Slutat dricka utan nedtrappning. (Ändrad titel)

464 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Onkel F
Slutat dricka utan nedtrappning. (Ändrad titel)
Onkel F
Hej! Är det någon som har

Hej! Är det någon som har erfarenhet av att lindra abstinensbesvär genom att trappa ner på alkoholkonsumtionen? Frågan är säkert behandlad i dussintals trådar, men jag hittar dem inte.

Jag tänkte att idag skulle vara min Dag 1 utan alkohol. Det fungerade fram till 19-tiden, sen blev besvären för besvärliga. Att vara skakig och må skit kan jag leva med, men så fick jag kramper i ena handen. Verkligen skrämmande! Har lite vin kvar sedan igår, drack 1 glas och besvären försvann. Drack ett till av bara farten, jag är ju alkis.

Det är många här som verkar vara på rätt väg i sitt förhållande till alkohol, så det kanske finns någon med erfarenhet av huruvida det är möjligt att undvika besvär genom att trappa ner konsumtionen under 1 - 2 veckor (eller kortare tid)?

mvh
Onkel F

Torn
Trappa ned

Hej! Jag körde en nedtrappning dagarna innan jag slutade helt med att dricka. ( 6 månader nykter nu) Var rädd för farlig abstinens och trappade ned i 4 dygn. Klarade mig från kramper men hade några riktigt hemska syn och hörsel hallucinationer under de sista 2 dygnen. Så jag vet inte om det hjälpte egentligen. Är säkert bättre att trappa ned under lite längre tid. Eller ta hjälp av sjukvården, det finns ju mediciner att ta till.
En sak är säker i alla fall, att ha blivit av med mitt alkoholberoende är det bästa som har hänt i mitt liv.

Mvh. Torn

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Jättebra att du har hittat hit och du får nog snart svar angående nedtrappning. Du kanske behöver komplettera med uppgift om hur mycket du har druckit och hur länge.

Själv har jag ingen erfarenhet av den typen av abstinens, men det var säkert nästa steg för mig. Alkoholism är ju en progressiv sjukdom.

Jag valde att sluta när jag märkte att min tolerans hade ökat rejält och jag hade minnesluckor nästan varje gång jag drack.

Kram 🐘

Onkel F
Oerhört tacksam för svar från

Oerhört tacksam för svar från er båda.

Torn: Jag provar att "småsupa" i minskande grad i 1 vecka, så får jag se hur det känns.
Sjukvården där jag bor hänvisar alla beroendeproblem till Beroendemottagningen, och en provtagning skulle garanterat resultera i en anmälan till Trafikverket. Katastrof för arbetslivet och ekonomiskt. Denna möjlighet har jag som plan Z eller något liknande.

Andrahalvlek: Jag fyllde 60 i våras och har druckit i mer är halva livet, i varierande grad. De senaste 20 åren: MYCKET.

Jag har "slutat" 2 gånger tidigare med hjälp av Antabus (Guds gåva till mänskligheten). 2012 pga att en läkare "föreslog" det. Var nykter i 2 år. 2019 pga att min närmaste chef hade synpunkter på min sjukfrånvaro. Var väl nykter i drygt 1 månad efter avslutad behandling. Båda gångerna klippte jag av alkoholkonsumtionen tvärt utan problem. Dock för att vara andra till lags. Ingen egentlig egen motivation.

Mådde väldigt bra båda gångerna. Mycket motion, god sömn och rejält förbättrad kroppslig status. Tyvärr tycker man, som många här skrivit, att det här är ju inga problem.

Andrahalvlek
Din egen motivation

Den måste du hitta nu. Du ska sluta för din egen skull. Innan det är för sent.

Alkoholism är en progressiv sjukdom och man dör till slut. Min pappa dog 61 år gammal, pga söndertrasad lever. Jag fyllde 50 år i höstas och jag vill inte traska i hans fotspår mer.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

nystart
Vitaminer

Börja proppa i dig vitaminer redan innan du slutar, maxa B-vitaminer til exempel. Köp hem L-Glutamin och maxa detta också. Jag gjorde detta innan jag slutade och fick inga besvär alls. Lycka till.

