Hjälp mig hjälpa mig själv!

26 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Dahliarose
Hjälp mig hjälpa mig själv!
Dahliarose
Sluta dricka.

Ångest. Sådan fruktansvärd ångest. Återigen så blev jag sååå full. Som jag alltid blir. Kommer knappt ihåg va jag sa till min kompis men vet att jag typ hittade på saker. Varför ljuger man när man är full? Eller är de bara jag? Jag förstår inte. I 10 år har jag druckit så mkt. Tio år! Är såååå rädd att de ska vara nåt fel på mig i kroppen. Att jag har problem med min lever eller får cancer. Jag har ett bra jobb, världens finaste dotter och man. Men jag kan inte sluta? Jag har aldrig druckit på mornar eller så utan jag är en efter kl 17 drivnare. Och jag dricker ju bara vin så jag kan inte ha problem? Så har jag tänkt. Men jag har problem. Och jag vill SÅ GÄRNA Sluta. Åh så svårt. Känner så mkt ångest över drickandet och vet att jag mår bättre utan. ....

Fialotta88
Bra start!

Jag känner igen mig i det du skriver om att du tänker att du inte har problem för att du bara dricker vin.

Jag dricker också bara vin. Men frågan du kan ställa dig är om du upplever att ditt drickande går ut över relationer, jobb, hälsa, ekonomi eller något annat. Isåfall är det ett problem, oavsett om du dricker vin, öl, eller starksprit.

Det är en fantastisk start att ha påbörjat en tråd här och börjat reflektera över ditt drickande. Heja dig!

Se klart
Vilja sluta och sluta

Hej
Det ligger ett ord mellan att vilja sluta och att sluta. Det är ju viljan.
Ibland jättestark och orubblig, ibland helt vek och tyst- då får man slå på autopiloten.
Föreslår en tid av nykterhet och under tiden läsa här, och läsa på om alkoholen och kroppen.
Att bara dricka på kvällar är ingen garanti för att det aldrig kommer ske att man dricker på morgnarna. Så många trådar har jag följt här, många av oss har dessutom haft ”kontrollerat” drickande socialt, ingen märker...
Det går bra att backa bort från kanten av ett stup, så ser jag ofta min nyktra resa, snart 8 månader.
Välkommen hit, läs på detta kloka forum, massor av kunskap, erfarenheter och stöd! Kram 🌸

Jullan65
Välkommen, vad bra att du

Välkommen, vad bra att du hittat hit. Att ha en önskan att sluta dricka och se sitt problem är steg ett. Det är ett ganska stort steg om man tänker på att alkoholism är en förnekelsens sjukdom. Om du försöker dig på en lite längre tids nykterhet, kommer du märka att dina tankar och mående förändras.... till det bättre. Kram o lycka till.

Malycka
Vad bra att du har hittat hit

Vad bra att du har hittat hit! Låter som att du tagit några viktiga första steg genom att starta en tråd här och inse att du inte mår bra av alkoholen och vill ha förändring. Har själv precis tre veckor som nykter så känner mig så väl igen mig i det du skriver, var nyss där. Mig har det hjälpt massor att känna igen mig genom andras historier genom att läsa här, lyssna på poddar och böcker.
Ett stort steg att söka kontakt här!
Kram

Dahliarose
Tack för fina ord!

Ja! Jag har lättast att hålla mig nykter ett par dagar. Fungerar väldigt bra. Sen kommer onsdag eller torsdag... men vi ska ju äta pizza? Då måste man ha vin? Eller fira eller ditten och datten. Inget gör mig så sugen som fint väder och fredag. Känner mig sorgsen på något sätt att jag aldrig kommer kunna ta ETT glas vin på en uteservering då jag vet att jag ALLTID vill ha flera.
Mitt barn är min störtats drivkraft. Älskar henne enormt! Vill så gärna vara den bästa mamman! Idag har jag iallafall inte köpt nåt vin. Kram

Kennie
Lästips..

Instämmer med de andra, välkommen hit! Själv upplevde jag en stor lättnad när jag slutade, och det blir bara bättre. Mer glädje, energi, balans. Mindre ångest och trötthet, helgen känns typ en dag längre när man inte är bakis. Vill tipsa om Rebecka Åhlunds bok "Jag som var så rolig att dricka vin med". Tror du skulle hitta igenkänning och styrka där.

