Nytt men ändå samma gamla visa

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
BaraVänner
Nytt men ändå samma gamla visa
BaraVänner
Jag måste vara dum i huvudet

Jag är ny här. Har läst runt ett tag, många kloka starka här och mkt bra information. Som jag verkligen behöver!

Jag var tidigare gift med en fd missbrukare. Knarkare när vi träffades men med min hjälp slutade han för 25 år sedan. Hade lite nervskador etc men på det hela taget repade han sig. Jag hjälpte till att ordna skuldsanering, körkort, jobb- javisst ja, bostaden och bilen var min med. Han tjänade dåligt så jag betalade det mesta. Vi fick barn och till slut gifte vi oss.

Nåväl. För att nu göra en lång historia kort så orkade jag inte fortsätta när barnen blev lite äldre, började skolan och så. Han gjorde aldrig nåt och jag hann inte med honom och all hans hjälp också... Så jag skilde mig (”du kastar ut mig!” sade han).

Det där är några år sen. Långt senare träffade jag en ny man- en sk nykter alkoholist. Snäll och fantastisk- inte alls som exet. Jag hade ingen tanke på att ”hjälpa” honom sådär eller flytta ihop (nåt har man väl lärt sig?)

Det enda felet var att det hela tiden har känts som jag är ”den andra kvinnan” trots att han inte alls hållit mig hemlig. Han har bara nästan aldrig tid att träffas- ibland ”försvinner” han med eller utan (oftast utan) förklaring... Jag har själv inte så mkt tid över men det här övergår normal ”upptagenhet”.

Nu för ett tag sen trillade poletten äntligen ner! Han är aktiv alkoholist och inte nykter annat än när han träffar mig!

Jag har varit (och är fortfarande) så ledsen för att han inte vill träffas- jag försöker och försöker och sen verkar det så bra igen och... Jag har undrat och undrat och hittat på ursäkter och letat fel hos mig själv och...

Backen123
Känner igen

Jag lyckas också "dra" på mig dom där männen, går till kurator och hon pratar om gränssättning. Jag tycker att jag är jätteduktig på att sätta gränser, men hennes fundering om det verkligen är så, har väckt något hos mig och gjort mig nyfiken, hon kanske slår nåt på spiken känns det som. Ska bli spännande att rota vidare. Den känslan du har nu, att vara den andra kvinnan känner vi nog igen oss många här, jag förstår exakt och det är hemskt precis som du skriver, vad gör jag för fel. Men jag vet vi gör inte fel, dom hade sjukdomen innan oss, påminn dig om det 🧡