Jullan65
Välkommen, det känns alltid

Välkommen, det känns alltid bra när en medmänniska vill sluta dricka. Har egentligen inga bra råd för fysisk abstinens. Har klarat mig från det . Baksmälla har jag dock haft och jag kan tänka mig, vätska i massor. Tillsätta resorb för balans i kroppens salter osv. Vitamin b-12 i höga doser( just b-12 är vanlig brist hos oss som dricker för mycket). Magnesium är bra, kan hjälpa vid kramper och sömnen. Men har du tendens till krampanfall får du nog ta lite hjälp av sjukvården, samma om du inte får sova alls på flera dygn. Lycka till nu och håll i , de blir snart bättre

Onkel F
Dag 1! Tack för hjälpen!

Behöver tips om hur forumet fungerar! Skall man använda Besvara-knappen när man ger svar på ett specifikt inlägg? Eller, som jag gjort, lägga en ny kommentar i fältet sist i tråden?

Oavsett, tack för svar, tips och omtanke! Jag är ganska bra på vätska och vitaminer, L-Glutamin, magnesium och Resorb är dock oprövat. Måste kolla upp.

Idag har jag mått som en överkörd grävling. Sprängande huvudvärk, illamående, svettningar och jag har darrat som ett asplöv (fortfarande). Dock ingen kramp. Kul när man delvis jobbar med kundkontakt..

Jag har fortfarande vin kvar i kylen som försäkring mot kramp. Det får stå kvar några dagar "ifall att". Idag har jag varit nykter, en timma i taget. Hoppas på Dag 2 imorgon.

Onkel F

AmandaL
Grattis till din första

Grattis till din första nyktra dag onkel f! Känns härligt att höra att du klarat av dagen trots jobbiga bakfyllebesvär (låter det som)
Du kan svara på dina kommenterar eller andras trådar längst ner i kommentarsfältet, eller trycka besvara direkt på ett meddelande, men det hamnar längst ner ändå 🙂
Igen grattis till din första nyktra dag och jag tror på att du klarar dag två imorgon 🙏🏻🌷

Andrahalvlek
Du vänjer dig snart

Om du får många kommentarer så kan du skriva i rubriken ”Till Andrahalvlek” för tydlighetens skull.

Annars skriver du bara svar på kommentarer längst ner. Då blir det ett ”samtal” som alla kan följa.

Sen kan du även kommentera i andras trådar om du vill 😊

Det finns några här just nu som är på dag 1-3 precis som du. Det är extra sporrande att hitta någon som befinner sig på ungefär samma plats i nykterheten. Då kan man ”växeldra”.

Kram 🐘

TROCADERO
Dag 2

Är också på min andra dag.
Kan vara skönt att ibland påminna sig att vi är flera som går genom det nu. Vi klarar detta tillsammans!
Hoppas du får en god natts sömn så du kan komma till jobbet med nya krafter imorgon. Och då är du redan på dag 3!!!

AmandaL
Det är perfekt att ni har

Det är perfekt att ni har varandra som är så lika i nykterhetensdagar, då kan ni alltid stötta och motivera varandra till att klara ännu en dag tillsammans! Grattis ingen onkelf till din första nyktra dag och trocadero till din andra! Fortsätt att finnas här för varandra och stötta varandra i era processer 👏🏻🌟👊🏻🌷

Onkel F
Trocadero, jag tog kanske i.

Måndag var min första dag, jag kanske skulle ha väntat till idag med kommentaren. Ingen bra sömn, tyvärr. Låg och funderade på vad jag gett mig in på.
Visst skall vi klara det, ingen av oss vill ha alternativet.

