Han är död och idag begravde vi honom!

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Zhelma
Han är död och idag begravde vi honom!
Zhelma
Han dog den 5 september av

Han dog den 5 september av sitt 40 åriga alkoholmissbruk, 57 år ung. Hur kunde det ske?
Att ett missbruk kan vara så starkt att man ger upp allt viktigt i sitt liv, barnen och familjen.
Tankar som går i mitt huvud säger Varför slutade han inte att dricka? Varför tog han inte hjälpen som han fick 2 ggr efter att han kört rattfull med bilen?
Jag förstår inte hur det kunde bli så här.... (vi har varit skild i 20 år och inte haft någon kontakt)

Rosette
Hej Zhelma!

Beklagar sorgen och på ett sätt en dubbel sorg, både att någon dör samtidigt också sorgen över alkoholen som tagit överhanden över personens liv och ni runtomkring kunde inget göra. Jättebra att du skriver om det, skriver av dig och kanske läser här och kan få stöd på det sätt som går över nätet. Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart, ser att du har flera och att det är mer aktivitet i de andra, hoppas du känner att vi finns här ute.

Ta hand om dig och hoppas du finner mycket här inne som blir hjälpsamt!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

bullen80
Hej Zhelma,

Hej Zhelma,

Beklagar din förlust. Min mamma gick bort i början på veckan i sviterna av sin alkoholism. Det är som du skriver så svårt att förstå hur en människa kan välja alkohol före familj, barn, barnbarn... Jag försöker påminna mig att det är en sjukdom och inte ett beteende som går att välja när beroendet är så starkt. Vi närstående gjorde allt i vår makt för att stötta och hjälpa mamma att ta sig ur beroendet. Det fina var att mamma var inlagd på sjukhus de sista veckorna så innan hon gick bort fick vi möjlighet att samtala med henne utan alkoholens inverkan. Det var så värdefullt och jag fick se att min vanliga mamma fanns kvar.