UPPDATERINGAR PÅGÅR

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
admi
UPPDATERINGAR PÅGÅR
admi
Uppdateringar

För att göra tjänsterna mer användarvänliga och öka säkerheten i framtiden så kommer vi under november och december att uppdatera olika delar av alkoholhjälpen. Det innebär att vissa tjänster under perioder inte kommer vara tillgängliga som vanligt. Om du har frågor kring detta eller förslag på förbättringar så kan skriva till oss under frågor eller i den här tråden.

Vänliga hälsningar
Rådgivarna

Andrahalvlek
Radera inlägg?

På sistone tycker jag att det har blivit fler dubbelposter. Vet inte om det beror på handhavandefel, men det är irriterande som sjutton att samma inlägg sparas två gånger. Då hade det varit önskvärt om man själv kunde radera ett av dessa inlägg. Finns det någon orsak till att man inte kan radera sina egna inlägg om man vill? Det kan ju faktiskt vara så att man ångrar ett inlägg man har skrivit. Nu löser man det ju genom att radera texten, men själva inlägget finns kvar.

Chris_
Uppdatering

Ja, forumet behöver sannerligen uppdateras.
Det är ett lite väl simpelt och tråkigt användargränssnitt och dessutom innehåller sidan en del buggar, t ex finns "logga ut" när man inte ens är inloggad.
Det gör mycket för helhetsintrycket och upplevelsen ifall man lägger i alla fall en gnutta kärlek på design.

Blenda
Svara på en specifik kommentar

Hej, det vore värdefullt om man skulle kunna svara mer specifikt vid en kommentar, så att man bygger undertrådar i diskussionerna.

admi
Tack för era förslag

Jag håller med om mycket av det som ni framför, det är ett av skälen till att vi nu ska uppdatera systemet.

När det gäller att radera kommentarer, så har det inte varit möjligt för att vi som ansvariga för det som står på alkoholhjälpen är tvungna att se i efterhand var som har postats även om det tagits bort. Detta bör vi lösa på ett annat sätt nu. Vi kommer alltså införa en möjlighet att själv kunna ta bort sina kommentarer efter uppdateringen.

Jag håller även med dig Chris om att det är lite "simpelt och tråkigt". Samtidigt har vi delvis medvetet valt att ha det avskalat och lugnt. T ex kommer vi nog även fortsätta att ha ett vanligt textfält, snarare än en med avancerad editor för text. Vi planerar inte heller att införa möjligheten att lägga in gifar eller andra animationer. En del handlar om design. Men du kanske även tänker på fler eller andra funktioner? Du får gärna tipsa om vad du tror skulle göra det lite roligare.

Det är möjligt att införa trädstruktur för kommentarer så det blir mer som du föreslår Blenda. Nackdelen med det är att det blir svårare att se vilken kommentar som är den senaste, eftersom den inte alltid kommer vara längst ner. Vi får fundera på detta.

Tröttiz
Pga uppdateringar som jag blir utslängd från forumet och måste

logga in på nytt? Har några gånger gått genom rubrikerna och kollat om det kommit nya inlägg. Det hade det inte gjort. Inte så konstigt då jag var utloggad .. 😳 Eller kan man bli utloggad om man inte varit aktiv på forumet under en viss tid? 🤔

admi
Nej det ör inte pga uppdateringarna

Av säkerhetsskäl så finns det en tidsgräns för hur länge en användare kan vara inloggad. Det är inget som vi ställt in så jag kan inte svara på exakt hur länge det är just nu. Jag kan försöka ta reda på det.

admi
Programmet

Vårt internetbaserade program är just nu stängt för anmälningar. Men vi kommer inom kort göra det möjligt att anmäla sig för att testa vårt nya program då det blir klart.

Chris_
Design / Synpunkter

Att hålla sidan enkel och stilren är ju en sak.
Men det är ju väldigt tråkiga färger och lite väl simpelt överlag.
Mörkt tema bör finnas som alternativ, och bättre mobilanpassning, de flesta surfar ju mobilt idag trots allt.
Sedan har jag inte riktigt förstått varför man ska skriva nytt ämne / rubrik på varje inlägg?
Rubriken är ju vad trådstarten är.
Nåja, jag är väl lite webbfixerad eftersom jag sysslar med ämnet mycket som hobby och så småningom förhoppningsvis även professionellt. :)

AkillesU
Mobilen

Hej! Jag använder mobilen och får skrolla mig till slutet jämnt för en tråd. Det tar lite tid 😂
Sen brukar jag ”tagga” med @ framför användarnamnet manuellt bara för att personen ska se att jag menar att svara den. Fast hen får inget meddelande om det. Ja lite för simpelt kanske :) gillar det enkla dock. Men med lite emojis 🥰💕 blir det lite mer livat

HerrÅgren
Snabbare

Tycker det känns lite snabbare nu, var lite segt innan.. Bra uppdatering : )

admi
Lite mer färg ska vi nog kunna bjuda på

Lite mer färg ska vi nog kunna bjuda på. Även om det viktiga även fortsättningsvis ska vara att ni användare och det ni skriver ska få ta plats. Bättre mobilanpassning är ett viktigt skäl för att uppdatera systemet. Rubrik har funnits med från starten, så det har aldrig varit ett medvetet val. Ska fundera på om det går att skippa den. Om någon använder något annat forum som de tycker är bra, så får ni gärna tipsa så att vi kan få lite inspiration. Att få en notifiering när någon lägger till ens namn @AkillesU skulle vara trevligt. Ska kolla vilka möjligheter som finns i Drupal (som är vårt system).