Småbarnsår och studera under corona och nästan alltid ensam med.bpda barnen. Lätta lite på alla krav, unna sig ett glas vin har efter flera år blivit ett "måste ha vin". Kan dricka en flaska per dag. Hatar det. Hatar mig och min svaga karaktär. Vart börjar man. Hur fortsätter man... jag kommer dö i förtid att det här.

@ledin Välkommen hit! Här kan du få hjälp och stöd! Vi är många här som kände som du i början. Oro, skam och ångest. Mycket av det kan bero på själva alkoholbruket och mycket kan försvinna bara av att sluta dricka!
Just nu verkar Alkoholprogrammet pausat här, annars finns det under Stöd. Du får kolla när det är igång igen. Jag gick igenom det första tiden och det gav en hel del verktyg för hur man kan tänka och göra.
Annars får du börja med att skriva av dig här. Det är också mycket verksamt. Många här har klarat sig enbart med AH och alla som skriver här.
Hur ska man börja skriver du. Ja, en sak är att fundera över om du siktar på att bli måttlig eller alkoholfri. I båda fallen rekommenderas tre månaders alkoholfrihet först. Detta för att återställa hjärnan och belöningssystemet. Få bort alkoholsuget , men också få en chans att tänka över livet och ditt förhållande till alkoholen, tänker jag. Det är för de flesta VÄLDIGT svårt att bara minska på intaget eftersom suget då väcks varje gång man dricker.
För många känns tre månader som en lång tid, men det tänker man ju enbart därför att man verkligen HAR ett beroende. Om en läkare sagt att man inte får dricka apelsinjuice i tre månader av ngn anledning så hade det ju inte varit något problem för de flesta. :)
Men nu kan det kännas svårt och långt och det beror på att delar av din hjärna blivit kidnappad av alkoholen och den delen vill få tillgång till drogen. Precis som när man slutar röka...
Därför viktigt att ha en konkret plan. Kanske tänka "just idag ska jag inte dricka, kanske imorgon, men inte idag. Byt också ut vinet mot något mysigt, kanske Sweppes Indian Zero med is och en påse nötter. Eller en bra serie? Eller fika med en god vän?
Att sluta dricka är också, ja kanske framförallt att byta drickandet mot goda och roliga vanor.
Träna är också mycket bra.
Men berätta gärna mer om dig själv, vilka vanor har du idag och vilka möjligheter? Har du sökt hjälp på annat håll?
Allt blir lättare om du skriver och läser mycket här. Du är INTE ensam...
Lycka till! :)