Hur ska jag klara det här?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Herr Gårman
Hur ska jag klara det här?
Herr Gårman
Hur ska jag klara det här?

Jag vet att jag måste sluta för att jag har ett alkoholberoende. Detta går ut över min fysiska och psykiska hälsa. Dessutom går det ut över min fru och än mer tragiskt över mina barn som har en pappa som är orkeslös och lättirriterad. Det här kan inte fortsätta! Förra sommaren och hösten hade jag en 5 månader lång nykter period. Gick inledningsvis på aa-möten men började snabbt slarva med det. Har man som jag alltid blandat in alkohol i allt socialt liv blir det så tomt och färglöst om det tas bort. Samtidigt var det mitt livs misstag att bryta den nyktra perioden efter 5 månader för att jag var "uttråkad".Har någon tips på hur man håller i? Jag har haft flera perioder på 1-2 månader då jag hållit mig nykter men det slutar alltid på samma sätt. Att jag börjar dricka igen. Jag börjar bli livrädd för konsekvenserna. Är rädd att förlora allt som jag har.

Jullan65
Hej du o välkommen. Kan

Hej du o välkommen. Kan verkligen inte garantera något under, men utgångsläget borde vara att vilja förändra, att vilja att sluta dricka. När det beslutet är taget, en dag i taget gäller det att hålla i och hålla ut, där verkar många krokna, liksom jag själv. Så prova en längre tids nykterhet och börja på aa igen. Kanske skaffa en sponsor. Skriv av dg och läs klokheter härinne. Börja nu och ta en dag i taget. Jullan

Andrahalvlek
Fokusera på fördelarna

Du måste sluta tycka synd om dig själv som inte får dricka, elda upp offerkoftan.

Ju snabbare du tar dig från ”jag får inte dricka” till ”jag vill inte dricka”, desto lättare går den nyktra resan.

Läs på om hur alkoholen skadar våra kroppar. I min tråd hittar du en massa tips på böcker, poddar, youtube-klipp. Du måste hjärntvätta dig själv med nyktra argument.

Skriv här dagligen och fokusera på fördelarna med nykterheten! Då kan du gå tillbaka och läsa när du har en svacka, påminna dig själv.

Kram 🐘

EveC
Herr Gårman

Hej!

Är i precis samma läge som du. Har försökt identifiera när suget kommer och insett att jag måste undvika de situationerna. Och det är typ allt som är socialt och ”roligt”. Har insett att jag måste hitta nya saker som är sociala och roliga och som inte är förknippat med alkohol. Vad det är vet jag inte ännu men måste hitta det. Annars kommer jag liksom du ge upp när pannbenet/karaktären sviker.

Kämpa på!