Högt på blodprov innan gastric bypass!

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mamman86
Högt på blodprov innan gastric bypass!
Mamman86
Hej jag ska göra gastric

Hej jag ska göra gastric bypass o har lämnat blodprover inför denna op. Fick då av provet veta att jag hade överkonsumtion av alkohol i blodet. Jag dricker bara varannan helg men då Vodka o ja ganska mycket. Jag har aldrig haft abstinensbesvär o har inget sug efter alkohol när jag inte festar. Kan ha alkohol hemma utan problem. Kan även dricka ett glas om jag är på middag o inget behov av att dricka mer.
Har alltid tålt mer alkohol än många vänner även när jag var ung o underviktig.
Så kirurgen sa att tyvärr nu måste jag kontakta din läkare på vc så får hon skicka ny remiss sen. Hade festat 2 helger irad precis innan blodproverna vilket jag inte brukar. O innan dess hade jag barnen 12 dagar irad o drack ingen alkohol alls. Så pga ett blodprov verkar det som att min op kommer bli framflyttad upp till ett år om jag förstod rätt. Jag är helt knäckt! Någon som varit med om samma sak? Vad händer nu? Måste ju få gå o lämna nya prover för att bevisa att jag inte har ett alkoholmissbruk? Men under hur lång tid? Min läkare ska ringa imorgon, jag hade en bokad tid men skäms så så jag vågar inte gå dit!! Skrev till min vc att jag är förkyld o inte kan komma pga coronan men att jag verkligen måste få prata med min läkare då jag blev chockad o knäckt över provresultat inför gastric bypass. Detta var en väckarklocka för mig o jag kommer dra ner på mängden jag dricker när jag festar o festa max 1 gång i månaden. Hjälp är så ledsen o får ju säga så som jag skrivit här till min läkare. Skjuts min op upp pga detta kommer jag bryta ihop totalt :( hade aldrig druckit så som jag gjort om jag hade vetat att alkohol finns kvar i blodet så länge.

mulletant
Hej Mamman 86

Förstår att du är besviken! Jag nappar på ditt ord ’väckarklocka’ - det är värt prata om detta med din läkare. Beroendet sitter i hjärnan och alltför många som gjort gbp fastnar i ett alkoholmissbruk i stället. Du ska omedelbart sluta skämmas, sagt med vänligt tonfall! Att äta för mycket och fel (eller för lite) är en sjukdom som man behöver hjälp för att hantera. Tyvärr, tyvärr är matmissbruk ännu inte erkänt som sjukdom.
Stort Lycka till med allt! / mt

Mamman86
Jag har inget maktmissbruk,

Jag har inget maktmissbruk, har gått upp i vikt av sköldkörtelsjukdom, mediciner o sånt.

Mamman86
Ryggproblem som förhindrar

Ryggproblem som förhindrar mig att leva ett normalt fysiskt liv o tyvärr inte fått rätt hjälp av vården.