Hoppas vara starkare än alkoholen...

16 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ztark-are
Hoppas vara starkare än alkoholen...
Ztark-are
7 dagar nykter och 3 dagar orökt

Efter många många dagar, månader av måttligt till rikligt drickande har jag nu bestämt att ta mig i kragen och försöka komma ur detta mönster...

Jag har haft otaliga minnesluckor, mailat pinsammaste saker till mina chefer och haft ångest över detta dagligen i 3 månader, därav druckit mer för att döva smärtan av att vara en fullständig idiot som inte borde ha ett arbete eller ens en partner.

Nu försöker vi så här...

Dagen har varit bra, fast det regnat hela dagen så har det underlättat att inte dricka vin/öl för att fira att helgen är över. Jag kan hitta på en miljon saker man kan fira med en öl! Finns massor!

Sambon är med mig på tåget över detta, trots att han kom hem med en låda öl (han hade glömt löftet) igårkväll och drack 2 öl bara för sömnen... jag avstod och det gjorde att vi nu har 10 st öl i kylskåpet som ingen av oss kan dricka.

Tiden får visa hur detta ska gå! Men jag känner mig vackrare och mindre uppsvälld redan nu efter en vecka! ❤️

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Här är vi ett gött gäng som befinner oss på olika platser på den nyktra resan. Läs och skriv mycket här på forumet så blir du en del av vårt goa gäng.

Kram 🐘

Ztark-are
Tack!

Jag tror att detta är rätt forum för att verkligen klara av våren och sommaren utan ett vinglas och en cigg i handen. Jag hoppas också på att gå ner lite i vikt så att sommarkläderna passar när värmen kommer.

Tack, jag kommer trivas här 😊👍

Saskij
Kikar in och hälsar på...

Kikar in och hälsar på... Välkommen hit får jag ju säga! Och grattis till dag 8! Trevligt att följas åt!

Kram Saskij 🦉

Ztark-are
Kram!

Tack, det samma till dig! Härligt gäng här verkligen 😊

Ztark-are
Sitter med ett vinglas i handen...

Som innehåller juice blandat med mineralvatten. Gott är det, men nog skulle det vara skönt med lite rött i solen och tänka smarta tankar istället för som nu (åttonde dagen utan alkohol) känna sig ganska tom, tråkig och tankfull...

Tråkiga minnen dyker upp om vartannat från ingenstans, och jag känner avsky och skam. Jag anar att det är på grund av dessa tankar som jag har druckit istället för att plocka fram dem en efter en... ska man tänka igenom dem, förlåta och slå på något hårt när de kommer? Jag måste komma på något sätt att omfamna dem...

Ha en fin kväll alla! 😊

Andrahalvlek
Uppleva sina känslor

Jag har också dämpat alla mina känslor med alkohol. Och förhöjt stämningen med alkohol. Tills det inte funkade längre, mer än typ de första 20 minutrarna.

Jag tänker väldigt ofta: ”Den känslan brukar jag dricka vin på.” Det kan vara trötthet, ilska, irritation, upprymdhet, nöjdhet osv.

Se Klart brukar ofta skriva: ”Men jag dricker ju inte längre.” Så man får göra något annat istället, eller bara vänta tills känslan klingar av.

Känslor är bara känslor och tankar är bara tankar. Inget av det är farligt och det går över efter ett tag. Ju mindre du bryr dig om dem desto snabbare klingar de av.

Det är okej att känna sig låg. Det är till och med väldigt vanligt när man precis har slutat dricka. Alkoholen höjer serotoninet (må-bra-hormon) och dopaminet (igångsättnings-hormon) och när man slutar dricka störtdyker dessa hormon.

Det tar ett tag innan de hormonerna stabiliserar sig. Håll ut!

Kram 🐘

Saskij
Ölglas i handen..

God morgon Ztark-are!

Igår tog jag en iskall öl i solen på balkongen, dock helt alkoholfri med lime och citron.... Det var så gott. Och jag var så nöjd med att jag inte behövde alkohol för att njuta av min stund i solen...

