Hej! @Daniel1981, kan nog utan tvekan säga att 6 starköl eller till och med 6 vanliga folköl varje dag inte är att se som en normal konsumtion. Men när man hållit på med ett drickande på den nivån och kanske varit upp på bra mycket högre ett längre tag så är det lätt att intala sig själv att det kanske inte är så märkvärdigt. Men kroppen är inte byggd för att dagligen hantera så pass mycket skadligt nervgift som alkohol utan tvekan är. Tycker att det är bra att du hittat hit till forumet och börjat fundera på vad som är normalt. Här på forumet finns det rätt så mycket samlad erfarenhet om hur problematisk överkonsumtion av alkohol är och lätt kan bli. Man ska vara rädd om hälsan och alkohol är ju inte direkt hälsokost liksom. Det bästa är utan tvekan att vara helt alkoholfri eller att hålla sig inom medicinskt sett rimliga ramar. Men det tror jag att du nog redan känner till.
Sköt om dig kompis!

Hej! Nej det är för mycket både ur ett hälsoperspektiv och jämfört med hur de flesta dricker. Du har antagligen mycket att vinna på att skära ner. Hälsan återhämtar sig relativt snabbt. Fråga gärna om du undrar något mer. Här finns användare som kan många bra tips och vi rådgivare som kan en del fakta.

/magnus
Alkoholhjälpen

Hej Daniel..
Det låter som allt för mycket. Dessvärre så ökar toleransnivån ju längre du dricker och kroppen vill ha mer för att fungera. Det bästa är att sluta helt under en tid eller att skära ned till bara helgen exempelvis.
Ta hand om dig

@Flarran Du dricker mer än ”normala” människor. Men även en ”normal” konsumtion är onormal då det är ohälsosamt, skadligt så väl för kroppen som knoppen