Se klart
Vänta med sorgsenheten

Och fokusera på nykterheten, gärna i små bitar så blir det inte övermäktigt och ”ändå ingen idé för jag ska på fest nyår 2025”
Strunta i det, nu.
Imorgon räcker som första steg!

Dahliarose
Jag har misslyckats

Jag har druckit. Mer än va jag har talat om för min sambo. Jag har gömt vin och druckit ur cola flaskor.. jag får sådan ångest av detta. De va nån som skrev att de är skillnad på att vilja sluta och sluta. Men hur ska jag komma dit? Att sluta? Jag är så rädd för att dö eller bli sjuk ändå slutar jag inte...

Kennie
Testa programmet

Hej, om det känns läskigt att sluta kan du kanske testa programmet här på Alkoholhjälpen? Ta tre månaders paus från alkohol, och under tiden läser du på mycket om hur alkohol och beroende funkar. Sen efter tre månader tar du ett nytt beslut om hur du vill fortsätta. Det behöver inte vara så dramatiskt att ta en nykter period. Se det som något du gör för hälsans skull, som ett träningsprogram eller en diet. Att smygdricka är ju ett varningstecken på att det inte funkar med alkoholen, så ta och bestäm dig för en nykter period, börja idag!

Dahliarose
Tack!

Tack @kennie för tips! Jag gick med i fredags och har nu varit nykter sen dess!!!! Berättade för minnesmonument allt som jag ljugit om gällande smugglandet. Han tog de bra. I dag är det torsdag och jag mår bra! Suget kommer komma i helgen men jag SKA motstå. Dock känner jag mig fortfarande väldigt trött? Gör man de i början? Har inga andra besvär. Tack för stöd kram

Kennie
Bra gjort!

Vad bra att du har börjat och att du pratat med din sambo! Många är väldigt trötta i början, tror det är att kroppen inte riktigt fått känna efter förut, samt att både den och hjärnan fått slita med att ta hand om alkoholen. Tänk att den här tremånaders perioden är något du bara gör, sen kan du fundera på att dricka eller inte, men nu är det nykter som gäller, det blir lättare då. Kolla klipp med Annie Grace på YouTube eller köp hennes bok Tänka klart, där finns mycket fakta. Kolla också Andra halvleks tråd med mycket bra fakta och tips! Jag håller på dig, det här fixar du!

kvinna 38
Håll i håll ut

Hej!! Vilket bra beslut att sluta dricka. Första och andra helgen är värst. Sen blir det lättare. Jag är inne på min 5:e så har en resa kvar att göra. Men en dag i taget!

Känner igen mig mycket i det du skriver. Jag har också druckit i 10 år. Minst. Och tillslut pratat med min man.

Är också väldigt rädd för sjukdomar och har lästa om vilka följdsjukdomar som alkohol kan ge. Det funkar rätt bra som morot att hålla sig nykter. I det långa perspektivet. 3 månader för levern att återhämta sig.

I det korta perspektivet när jag är sugen på vin eller funderar på alkohol på andra sätt, så försöker jag lägga tanken på ett löv som åker iväg. Jag vill inte ägna tid åt att tänka på det mer.

Så skönt det ska bli att vakna nykter imorgon! 🥳

Dahliarose
Första fredagen

Första fredagen nykter på väldigt väldigt väldigt länge. Jag känner mig mindre svullen av vätska. Jag är sjukt trött men har väldigt svårt att somna. Har alltid haft det. Denna vecka har jag blivit påmind om varför jag började dricka varje dag. För att ett glas vin fick mig att somna. Sen blev de 2 , 3, ja resten vet ni ju. Ja visst blir man rädd när man tänker på det!! De va nog det som till slut fick mig att sluta. Min dotters oförstörda ögon och rädslan att jag ska dö. Imorgon ska vi på fest. Vet inte hur jag ska förklara att jag inte ska dricka. För de måste man ju. Förklara. Funderar dock starkt på att säga ” tack men nej tack, jag vill inte dricka”
Kram till er alla!!!! ❤️

Andrahalvlek
Helt rätt!

Precis så ska du säga!

Jag har också tänkt att jag dricker för att somna. Men påverkad av alkohol får du inte den viktiga och återhämtande rem-sömnen. Du slocknar bara av alkoholen, och vaknar upp med ångest.

Håll i och håll ut. Sömnen repar sig snart. Jag lovar.