Onkel f

Livat
Bra att du satt igång,

Bra att du satt igång, grattis! Tog mig ca 3-4 dagar innan sömnen funkade, nu somnar jag bra och sover så mycket bättre!!

Livat
Bra att du satt igång,

Bra att du satt igång, grattis! Tog mig ca 3-4 dagar innan sömnen funkade, nu somnar jag bra och sover så mycket bättre!!

Onkel F
Dag 2 nykter snart slut.

Det gick utan att trappa ner (säger han stöddigt efter nästan 2 dagar).

Mår ganska anständigt med tanke på omständigheterna. Dödstrött, huvudvärk och skakig, javisst, men inga tendenser till kramp pga abstinens. Det innebär att jag måste hälla ut det sista jag har av mitt kära vin. Senast torsdag, har jag något hemma fredag eftermiddag kommer det att gå åt fanders.

Är lite orolig inför helgen, om jag nu inte snubblar innan dess. Jag har haft 2 "Första nyktra helgen" sedan 2012. Båda med stöd av Antabus. Jag har inte haft något val, jag har inte kunnat dricka.
Den här gången har jag det, jag väljer själv om jag skall åka till bolaget och handla 2-3 BIB eller om jag skall vara nykter.
Jag hoppas på nykter. 2 dagar är inte mycket att skryta med, knappast någon stabil nykterhet. Jag känner att både min kropp och min vitvinsmarinerade hjärna behöver det. Mest självpepp detta.

mvh

Onkel F

Andrahalvlek
Stryk hoppas

”Om jag inte snubblat innan dess”, ”Hoppas på nykter.”

Du måste tro på dig själv! Du måste verkligen bestämma dig, inifrån och ut, med hela hjärnan.

För vad är alternativet? Döden? Du håller på att dricka dig till döds, och vägen dit är ett konstant lidande. Du är värd något bättre.

Kram 🐘

Onkel F
Pinsamt medveten om det.

Som jag svarade Trocadero: Ingen av oss vill ha alternativet. Har ett sug som kräver all viljestyrka jag har att stå emot. A finns tankarna varje vaken minut.
Skall hälla ut sista vinet ikväll, blir en prövning att se det flöda ur BIB-ens tapp utan att sätta ett glas under.
Jag är oerhört tacksam för varje liten vänlig knuff i rätt riktning, det hjälper.

Förresten, vad betyder den där lilla rosa knappen nere till höger?

Onkel F

Andrahalvlek
Hjärta = Gilla ❤️

Den rosa knappen trycker man på när man gillar någons inlägg - som jag gjorde nu med ditt senaste inlägg.

Ett tips: Håll för näsan! Doften av vin kan trigga dig.

Kram 🐘

Andrahalvlek
The rain in my heart

Kolla den dokumentären på Youtube. Lagom avskräckande. Dit vill du inte komma - du måste sätta stopp nu!

Kram 🐘

Jullan65
Jag tror på dig.....en timme

Jag tror på dig.....en timme i taget, 24 timmar. Lova dig själv.... inte hela livet, just bara 24 timmar o sen 24 timmar till. Kämpa på

Onkel F
Dag 3 snart till ända. Får man räkna så?

Andrahalvlek, att få med mig hela hjärnan i nuläget är en fantasi, men jag jobbar på den saken.

Jullan65, tack för att du tror på mig.

Jag hällde ut det sista vinet ikväll, drygt en halv BIB. Det var inte lätt att förmå mig själv att faktiskt göra det. En hel del argument emot for genom skallen, men men..
Jag antar att det betyder att åtminstone halva hjärnan är på min sida, och ja, jag kämpar!
Någonstans lite längre fram kanske jag kan skriva mer "du" och inte bara jag, jag,jag. Senare.

mvh
Onkel F

Andrahalvlek
Hur mår du?

Bra hoppas jag 😊 Eller lite bättre dag för dag åtminstone.

Kram 🐘

Onkel F
Tack för att du frågar. Rätt hyffsat, faktiskt.

