De senaste veckorna har jag tänkt ganska mycket på hur jag ska gå tillväga för att eventuellt inleda en relation i framtiden.

Jag är nykter sen 4,5 år och har två barn sen tidigare förhållande. Separerad sedan 6 månader tillbaka.

Jag är verkligen ett "flockdjur" men tanken på hur man ska lyckas träffa någon i framtiden som nykter alkoholist och två barns pappa känns rätt dyster lixom..

Speciellt då jag inte går i AA eller är kyrklig.
Om jag har förstått saken rätt så är det relativt vanligt med separation efter att en av parterna i en relation blir nykter.

Finns det tankar kring detta?

@AndyAndyAndy När jag blev nykter raderade jag samtidigt alla dejtingappar. De var en del av mitt missbruk, jag var en riktigt bekräftelsejunkie. Gick över gränser som jag inte borde gå över, som i grunden stred mot mina värderingar. Alltid onykter när jag messade, oftast när vi träffades. Och när jag trodde att jag hittat rätt man slog jag nästan knut på mig själv för att pleasa honom. Mycket osunt.

Jag separerade från barnens pappa för 10 år sedan, och de första 6 åren letade jag mycket aktivt på olika dejtingforum. Jag är säker på att det finns många guldkorn, men träsktrollen är tusen gånger fler i dejtingträsket. Tyvärr. Två gånger trodde jag att jag hittat på riktigt rätt, båda gångerna gick det åt he…. Blev helt galen bedragen, lurad och sårad. Dock inte ekonomiskt tack och lov, men mina känslor fick så mycket stryk att de knappt har återhämtat sig än.

Nu har jag varit nykter i drygt fyra år och jag vet faktiskt inte hur/om jag kommer att träffa någon. Jag trivs mycket bättre i mitt eget sällskap, och lider inte längre av ensamheten efter att barnen flyttat hemifrån. Jag är självsam, och fine med det. Sen snart ett år tillbaka är jag sambo med en storpudel, så nu har jag sällskap både i sängen och skogen 🤣 Vandra i skogen är ett stort intresse för både mig och hunden.

Jag har inte gett upp helt. Jag tänker att jag kanske snubblar på en man i skogen!? Det jag vet är att jag inte vill ha en man som hinkar öl och whisky i tid och otid. Vars enda intresse är just olika öl och whisky, och som tittar på all sport som erbjuds på tv. Sådana män finns det många av, tyvärr.

Jag hoppas att fler ger sig in i diskussionen, som är jätteviktig!

Kram 🐘

Om du vänder på steken- hur lätt skulle du ha att hitta någon som varande ALKOHOLiST och tvåbarnspappa… Ta en sak i taget och troligt är du inte intresserad av en tjej/partner som dricker som du stack förr. Men förstår att det ofta är ett lite enkelt sätt att ta sig förbi de första lite trevande träffarna. Man kan väl vara helt transparent på dejtingsajter kring a-bruk och jag känner mig rätt säker på att det finns många ”där ute” som mer än uppskattar någon som tagit klivet ut ur alko-träsket. Andres Lokko skrev en fin krönika i SvD härom dagen angående sina 10 år somnykter. Läs den!

@AndyAndyAndy Ursäkta, men jag förstår inte alls varför det skulle vara negativt att du är nykterist? Tvärtom om tror jag många kvinnor ser fördelen med en man som (förmodligen) tagit tag i sig själv och livet på ett mer genomgripande sätt. Tyvärr vågar många män inte det, nyktra eller ej. Att våga se sig själv, skaffa självkännedom och prata om känslor är egenskaper som jag tror är väldigt uppskattat. Många män har svårt att göra detta.
Men som fd alkoholist vet jag att det krävs för att bli nykter. Så jag tror att du berättar om dina tankar och är tydlig med vem du söker så kommer du att lyckas.