Kram 🐘

Se klart
Förklaringar

Hej
Det förvånar mig bara allt mer hur mycket tid vi lägger på att fundera ut hur vi ska förklara vår nykterhet för andra. När vi vissa dagar inte kan förklara den för oss själva utan bara måste ta oss igenom med siktet inställt på nån sorts framtid eller nästa timme...
”Gärna något alkoholfritt” brukar jag säga. Öppnar inte upp för några längre diskussioner men om någon frågar säger jag att min vita månad kändes så bra att jag har fortsatt av bara farten. Testa du med?
Önskar dig kraft att samla sina resurser hos dig. Där behövs dem. Vad andra tänker om vad du har i glaset är helt ovidkommande i det stora och hela.
Kram!

Dahliarose
Så nedstämd

Jag är så nedstämd. Så ledsen och arg, besviken ja allt. Jag klarar de inte. Jag har druckit. Sitter och gråter nu när jag skriver detta. Varför kan jag inte göra detta? Varför är de så jävla svårt när jag har ALLT jag vill leva för? Varför??? Jag undviker speglar för att jag orkar inte se mitt yttre eller inre. Jag är bakfull tjock så svullen och själen gör ont.
Jag sänder er som kämpar massa kärlek idag!

HerrÅgren
🤗

Hej,

Föreställ dig en dag med din familj när det är vackert väder, ni är lyckliga och skrattar, och du har ingen ångest. Vill du dit? Klart du vill. Rör dig mot ljuset. Det är bara du själv som kan göra det. Sök gärna hjälp och inspiration från andra och på nätet. Craig Beck (Stop Drinking Expert) hjälpte för mig, t.ex (borttagen länk, admi)

Go' kväll och Lycka till 👍😊

Kennie
Skriv här, ta emot hjälp..

Det blir några gupp på vägen mot nykterhet, man behöver göra några misstag för att inse att man verkligen inte vill dricka. Var snäll mot dig själv och börja om imorgon. Det är viktigt att inte tänka negativt om sig själv, det leder bara till en känsla av hopplöshet som innebär större risk att dricka igen. Och man måste inte klara allt själv, det finns god och förstående beroendevård, kanske kan det hjälpa med en kontakt där? Oavsett hur, du är här, du vill, du kommer klara det här, låt inte beroendehjärnan lura i dig något annat..

Mattan
Kämpa på

Vi är många här som slutat och börjat några gånger. Själv har jag gjort det så mycket o känner igen mig i hur det känns när man ser sig i spegeln. Var snäll mot dig. Du kämpar och har riktningen åt rätt håll. Vi är många i samma båt som hjälper varandra åt rätt håll. Jag borde tagit tag i alkoholen långt tidigare. Men nu kör vi. Åtta dagar idag. Kram

Mattan
Kämpa på
Tröttiz
Seklart och Dahliarose

Jag som medberoende har börjat dricka i det närmaste inget ...
Vid tillfällen där jag sagt nej tack till alkohol, har det blivit tjatande: "jamen, klart du ska ha ett glas!", "är du gravid!?" Nej, men jag vill inte. Vad i nej tack missade du ... 😣

Frustrerande att det här med att dricka har blivit som det "normala" i samhället. Att det är så man liksom "ska" göra. Att människor reagerar på att man säger nej ... Ett fenomen här i samhället jag tycker är frustrerande och ledsam.

Rule74
Efter regn kommer solsken!

Ett fall är inget fall, det som gör att du är stark och kommer fixa det är förmågan att resa dig igen. Faller du igen så res dig igen. För varje gång du faller och lyckas resa dig blir du starkare. Du kommer fixa det. Men res dig!
Kram

Dahliarose
2 dagar in.

Idag mår jag lite lite bättre. Är så spritsvullen ( vin svullen) att jag fortfarande tycker spegeln är jobbig. Jag har sedan jag fick barn minskad radikalt på drickan men fyfan fyfan jag minns hur jag såg ut innan jag blev gravid men fortsatte ändå... jag har hela dagen tittat på youtube och inspo ( tack @herrågren) och både skrattar och gråtit. Haft en hoppfullhet och inser att man är VERKLIGLIGEN inte ensam!
Det svåraste är att ta en dag i taget då jag gärna vill att det ska ha gått en längre tid.. men det är en bra söndag och imorgon kommer jag vakna och inte vara bakis halle fucking lulja 💕

Kennie
Amen to that!

Bra kämpat! Och bra att kolla fakta och få inspiration. Kör på nu, du är snart där du vill vara!