Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är tillbaka här, höll upp så bra, allt gick fint men sen så drack jag litegrann sporadiskt vid "event". Och nu sitter jag här igen en måndag, med ångest och ett glas vin. Jag orkar verkligen inte det här en vända till. Jag vet inte vad viljan är, det känns liksom oöverstigligt att vara nykter livet ut. Men ångesten över hälsan är total just nu. Min dotter är så rädd för mig, att jag ska dö eller bli dålig, jag är den enda hon har. Jag vill för hennes skull, men mitt liv är för jäkla torftigt utan vinet. Det känns så nu iallafall. Jag ska läsa vad jag skrev som nykter, kanske det hjälper mig igen. Jag är så matt, utmattad och ledsen över min vekhet.

@Mormor2023 förstår att du har det tufft! Fint att du hittat tillbaka hit, hoppas att det kan vara en hjälp för dig att börja skriva här igen. Tror många känner igen sig i din upplevelse. Hur mår du nu?

Det märks verkligen att din dotter är viktig för dig. Och även om du känner dig skör just nu, så vill du göra en förändring. Framförallt för din dotters skull, men också för att ta hand om din hälsa. Ser du fler fördelar med att vara utan alkoholen?

Precis som du skriver, tänker jag att tidsperspektivet "livet ut" kan kännas övermäktigt. Går det att tänka lite mer "en dag i taget"?