men jag blir så trött........Jag kämpar emot a. Och han tycker inte att det är något problem. Jag känner mig väldigt ensam, när jag nästan varje kväll har en man, som inte går att tala med. Skall jag flytta eller inte? Vi har varit gifta i många år och har 2 barn och barnbarn. Skall jag ta tillvara de bra stunderna? Känner mig villrådig. Men nu skall jag simma, medan mannen ligger kvar i sängen. Ha en bra dag.

Vida
Vida

Måndagmorgon. AA i går. Gym idag. Fint höstväder. För min del nykter helg. Men med mannen var det sämre. I morgon skall vi på vårt årliga läkarbesök. Kanske kan det förändra något? Får leva på hoppet. Eller släppa taget, som gårdagens möte handlade om.

Här nu
Till Vida

Hej, känner som du. Jag är också ensam i detta då min man dricker. Jag vet varken ut eller in, hur det kommer bli osv, det är för mycket att tänka på just nu. Man lever så nära inpå alkoholen.

Vida
Vida

I måndags var mannen nykter hela dagen. Kändes bra. Men igår blev det några öl för honom igen. Men idag en ny dag. Bor i södra Sverige, med fint höstväder. Kanske blir det en skogspromenad i dag, tillsammans med min man?

Vida
Vida

Känns bra just nu. Har en något så när balans i mitt liv. Går på AA-kvinnomöte på söndagar. Känns bra. Lagom motion och lagom mental stimulans på dagarna. Ja, mår hyfsat bra. Tycker att jag har bra kontakt med mina barn och barnbarn. Har gått ner några kilon. Så även vikten är på rätt väg. I kväll ska jag se på bron på TV. Livet känns skönt i denna stund. Och en dag i taget gäller.

Kvaddad
Å vad underbart det låter!!

Å vad underbart det låter!!
Dit vill jag också. Grattis till dej!

Vida
Vida

Ja, då var morgonsysslorna avklarade. I dag dricka "kaffe" med goda vänner. Sedan kommer min son på besök. Han bor på annan ort, så det blir med övernattning. Visst surrar det i huvudet. När hade jag roligt senast? Var det utan a eller? Men nykter en dag i taget gäller.

Vida
Vida

I kväll är jag ensam hemma. Mannen ute med kompisar. Har passat barnbarn i dag. Och sonen har lämnat vårt hem för denna gång. Nu skall jag ha en mysig kväll. Äta gott. Och slarva med lite choklad, som jag har fått i present. Läsa en deckare. Ja, livet känns bra just nu, i denna stund.

Vida
Vida

Mannen snarkar i soffan. Har varit på AA:s lunchmöte idag. Skulle vilja gå på ett kvällsmöte också, men känner mig ganska trött efter maten. Så jag lägger väl mig och läser ett tag. Händer inte så mycket just nu. Det kan ju vara skönt det med. Sinnesro. Ja det är ju det, som jag eftersträvar. Och visst måste man lära sig att ha tråkigt ibland. Det är ju upp till mig själv, vad jag gör av mitt liv. Men vad jag har förstått, så är det svåraste att stilla sig. Nykter en dag i taget. Lev och låt leva. Det viktigaste först.

Vida
Vida

Igår simning. Och lättja. Kom på, att jag måste sysselsätta mig mer på lördagar. Gå på konsert t.ex. Med a var jag mer sysselsatt. Gick ut på krogen och pratade med närmsta människa. Antingen han/hon ville prata med mig eller inte. Vi har inget umgänge av "någon anledning"? Endast ett par vid vissa högtider. Idag kvinnomöte på AA. Säger till min man, att jag går i mässan. Han gillar inte AA. Men jag kommer, efter hand att bli tydligare mot honom.

