Orkar inte

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Benj123
Orkar inte
Benj123
Alkohol

Hej. Jag skriver här för första ggn. Jag är ledsen o förtvivlad igen. Min man dricker o blir så dum. Han vräker ur sig fula ord, säger att jag aldrig visar honom kärlek. Han hittar på det mesta han kan för att jag ska komma i underläge. När han är nykter är han fin o planerar att vi ska göra saker men det blir inget av. Jag går i en anhöriggrupp men sen en tid tillbaka. Jag älskar honom men jag vet inte om jag orkar att kämpa mer. Om jag någongång tar upp hans drickande så blir han arg. Han har en ryggsäck full av jobbiga saker o det känns som om han flyr in i alkoholen och att han straffar mig för allt. Han har ett bra jobb som han sköter. Han bor på annan ort i veckorna men jag vet att han dricker varje kväll. Mina känslor just nu är ett virrvarr. Vet inte om jag orkar längre

Rosette
Hej Benj123 och välkommen!

Du har hittat hit och berättar hur det är med din man. Han dricker för mycket och är elak mot dig, uttrycker saker som att du inte visar honom kärlek och liknande. Tufft att höra och tufft att leva nära någon som dricker på ett sätt som skapar en ständig oro.

Du sätter ord på att han straffar dig för saker och trycker ned dig, det är en psykisk misshandel du beskriver. Även om han är fin, har en ryggsäck med svårigheter och du har förståelse för vart detta kommer ifrån så är det ju inte okej och svårt att ta emot även sen när det fina väl kommer.

Det finns hjälp för honom att få om han vill ta emot den för sitt, du har försökt att påverka honom men han skjuter det ifrån sig. Klokt att du hittar sätt att få stöd. Både att du tagit steget att gå till en anhöriggrupp och nu också börjat skriva, och kanske läsa här.

Om du tänker att din partners humör kan eskalera och att han kan bli eller är hotfull vill jag gärna rekommendera dig att ringa kvinnofridslinjen 020 50 50 50. Dit kan en ringa oavsett om det är fysiskt eller psykiskt våld, anonymt, kostnadsfritt, dygnet runt.

Ibland tar det tid innan en tråd får fart och en kan behöva skriva flera gånger. Om du vill, skriv mer, berätta så kan vi ge dig stöd.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Bestemor
Känner igen...

Min man jobbade borta i ca 20 år, jag fattade aldrig att han drack på veckorna! Men det blev uppenbart när han fick jobb på orten, han dricker ju varje kväll!!!
Bra att du hittat hit, många har liknande erfarenheter.
Jag har själv druckit för mycket, ja varje kväll med honom. Inget att rekommendera.
Nu har jag själv stöd med både medicin och terapi. Jag känner mej på rätt väg.
Men då blir ju obalansen än mer tydlig!
Kanske är det så för dej, att bara han dricker?
Håll ut i din nykterhet i så fall.
Jag är med i en utbildning för anhöriga på 1177. Det tycker jag är bra.
Min man är " bara" psykiskt otrevlig, men jag har ändå pratat med en vän så att jag har nån stans att ta vägen om det känns övermäktigt nån gång. Jag har fått en nyckel dit.
Så, hitta dina egna vrår dit du kan dra dej för att vara ifred. Kanske har du djur att umgås med? Eller ett ställe utomhus som är lite
" bara ditt"
Att gå undan när otrevligheter börjar är bättre än att försöka svara.
" vi pratar om det imorgon istället"
Min mans onykterhet gör mej först irriterad, sedan orolig å sist rädd. Han blir så förändrad.
Hur känns det för dej?
Ikväll sitter jag hos mina djur, maken drack, å somnade tidigt..skönt.
Jag försöker att uppleva det som är fint JUST NU.
Ingen idé att vara besviken, arg, ledsen på en sovande full make.
Nu ut till solnedgången. 🧚‍♀️