Jag undrar om någon förstår att jag känner mej förvirrad.
Min son är på ett behandlingshem för sitt alkoholmissbruk, vilket är bra.Vi har inte bott tillsammans, önskat jag varit med honom mer.
Men jag känner mej urlakad och förvirrad som förälder, kört fast i nåt. ge mej råd. Har ont i magen konstant.
Någon som känner igen sej, utmattad är jag och handlingsförlamad ..

Hej kinakina! Usch så tufft 💔 Om du läser i trådarna här på anhörigforumet så kommer du att se den röda tråden - förvirrad, trött och handlingsförlamning i olika grad. Så vi är många som känner igen oss under du skriver!

@kinakina Själv har jag fått stöd av kurator på vårdcentralen, vet inte hur det ser ut med anhörigstöd. Skulle tro att det handlar mer om att hitta rätt person än nån på rätt position om du förstår hur jag menar?

Kan behandlingshemmet ge tips på hjälp?

Alkoholhjälpen har också ett nummer du kan ringa som du hittar här på sidan, det var en bra första hjälp för mig i att få hjälp att reda ut mina förvirrade tankar. Om du inte vet var du ska vända dig, börja där. Det viktigaste är nog att ta det första steget!

@kinakina
För mig var anhörigstöd ett bra första steg men när jag väl träffade en bra psykolog så gick fick jag mer hjälp att ta tag i roten av problemet.
Jag tror det är personligt vad som blir bra samtalsstöd och att det är en kombination av att man verkligen är öppen och att man vågar slänga sig ut i det okända och en engagerad samtalskontakt.