Dricker varje dag men vill sluta.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
enannanhistoria
Dricker varje dag men vill sluta.
enannanhistoria
Dricker varje dag men vill sluta

Hej,
När jag var 23 år gammal så fick jag problem med sömnen, men karriärs-inriktad som jag är/var så var jag inte mottaglig för råden som KBT samtalen mynnade ut i... Efter att mina insomningstabletter var slut så hade min sömn stabiliserats. När jag var 24 år alltså ett år senare så kom insomningsbesvären tillbaka, på nytt sökte jag vård för detta och ville vid det tillfället inte ha något annat än insomningstabletter, efter att insomningstabletterna var slut så var sömnen bättre återigen. Men cirka ett halvår senare så kom problemen tillbaka och jag började då att dricka relativt mycket på helgerna för att få sömn, ytterligare en tid senare så började jag även att dricka ett rejält glas med Whiskey även 2-3 vardagskvällar precis innan jag gick till sängs bara för att få somna...

... för cirka 2-3 år sedan så började jag att dricka varje kväll och dricker 70-90cl vin (13-14%) från klockan 21:00-22:15 jag har stenkoll på mängden jag intar varje kväll för att fortsatt kunna leva ett liv där ingen fattar misstanke om min stora hemlighet... Jag dricker heller inte utanför denna ram på vardagarna. Helgerna kan se annorlunda ut om jag INTE har en kommunicerad "Nykter" helg, för då följer jag principen ovan.

Som ni säkert förstår så planerar jag mitt liv kring det...

Och då kommer vi till den stora frågan: Är det fortfarande rädslan av att ej somna som är den drivande faktorn? Mitt osunda jag säger - Absolut. Men om jag ser nyktert på det så säger jag definitivt - NEJ!

Nu har jag kommit till insikt med att jag vill sluta dricka då jag känner mig tröttare nu än när jag knappt sov något. Men jag har en viss oro när jag läst mig till att det kan vara farligt att sluta tvärt? Så jag vänder mig nu hit för att få råd. Ska jag trappa ned först? Jag vill tro att jag inte skulle ha några problem med det nämligen.

Jag vill helst inte söka vård...

Kennie
Ingen expert

Hej,
Jag är ingen expert, men eftersom du verkar vara bra på att hålla det du bestämt dig för kan du kanske trappa ned nån vecka innan du slutar helt? Önskar dig all lycka, tror, som du verkar vara inne på själv, att ditt nuvarande alkoholintag gör dig mycket tröttare än vad själva sömnlösheten skulle ha gjort.

Ledsen själ
God kväll

Och välkommen hit😊 det där med att dricka för att somna känner jag igen så väl. Jag var rädd att gå o lägga mig. Visste redan att jag aldrig skulle sova men jag drog ner ordentligt på alkoholen först. Inget i veckodagarna sen någon vit månad en halv etc. Nu snart 1 mån igen men kan säga om sömn att den blev så mycket bättre utan alkohol. Jag försökte hitta en rutin för min kropp,min hjärna. La mig samma tid varje kväll. Jag lyssnar även på min sovmusik(lätt att söka på Spotify) sen har jag provat lite hälsokost med tex magnesium i vilket har hjälpt. Nu längtar jag till att få sova. Så kan säga funkade det för mig så känns det verkligen som du ska få rätt på det till slut men det kan ta tid. Det där med att sluta tvärt gjorde jag första gången o det gick bra så har inga direkta rekommendationer . Än en gång välkommen och vi finns här o stöttar🌸 kram

DetGårBättre
Hur ofta är du nykter? Hur

Hur ofta är du nykter? Hur många dagar nykter har du haft som längst i denna period? Hur länge har du druckit varje dag? Har du överskridit den gränsen som står ovan, 70-90 cl vin? Det med att sluta tvärt är väldigt individuellt. Antagligen skulle det inte vara några problem för dig men det kan kännas bättre att trappa ner. Men allt hänger på mina ovanstående frågor. Det är ändå relativt små mängder du dricker!

enannanhistoria
T

T