ang föräldrar som har alkohol missbruk

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Alexandra 81
ang föräldrar som har alkohol missbruk
Alexandra 81
Hej igen

Hej igen

Det låter som att du står inför ett tufft dilemma. Å ena sidan funderar du på vad du kan göra för att påverka dina föräldrar att söka stöd för att förändra sina alkoholvanor å andra sidan behöver se till dina egna behov och har nått en punkt där du kanske mår bättre av att inte ha någon kontakt med dem. Du är modig som vågar tänka tanken och du är inte ensam om att faktiskt ta ett sådant steg. Att ta ansvar för sitt eget liv kan till och med vara hjälpsamt, att så att säga vara en förebild. Alkohol är en substans som påverkar alla våra organ och sinnen och det du beskriver om aggressivitet och personlighetsförändring är en konsekvens. Många våldsbrott sker under påverkan.

Jag ser att du startat en tråd och kanske var det här inlägget menat att hamna i vårt forum? Om du vill kan du bara kopiera det och lägga det i din tråd, jag tror att många kan känna igen sig i din situation.

Gällande din fråga om vad du eventuellt skulle kunna göra för dina föräldrar så är mitt råd att (om du väljer det) ha fokus på att motivera till vård mer än att motivera till mindre alkohol. Det finns förstås personer som klarar av att förändra sina alkoholvanor själv samtidigt tror jag utifrån det du skriver att dina föräldrar kan behöva lite olika typ av stöd om de väljer att göra något åt sin situation kopplat till alkohol. Om jag förstått dig rätt så har du under en längre tid försökt påverka dina föräldrar och du vet säkert vad som fungerat mer eller mindre bra.

Om du vill kan du ringa Alkohollinjen, 020 84 44 48 för att tillsammans med en rådgivare bolla dna tankar och på så sätt kanske närma dig ett beslut om vad som blir bäst för dig just nu? Det är en nationell, kostnadsfri stödtelefon för anhöriga och för dem som vill göra en förändring av sina alkoholvanor. Du kan vara anonym.

Jag hoppas att mitt svar blev hjälpsamt

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen och Anhörigstödet