Skriver här då jag inte har någon jag vågar prata med, det är ju min lilla hemlis det här.

Nej nu räcker det.

Tittade mig själv i spegeln, ölmage, pluffsigt ansikte och hängiga ögon. Vafan har jag gjort med mig själv? För tre år sedan hade jag kondition på elitnivå och oändligt med energi. Nu blir jag andfådd
av minsta lilla.

Att aldrig mer dricka känns för tufft att acceptera så jag sätter ett mål på en månad till att börja med. Är så trött på att försöka dölja baksmällorna för omgivningen, är trött på att inte kunna träna för att jag har druckit. Trött på att gå miste om upplevelser för att kroppen är helt slut. Trött på kemisk ångest.
Blir fetare och tröttare för varje dag som går.

Nu slutar jag, fan vad skönt det ska bli att få må bättre!

Grattis till ditt beslut, för mig känns det omöjligt att säga aldrig mer, det kan jag inte lova, inte ännu i alla fall. Men att inse att livet har mer att ge och du är värd så mycket bättre, det är en bra början. Jag får uppenbarelser om mig själv varje dag och det känns både läskigt och spännande. När det gäller mina alkoholproblem så är de mer följden av något underliggande problem som jag behöver komma till rätta med. Jag har inte druckit varje dag i flera års tid, jag har "passat på" när jag har varit själv hemma, ljugit och smugit för min man. Jag känner en tacksamhet mot honom nu, att han kom på mig, utan det så kunde det ha fortsatt och då hade det förr eller senare slutat i katastrof. Missförstå mig rätt, det är rätt mycket katastrof nu också men för första gången någonsin erkänner jag problemen och vill göra något åt dem. Inte bara skaka av mig och gå vidare, utan hitta orsaken till att det blir så här. Jag tar en dag i taget. Jag har gått ner en hel del i vikt, dels på grund av att jag har svårt att äta när jag är ledsen men också för att jag inte blir sugen på onyttigheter när jag inte dricker. Jag springer flera gånger i veckan och det har jag fortsatt med. Jag ska försöka vara mer närvarande i nuet, jag vet att det kommer att ta lång tid att ställa tillrätta mig själv och mina relationer men det är bara att ta en dag i taget. Försöka att göra det bästa jag kan. Att skriva av sig här, är skönt så välkommen och vi hjälps åt.
👌

Tack för ditt svar :) Ska tänka på det du skrev om att arbeta med ev orsaker till varför man väljer att dricka som man gör.
"ljugit och smugit" usch det där smygandet, vad usel man känner sig varje gång. Det ska bli skönt att slippa det också :)

Springa är bra, det ska jag också plocka upp omedelbart.

@norrlandsguldlover Önskar dig lycka till. Vi är många som har problem med alkoholen mer eller mindre. Medger att det är ett stort beslut att sluta dricka för alltid. Frågan är om vi någonsin kan dricka " måttligt "? En dag i taget! Ha en trevlig helg

Tack för era svar :)

Kan stolt medella att jag lyckades, egentligen var det bara jobbigt de 7 första dagarna.

Har försökt många gånger tidigare att bli måttlig men gjort mig själv besviken varje gång.

Att sluta helt var ju mycket lättare :)
Ha det gott alla!

@norrlandsguldlover Kul att höra att du lyckats och håller helt med dig. Att sluta helt är enklare än att försöka vara måttlig om man har ett alkoholberoende. Det blir oftast bara att dra ut på eländet, återkommande hamna på ruta 1 igen, men ingen förändring som blir hållbar över tid.

Hur länge har du varit nykter? Ha det gott!🌺