Jag skulle vilja ge en trevlig present till mig själv. Jag ville ge mig själv en helt nykter helg.
Presenten är inte lätt att få tag i och kräver mycket ansträngning, men jag är väl värd det?
Är det någon mer som vill vara nykter denna helg?
Och helt seriöst, jag är livrädd att jag inte klarar av det.
Är det någon mer som är rädd att inte klara av det?

Har inte varit nykter under en enda helg på ett år kanske... Det skrämmer mig fruktansvärt.
Min man kommer dessutom att vara borta denna helg och det hjälper inte.
Fast det kanske inte skadar heller, för att jag har lyckats dricka även om han var hemma, ha ha.
Man borde väl planera på något sätt och försöka sysselsätta sig annorlunda än annars. Bryta rutiner?
Hur har du tänkt att göra AlmaAmanda?

Wicca

Att ge sig själv en sådan bra present är ett klokt val. Jag tar min fjärde nyktra helg som present till mig själv. Se till att hålla dig mätt och drick mycket, hitta något att sysselsätta dig med och köp inte hem alkohol. Det är väldigt skönt att vakna upp på måndagmorgon utan ångest å skit. Nu kör vi lycka till??

Är nog att inte köpa alkohol hemma.
Jag har en del a hemma annars, men min man brukar ha koll på det, så att det är absolut ingen vana eller rutin att ta någonting.
Jag dricker vin som jag köper själv.
Inte köpa. Inte köpa. Inte köpa.

Sundare

Kan du göra något du glömt att du brukat uppskatta? Nån hobby, baka, skriva brev, korsord, handarbete, laga mat efter nytt recept? Jag tog första veckan hjälp genom att göra saker (bak&mat) för andra, det kändes hjälpsamt för mig. Överraska några som betyder mycket för dig med påskpresenter? Blir andra glada blir en själv glad. Många tränar o det är en jättehjälp, har inte kommit dit själv än...hemmaspa? Vårda dig själv?

Måste fundera mer, det är lite tid kvar... Grejen är att många av saker som du skriver om ingår i mina "vinrutiner".
Fredagkväll: åka och handla, köpa en vinflaska, åka och träna, komma hem, duscha, börja dricka vin, laga god mat, fortsäta dricka vin, äta, brodera framför tv, fortsätta dricka vin, läsa i en bok, göra slut på vinflaskan, somna...
Måste bryta rutiner på något sätt.
För att planen är alltid att dricka bara 1-2 glas, det blir en hel flaska istället.

Flinga

Nu kanske jag är helt fel ute men jag tycker inte din fredagsrutin känns så hiskeligt farlig. Du låter inte som nån missbrukare tycker jag.
Hälsosamma (gym) aktiviteter blandat med kreativa (läsa, brodera) och EN flaska vin till det. Kan du stanna vid den flaskan så är det väl ingen ko på isen.
Brodera på fyllan har jag försökt mej på och hahaha.... fan vad det såg ut.
Så jag antar att du inte blir speciellt berusad.
Bara några tankar från mej. Hoppas de inte var helt fel.
Kram på dej!

Felet ligger nog i det att jag inte KAN låta bli den här vinflaskan, att jag dricker någorlunda i smyg och jag har gjort det sista året varje fredag och lördag. Och sedan så klart började det bli lite mer under veckorna och mer och mer. Om jag är ledig kan det bli så varje dag... Fast under veckan har jag mycket lättare att låta bli.

Januari

Jag tror du är på rätt spår Rabbitgirl, finns väl en anledning till att du söker dig hit. För några månader sedan var en helg utan vin helt otänkbart för mig. Mannen drack ett glas, jag resten. Ibland mer. Och som du skriver, det smyger sig på, även i veckorna...
Nu har jag haft många helger utan alkohol. Fantastiskt skönt! Var jobbigt förstås i början, men visst går det. Så, testa. Jag tror att om du känner att det är ett problem så är det ett problem. Själv har jag lång väg kvar dit jag vill komma och beslutsamheten har varit si och så. Men jag försöker. Jag hejar på dig!!

Under sportlovet lyckades jag dricka 8 vinflaskor (9 dagar sportlov). Det låter verkligen inte hälsosamt.
Därför att försöker jag slå mig själv i huvudet och hoppas att jag vaknar.
Jag ska kanske gör en lista på fredag: hur har jag gjort bort mig pga alkohol.

När jag är snäll mot mig själv då dricker jag varje dag. Då känns det så att A är en kul sak, jag förtjänar att ha det lite roligt och att jag klarar säker av att dricka bara 2 glas vin. Och sen kommer jag inte ihåg halva av kvällen.

Jag drack a-fritt. Kunde ha kvar vanan/ovanan och blev inte full. Inte särskilt gott, men det funkade. För vissa triggar det suget för andra funkar det. Fördelen var att jag kunde välja a-fritt när suget kom. Blev lite enklare så. Behövde inte bryta vana och beroende samtidigt.

gick det inte alls bra, dvs. som vanligt. En flaska vin per kväll.
Men denna vecka var så otroligt mycket bättre. 5 nyktra dagar. Vin bara på torsdag. Det är verkligen an stor förbättring om man jämför med mina tidigare vanor. Och jag är pigg idag.
Pratade med min man och erkände att jag smyg dricker. Han var inte alls sur eller arg, lovade mig att hjälpa att hantera drickande bättre.
Det finns ett hopp. Ett ljus i den mörka tunnel.

anonym11208

Vin är gott just för stunden, men inte i långa loppet. Jag dricker också vin, ensam hemma i soffan. Idag ska jag vara nykter. Surfar på forumet och läser i kapp lite. HUr går det för dig i kväll? Så bra att du varit ärlig mot din man och det verkar som du kommit en bit på vägen. Forumet har verkligen hjälp mig, men jag har mycket kvar, men jag tar en dag i sänder.

Faktiskt. Jag bryt ihop en gång. Hungrig, stressad och för lite träning. Vi skulle få gäster. Jag brukade alltid dricka en del innan gästerna kom, för att slappna av. Idag gick jag till min man, sa att jag ska dricka en öl. Han blev SUR, sa att det är dummaste som jag skulle kunna göra idag. Jag blev hysterisk (en kort stund). Gick därifrån och grät. Efter 10 minuter insåg jag att han har rätt och att jag är dum i huvudet och inte kan tänka logiskt. Jag sa det till honom, att jag inte är förbannad på honom, men på mig själv och min duma inställning. Vi kramades en stund och pratade.
Gästerna är borta nu, jag är nykter och stolt över mig själv. Bra jobbat idag :) Hoppas att det är fler som känner så.

Leverjag

Känner igen den känslan när man likt ett barn som får förbud blir full av protest och motstånd. Vad skönt att ni kunde prata om det och att du nu fick ännu en seger i ryggen.

Kram

vill ha godis eller glass är det nog bäst att avleda uppmärksamheten ;)
En vacker morgon efter en nykter helg. Det är kanske en bra början på någonting nytt?
Känns ok och stabilt.
Känns som att vara sig själv.
Vi får se om jag orkar idag.