Vida
Vida

Jaha, då var det dax igen. Listig, falsk och stark. Varit i helvetet några dygn. Men är på väg tillbaka. Barnen förbannade och är inte kontaktbara.
Får inte träffa barnbarn. Gråter. Skam och skuld och hela djävla registret. Bara för lite vin till maten???????Men det har ju gått förr, så jag får ju kravla mig upp igen. Och åter nykter en dag i taget. Har tagit kontakt med en terapeut, får se om det kan hjälpa mig. Också AA igen. All behandling verkar ju gå genom soc. om man inte själv vill betala 2.000:-/dygn. Ber till min högre makt, om att mina barn kan förlåta mig ännu en gång.

Bönsyrsan
Tråkigt att höra. Var inte

Tråkigt att höra. Var inte för hård mot dig själv. Se det som en lärdom, något hände som fick dig att trilla dit, kanske kan du undvika det nästa gång. Kämpa på, du fixar det! Du har allt att vinna på att forsätta vara nykter en dag i taget. Kramar till dig!

Vida
Vida

Skall vara mer observant i fortsättningen på återfallssignaler. Idag har jag varit på kalas utan att dricka a. Kan inte förklara varför det går så lätt ibland och åt helvete en och annan gång. Men aldrig mer, säger jag idag. Nykter idag. Tack bönsyrsan för din stöttning! Kramar!

Vida
Nykter idag

Börjar må bättre. Men har inte hört något från barnen. Har läst dagens text i AA:s dagliga reflexioner. Handlar om ärlighet. Måste påminna mig om ärlighet varje dag i alla mina angelägenheter. När jag talade med min dotter senast, sa jag att jag "försöker leva nykter". Men hon vill att jag skall säga att jag aldrig skall dricka mer. Och är jag ärlig mot mig själv just nu, så vill jag aldrig dricka a mer. Min man, som jag varit gift med i många år. Och har druckit tillsammans med, tycker att barnen gör fel, som tar avstånd ifrån oss. Min man har alltid skött sitt jobb och jag är hemarbetande.
Vi har inga ekonomiska problem, så fasaden är god. Ja, när jag tänker efter, så är det jag och alkoholen, som är problemet. Varför låter jag inte bli detta problem då? Idag skall jag på syjunta. Vi dricker aldrig a. Där gäller kaffe med kaka. Jag ber, att jag skall få tillbaka kontakten med mina barn. Men nykter en dag i taget gäller.

Bönsyrsan
Jag tycker att barnen gör

Jag tycker att barnen gör rätt, även om det känns "hårt". De mår dåligt av att du/ni dricker, och de kan inte göra något åt ert beteende annat än att undvika det. Har du pratat med din man om att försöka sluta tillsammans? Det måste ju vara fruktansvärt påfrestande att försöka sluta samtidigt som ens partner dricker.

Vida
Sluta dricka

Jag har förstått sedan jag tog första droppen alkohol, att jag inte kan dricka sk. "socialt". Min far var alkoholist. Min man dricker inte, som jag, och han vill inte sluta. Jag har hållit upp långa perioder. Och sedan 10 år tillbaka aldrig druckit, när vi träffat barnen. För några veckor sedan hände en olycka, vilket gjorde att det framkom till barnen, att min man och jag inte var nyktra. Min man är aldrig bakfull. Men man kan inte förändra en annan människa. Visst vore det bra mycket enklare för mig, om han också kunde säga, att han vill sluta dricka. I efterhand vet jag ju, att det var bl.a festandet, som förde oss samman. God mat, god dryck, "goda vänner" osv. Men nu har vi ju en historia ihopa. Inte bara alkohol. En vardag tillsammans. Allt annat fungerar utom a för mig. Barnen anser, så klart att min man håller mig om ryggen, när jag faller. Ibland känner jag mig, som åsnan mellan 2 hötappar. Den dog av svält, för att den inte kunde välja vilken hötapp den skulle äta av. Men just nu bor jag med min man och har ingen kontakt med barnen. Tack Bönsyrsan för din kommentar!

aeromagnus
Medicin

Medicin så du inte kan dricka? Då behöver du bara tänka på framtiden, inte att du kan dricka.

Vida
Tack

för tipset!

Sidor