Dåligt samvete

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mio2
Dåligt samvete
Mio2
Dåligt samvete

Hej
Sitter på Malagas flygplats på väg tillbaka hem till Sverige, 3 dagar för tidigt. Kom ner i torsdags för att fira min mammas födelsedag. Det slutade med att hon drack hela dagen igår, ramlat och slagit sig. Imorse bad jag hotellet att ringa en läkare. När han kom tyckte han att hon skulle i på sjukhus men hon vägrade.

Jag sa att om hon inte sluta dricka så bokar jag ett flyg och åker hem. Hon bad mig att inte åka och då bad jag henne att inte dricka mer så kunde jag stanna. Hon lovade och sa att hon skulle sova. Jag hällde ut hennes glas med vin.

Efter ett tag knackar det på min dörr och det är hon som kommer och jag inser att hon inte slutat dricka. Då hon har rummet bredvid kunde jag gå ut på balkongen och se in till henne, mycket riktigt stod där ett glas med vin.

Jag fick nog, känner bara att jag inte orkar så jag bokade ett flyg hem nu. Sitter på flygplatsen och mår riktigt dåligt av allt. Att lämna henne. Vi skulle åkt hem på torsdag.

Jag är så ledsen.

EsterHanna
Mio2!!

Var inte ledsen, vad modigt, duktigt och beundransvärt av dig att sätta ner foten. Du gjorde det enda rätta och och att lämna problemen dvs drickandet hos den som äger dessa problem, dvs din mamma- är det enda rätta. Du har satt ner foten ! Det är nog det svåraste som finns att göra det med människor man tycker om men det är första steget att må bättre och att din mamma får tänka till och besluta sig om hon vill göra en förändring. För varför ska hon göra en förändring när konsekvenserna uteblir?
Stor kram till dig, blunda, andas och ta en dag i taget! Kram

Bestemor
Helt rätt beslut

Det var starkt gjort av dej att fullfölja det du hotade med.
Självklart är du ledsen och förmodligen oerhört besviken. Du har tagit ditt ansvar. Nu får hon ta ansvar för sej själv. Förhoppningsvis får hon insikter genom ditt tydliga handlande.
Fortsätt att vara stark.
Sök anhörigstöd hos kommunen s å att du inte behöver känna dej rådvill och ensam. ♥️

Mio2
Tack EsterHanna!! ❤️

Tack EsterHanna!! ❤️
Jag har sådan ångest att lämna henne såhär. Sitter på flygplatsen och gråter och väntar på att planet ska gå.

Mio2
Tack snälla Bestemor ❤️

Tack snälla Bestemor ❤️

gros19
Negativa konsekvenser

Negativa konsekvenser är det som gör att man blir motiverad till förändring. Vi har alla våra gränser, klarar inte hur mycket som och nu har du nått din. Jättebra att du gjorde det som var bäst för dig. Din mamma får ta ansvar för sitt liv och du tar ansvar för ditt liv. Sedan är det ju självklart inte så här du vill ha det. Kan tänka mig du hade helt andra förväntningar när ni åkte. Bra gjort och försök hitta någon form av anhörigstöd. Finns även Alanon. ❤