När man når botten

18 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Marcus77
När man når botten
Marcus77
Hej!

Hej!

Kille 43 år som supit i halva mitt liv. Åkte dit för rattfylla i somras och varit nykter i 3 mån nu. Det jag nu kommit på är att det var tvunget att hända mig något som verkligen ger konsekvenser för att jag skulle inse att jag inte kan fortsätta drickandet. Kanske alla med alkoholproblem borde ta sig en funderare på vad ”botten” är eftersom alla är olika och eftersom det är så svårt att sluta.

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Man snackar ofta om low bottom och high bottom. Det finns alltid ett lager till i dyn att utforska om man vill.

Själv backade jag snarare från stupet. Inga katastrofer hände, bara pinsamma saker. Men min pappa hamnade verkligen på botten i sitt alkoholmissbruk, för oss båda tror jag. Han dog i sviterna av supandet vid 61 års ålder.

När jag märkte att min tolerans hade ökat enormt och att jag nästan alltid fick minnesluckor så insåg jag att mitt drickande hade levlat upp en nivå. När jag dessutom gjorde saker som stred mot mina egna värderingar fick jag nog.

Nu har jag varit nykter i 8 månader och saknar det inte ett dugg. Jag stortrivs i min nyktra tillvaro.

Kram 🐘

Lena Newfonland
Hej och välkommen.

Ny sedan en vecka ca jag med. Tror som du, ska till något rejält för att få upp ögonen och fatta vad man håller på med. Skriv och skriv på forumet, har peppat mig iaf. Vi sitter i samma båt alla vi så skönt att få häva ur sig hur man mår till människor som faktiskt förstår.

Kram🍁

TappadIgen
Insikter

Ja, det är väl kanske tyvärr så att man blir lite blind. Jag trodde ju länge själv att jag skulle kunna klara av att hålla mig till ett måttligt intag. Det tog ganska lång tid för mitt beslut att mogna att sluta helt. Jag upptäcker dock att min alkoholism måste ha varit väldigt olik de flesta andras. När jag tänkte att jag ska dricka måttligt, så blev det ändå att det spårade ur. Nu när jag väl har bestämt mig för att inte dricka, så blir jag inte ens sugen.

Men det är väl som du säger. Det är svårt att förstå hur destruktivt det är och ibland krävs det väl att något radikalt sker innan man förstår att man måste sluta. Inte ens det räcker till ibland. Jag hade en diskussion med en person som är döende på grund av sitt drickande. Han upptäckte av en slump något år tidigare i samband med ett hälsokontroll av helt andra orsaker att han hade begynnande skrumplever. Dock tog han det inte så allvarligt utan fortsatte att dricka varje dag tills han en dag kräktes blod. Jag vet fortfarande inte om det var läkaren som inte lyckades förmedla allvaret i situationen på rätt sätt eller om det var han själv som inte ville ta till sig det.

Jag är fortfarande inne på min tredje månad som nykter. Har varit på ett antal tillställningar där alkohol har förtärts. Är det något som kommer senare kanske, när allt har lagt sig att man börjar bli sugen igen?

Marcus77
Tack för ditt inlägg och

Tack för ditt inlägg och starkt jobbat 👍

Marcus77
Tack 😊

Tack 😊

Marcus77
Hej igen!

Hej igen!

Suget avtar med tiden har jag fått lära mig, det är jobbigast de första veckorna/månaderna

Pilla
Marcus77

Jag har läst här hos dig idag.
Välkommen till detta forum.
Här kan man verkligen få fint stöd om man vill.Så starkt med 3 månader i klarhet.Klokt första inlägg av dig här tycker jag.
Kram Pilla

Marcus77
Tack Pilla

Tack Pilla 😊

Funderade på en annan sak ikväll - hur man kan fly verkligheten på annat sätt än genom alkohol. Under mina 3 mån har jag byggt Lego som en galning, stora grejer på över 5 000 bitar (Star Wars och Harry Potter). Man behöver ju göra annat och jag kör detta ibland på kvällarna, inte det billigaste nöjet men det är väldigt meditativt och rogivande och nåt att se fram emot till helgen 😊 men man får inte glömma att varva med promenader 👍 pussla är också ett vackert sätt att varva ner

HerrÅgren
Välkommen Marcus77 😊

Jag är också ny här sedan i söndags och jag har nu varit nykter i 5 dagar. Inte för att jag söp varje dag, men flera gånger i veckan. Kände att det får räcka nu när jag betedde mig illa igen mot vänner och andra. Jag kan helt enkelt inte hantera alkoholen så nu är planen 3 månaders uppehåll men det kanske rent av blir så att jag slutar för gott.
Lego byggde jag mycket som barn speciellt Technic. Kanske skulle testa igen :)
Jag känner redan efter 5 dagar att jag har mer nyfikenhet och motivation att bara hitta på nåt att pyssla med, mer lust än vad jag haft på länge 😊

Marcus77
Roligt att höra

att du varit nykter några dagar, bra jobbat 👍 ett tips: ta en dag i taget 👍

Min terapeut sa att många personer som inte kan hantera alkoholen brukar vara väldigt kreativa, det stämmer i alla fall på mig 😊 du kommer märka att du har så mkt tid till annat roligt, technic Lego är perfekt för hjärnan 👍

Då får vi följa varandras resor här inne då 👍

Marcus77
Hejsan!

Hejsan!

Hur e läget? Skönt med fredag 😊 Hem till min cola zero och Lego, sedan nån serie 👍

santorini
Välkommen till nykterheten!

Det där med att nå sin botten är viktigt. Rattfylla är nog ett bottennapp. Jag har upplevt det så som Andrahalvlek beskriver, ingen direkt katastrof men många ”nära bottenupplevelser”...Det finns verkligen lager av dy på botten också, usch. Tänk att det skulle vara så svårt att verkligen fatta att det inte går att dricka måttligt!Men en gång är den sista och du Marcus har kommit långt redan. Bra jobbat!

Marcus77
Bra skrivet 👍 och tack 😊

Bra skrivet 👍 och tack 😊

HerrÅgren
Hej Marcus

Japp.. Stämmer även här.. Jag har flera kreativa intressen.
Men när jag drack blev det färre kreativa dagar..

I kväll var jag på krogen/AW, åt gott och drack några 0% öl, det var en trevlig ny upplevelse 👍😊
Så jäkla skönt att komma hem kl 21 nykter 👍👍

Go kväll 😇

Marcus77
Marcus77

Gött å höra 👍
Ha en trevlig kväll 😊

VaknaVacker
Välkommen och bra där!👍

Man behöver absolut sysselsätta sig med annat om man slutar att dricka. Det ökar tillfredställelsen i livet och alla må gott hormoner också.
Vad det gäller suget är det nog väldigt olika. För mig som oåterkalleligen tog beslut att sluta på ett bräde kom det sug efter några veckor. Vissa har inget sug alls och en del har jättestort sug från första början. Men jag tror nyckeln ligger i själva beslutet så suget har ingen betydelse för mig. Ser suget som en del av processen i tillfrisknandet... som en gammal kompis som hälsar på men som jag avhyser med ett leende.
Så himla glad att vara nykter🙂 Så gött att hänga här med folk som fattar, även om det blivit mindre hängande nu. Det nyktra livet har tagit över.
Heja dig! Kram🤗