Mamman86

Hej jag ska göra gastric bypass o har lämnat blodprover inför denna op. Fick då av provet veta att jag hade överkonsumtion av alkohol i blodet. Jag dricker bara varannan helg men då Vodka o ja ganska mycket. Jag har aldrig haft abstinensbesvär o har inget sug efter alkohol när jag inte festar. Kan ha alkohol hemma utan problem. Kan även dricka ett glas om jag är på middag o inget behov av att dricka mer.
Har alltid tålt mer alkohol än många vänner även när jag var ung o underviktig.
Så kirurgen sa att tyvärr nu måste jag kontakta din läkare på vc så får hon skicka ny remiss sen. Hade festat 2 helger irad precis innan blodproverna vilket jag inte brukar. O innan dess hade jag barnen 12 dagar irad o drack ingen alkohol alls. Så pga ett blodprov verkar det som att min op kommer bli framflyttad upp till ett år om jag förstod rätt. Jag är helt knäckt! Någon som varit med om samma sak? Vad händer nu? Måste ju få gå o lämna nya prover för att bevisa att jag inte har ett alkoholmissbruk? Men under hur lång tid? Min läkare ska ringa imorgon, jag hade en bokad tid men skäms så så jag vågar inte gå dit!! Skrev till min vc att jag är förkyld o inte kan komma pga coronan men att jag verkligen måste få prata med min läkare då jag blev chockad o knäckt över provresultat inför gastric bypass. Detta var en väckarklocka för mig o jag kommer dra ner på mängden jag dricker när jag festar o festa max 1 gång i månaden. Hjälp är så ledsen o får ju säga så som jag skrivit här till min läkare. Skjuts min op upp pga detta kommer jag bryta ihop totalt :( hade aldrig druckit så som jag gjort om jag hade vetat att alkohol finns kvar i blodet så länge.

Förstår att du är besviken! Jag nappar på ditt ord ’väckarklocka’ - det är värt prata om detta med din läkare. Beroendet sitter i hjärnan och alltför många som gjort gbp fastnar i ett alkoholmissbruk i stället. Du ska omedelbart sluta skämmas, sagt med vänligt tonfall! Att äta för mycket och fel (eller för lite) är en sjukdom som man behöver hjälp för att hantera. Tyvärr, tyvärr är matmissbruk ännu inte erkänt som sjukdom.
Stort Lycka till med allt! / mt

Klot

Det finns en stor risk för alkoholproblem efter operationen
Nästan så många som var 4:e får problem. Har inget att göra med att man ”byter missbruk” utan handlar om förändrad fysiologi efter op.
Råder dig att gå med i grupp
Stödgrupp för överviktiga och överviktsopererade på FB
Där finns mycket info
Jag opererades för över 20 år sedan och är inte ensam om att ha fått problem med ett evigt vindrickande . Då hade man inte sett sambandet men nu vet man om riskerna och därför kollar de med prover innan
Gå in å läs!/ kram