Hej! @Josefinaööö, Jag hade nästan tänkt att ge upp och satt och spelade låten Losing My Religion på repeat och kunde bara se mörker och visste inte om jag skulle stå ut. Det skulle ju bli så underbart allt om man bara blev nykter. Har nu varit nykter i över 3 månader och allt har varit en kamp mellan hjärnspöken, minnen, hopp och förtvivlan. Tänker så ofta varför bry sig, och varför sitter man och skriver en massa skit och och hänger ut sina djupa tankar när det ändå inte blir nåt bättre. För när man kan känna att man är ett steg närmare det som man kanske tror ska bli till nåt bättre, då är det som att allt bara blir ett inre mörker som ingen eller nåt kan göra något åt. Men då som av en slump så ser man att det alltid finns nån som tycks ha det lite jävligare än en själv. Då händer det plötsligt nåt som inte hänt på länge, man börjar skåda en gnista av de inre ljuset som man trodde hade falnat. Man tänker, varför inte ge allt en chans till...
Kämpa på!

@Josefinaööö Du behöver inte känna så här. Jag lovar dig att allt kan bli bra. Jag tänkte precis som du, att jag kunde kontrollera alkoholen, bara jag bestämde mig för att dricka lite mindre så skulle det gå bra. Och ibland kunde det såklart göra det, men allt oftare blev jag jättefull och vaknade med minnesluckor och ångest från helvetet. Det kallas kontrollförlust. Men en stor del av ångesten är kemisk, det är alkoholen som skapar den. Så de flesta blir av med både skam och ångest när de slutar dricka. Det ör verkligen så enkelt.
Har du försökt att dra ner och dricka mindre utan att lyckas, varför inte pröva att sluta dricka helt och hållet?
Jag vaknade som du för snart ett år sedan och bestämde mig. Aldrig mer!
Sedan dess kan jag se fram emot fester och middagar utan oro, jag har mycket roligare än förr då jag minns allt och njuter av nuet för att sedan vakna upp glad och nykter. Alkohol är överreklamerat, minst sagt.
Nu har jag fyllt livet med roliga saker och slipper den där gråa, tråkiga känslan som alkoholen skapar. Återigen en av alkoholens följder…
Du är inte alls vidrig, det är alkoholen som är vidrig.
Jag hoppas så att du tar ett bra beslut. Du kan få hjälp hör om du skriver och läser i trådarna. Du kan också ringa Alkohollinjen och prata med någon där.
Välkommen hit. Du är INTE ensam i detta!
❤️🙏🏻❤️

@Josefinaööö
Hej o välkommen hit.
Känner igen mig i det du beskriver.
Det finns hjälp att få antingen AA eller onlinemöten. Jag hade själv tänkt att ge upp o dricka bort mig själv. Det blir bättre lovar dig.
Du slipper ångest o samvetskval o du är som sagt inte ensam. Vi fixar det tillsammans. Finns också en app om sober där vi stöttar varann. Ta hand om dig.