Små fina framsteg...

Grattis till dag 9! För oss båda!

Idag har jag njutit av mitt kaffe, sovit gott inatt och ser fram emot denna kalla men soliga dag, nykter...

Kram Saskij, klok som en 🦉ibland..
Dag 9

Ztark-are
Till Andrahalvlek och Saskij

Tack Andrahalvlek för den infon, jag visste inte att jag förmodligen har dopaminbrist o andra brister... försökt gå ut o gå ett par gånger om dagen för att få fart på endorfiner. Trött idag, vill helst ligga på loftet och läsa för mig själv, ska snart ha mens och känner av min pmds.

Jag var och pantade massa ölburkar idag. Jag gick mot ölhyllan på rutin för att hämta mer.... stannade upp och tittade på dem och tänkte nej ni kan bra stå där. Gick och köpte jordgubbar och blåbär istället 😊

Skulle så vilja och hoppas att den här sommaren blir nykter... vad mycket tid till annat man skulle ha då! 😊

Grattis du med till dag 9 Saskij. Vi kämpar vidare ❤️

Kram 🐄

Ztark-are
Enormt sug idag..

Jag har inte varit bland människor på två månader förrän idag. Är väldigt introvert och likadan är min sambo så vi undviker människor till varje pris, vi köpte till och med ett hus som låg granne med oss för att inte behöva ha grannar.

Men idag skulle jag till jobbet och märkte hur bilen ville dra mot systemet för att handla en bag -in vin ... och jag fick för första gången under dessa 11 dagar ta ett snack med min hjärna om fördelar med ett glas vin efter en hård arbetsdag.

Men jag klara det!!! Jag vann kampen. Denna gång!

Kram från 🐄

Andrahalvlek
Bravo!

Man får vara lite bestämd mot hjärnan, behandla den lite som en trotsig 3-åring som vill ha ”godis”.

Kram 🐘

Ztark-are
Dag 12

Vaknar alldeles för tidigt för en lördag. Men pigg och nykter, vilket är en härlig känsla... för 2 veckor sedan kunde jag vakna upp till en fruktansvärd panik över vad jag skrivit till vem igår kväll och vilka relationer jag förstört under kvällen / natten denna gång/fylla...

Nu vaknar jag och kikar in här istället och inser att det är flera som har sömnproblem på ett eller annat sätt.

Igår var det fredag och det normala för min sambo och mig hade varit att hämta några flaskor vin och sitta med dem tills allt är slut, men istället åkte vi till butiken och handla blommor och målfärg. Blommorna planterade vi igår kväll och måla tänkte vi göra ikväll. Allt för att hålla händer och huvud sysselsatt med annat.

Jag börjar märka av bättre lungkapacitet och viktminskning eller så är det bara svullnaden som är borta. Hoppas på att mina knän ska bli ok, efter att ha fått lite för mycket vikt att bära. En dag i taget...

Kram och godmorgon alla underbara människor! ☕️

Ledsen själ

Bra jobbat🌸🌸. Man får tänka på att tankarna går över. Är det värt det för att just för stunden va sugen. Efterspelet... Nej!! Snyggt jobbat med 12dagar. Snart 2 veckor . Kram o ha en fin lördag🌸

Andrahalvlek
Morgonpigg

Välkommen till det morgonpigga gänget! Oväntad förändring i och med nykterheten. Skrev ett inlägg om det igår faktiskt.

Vad mycket man faktiskt får gjort som nykter 😳 Den insikten drabbade mig starkt de första 2-3 helgerna.

Svinbra jobbat av er båda!

Kram 🐘

Ztark-are
Tröttheten.... 😓

Har man en sån här trötthet länge som nykter? Jag börjar tröttna på att känna mig trött jämt... är det sockret i vinet som har fått en hyperaktiv förut och nu går kroppen utan bränsle?

Eller kan det vara trötthet av pollen? 🤔

Låst tråd