Dag 5 utan alkohol igår. De första 3 var inte så roliga, men nu är jag mest trött. Kroppen behöver väl jobba ikapp.

Nykter fredag! Har inte hänt sedan slutet av september. Vansinnigt sug dock, men så här långt är det hjärnan som bestämmer. Ingen barnlek, men lättare (mindre svårt) än jag trodde.

Solen skiner här idag, hoppas den kommer att skina på dig och alla andra här inne också!

mvh
Onkel F

Jullan65
Bra kämpat, 5 dagar nykter är

Bra kämpat, 5 dagar nykter är en seger i sej. Du slapp vara full . Jullan

Vjlo
Fortsätt på den vägen och stå

Fortsätt på den vägen och stå emot suget - var snäll mot dig själv, kanske aktivera dig med lite annat som distraherar sinnet, och ger positiva minnen av denna lördag, dag 6 av din nykhterhet!

Andrahalvlek
Svinbra jobbat!

Det värsta har du bakom dig nu. Jag kan tipsa om ljudböcker, de håller hjärnan sysselsatt. Man kan ha en storytel-app i mobilen och lyssna med hörlurar, eller bara lyssna direkt ur mobilen, det gör jag. Gillar inte hörlurar.

Promenader med ljudbok i öronen är ett perfekt sätt att distrahera. Skrev några ljudbokstips inne hos Villjulevaockså nu precis.

Tankar är bara tankar och känslor är bara känslor. De går över. Och de lyfter aldrig glaset till munnen. Det viktiga är att du inte agerar på tankarna.

Skriv ner dina hemskaste fylleminnen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

Onkel F
5 dagar är faktiskt en seger i sig.

Jullan65: Det som gör det ännu bättre är att jag slapp vara full för att jag valde att inte bli full! Seger, ja.

VillJuLevaOckså: Det är målsättningen, men suget gör sig påmint nu när det är 30 minuter tills bolaget stänger, och när jag ser ut genom köksfönstret ser jag den gröna skylten lysa vackert i solen, 500m bort, fågelvägen.
-Ånej du Jävelberg, dit skall du inte.

Andrahalvlek: Jag föredrar att läsa och att ta in dofter, ljud och synintryck när jag promenerar. Det får mig att känna mig närvarande på något sätt, till skillnad från den avtrubbade tillvaron i alkoholdimman.
Tankar är bara tankar... Det, eller någon variant på det, går på repeat i huvudet på mig när suget är som värst.

Tack för pepp!

Onkel F
(Rackarns, man skulle visst klicka "Spara också)

Villervallan
Nertrappning

Det beror lite på hur dålig du blir när du slutar? Dom som morskt säger "ta tjuren vid hornen" har nog ingen aning om hur djävla pissdålig man kan bli! Det kan vara livshotande! Jag provade först att trappa ner på folköl men den bet för dåligt så det blev bara status quo. Jag fick häva i mig en 50cl burk en gång i timmen för att inte må riktigt dåligt. Fick aldrig någon paus i det dåliga måendet & kunde därmed inte förlänga pauserna och därmed trappa ner. Med vanliga 5,3: or får jag andningsrum ett par timmar och får därmed ork att trappa ner. Att trappa ner på starksprit eller vin blir nog svårt om du inte skall sitta med millilitermått å fippla :-)
Sitter just nu och trappar ner själv här efter en veckas kalas. Fast nätterna är bitchiga med fräsande hjärna och bisarra drömmar som väcker en, en gång i timmen. Då brukar en starköl vid tretiden ge några timmars sömn. Men glöm inte att förlänga pauserna. Går inte det så kanske du har ett värre utgångsläge och får öka dosen lite så det blir uthärdligt!? Krävs lite diciplin och lite koll på klockan. Det tar 1-3 dar, men kanske en vecka om du supit i A-lags nivå? Man får känna sig fram lite...

Villervallan
Vätskeersättning

Det är också bra...

Sidor