Ska ha tjejkompisar på besök hos mig i em o jag ska bjuda på mat och vin. De vet inte om att jag har slutat dricka. Tycker själv det är för tidigt att prata om det. Har ju inte varit utan så länge och vet ju inte om jag klarar av det. Jag hoppas jag kan ge en bra ursäkt som känns okey för mig. Vill ju kunna umgås med folk och inte sluta träffa mina vänner. Ha en trevlig nykter helg alla i forumet😃

@Ros Du bestämmer själv när och om du är redo att berätta. Jag tänker att det kan vara till stor hjälp för dig att stå emot suget om du drar en vit lögn, tex att du har reagerat negativt på alkohol senaste tiden och fått råd att avstå en period för att se om det blir bättre. Eller något annat smart som gör att du väljer att avstå nu. Senare kan du alltid förklara varför du sa som sa.
Men om du säger något så är du ju automatiskt förhindrad från att "trilla dit".

Alla sätt är bra utom de dåliga.

Kämpa på! 🌷

@Insikt_24 9v. utan A idag. Träffen med tjejerna gick bra jag tog ingen A och blev inte ens sugen. Lite nervöst var det att förklara varför. Sa att det var för min hälsa och det är sant. Ingen sa till mig att du kan ju bara ta ett glas, så skönt att slippa den kommentaren😊 Nu en dag i taget till v.10 utan A🙏

@Ros Härligt! Ofta tror jag att vi oroar oss för våra vänners reaktioner i onödan. De jag har berättat för tycker tvärtom att det är starkt att berätta. Jag har valt ut de som står mig närmast och som jag vet vill mig väl. Resten har inte med det att göra. Ibland kan det vara skönt att vänta tills du vet själv vad du vill och hur du vill ha det. Jag har påbörjat ett KBT program nu och det känns bra. Det ligger en massa obearbetad smörja långt inne som jag behöver ta tag i. Snart mår jag bättre, 5 veckor utan alkohol och inte minsta sug. Skönt! Nu kämpar vi vidare och hjälps åt. Trevlig söndag. 🏖

Detta med att berätta. Jag drog plåstret direkt. Tror det har hjälpt mig för nu har jag inget att dölja, har haft en massa "poliser" som det hade varit pinsamt att dricka inför om jag skulle trillat dit igen.

Nu har det gått så många år att ingen bryr sig längre. De vet att jag är som vanligt och att de kan dricka hur de vill utan att jag bryr mig. Är så nöjd med mitt val och att ha huvudet klart, inte sväva ut i fyllesnack och vakna nykter. Vill verkligen inte byta sits med dem.

Nu skäms jag inte heller längre. Det är vad det är och vissa som dricker för mycket för länge blir beroende. Det är ju inget konstigt med det. Det är ju bara så det är. Sedan att man hittar på knasiga saker på fyllan är ju inget märkligt det heller. Det är ju den effekten alkohol har. Har hittills inte träffat någon som blir mer bright som full.

Jag tror det bara kommer en dag när man är redo. När man inte längre orkar spela ett spel utan värdesätter att få vara den man är. Då kan man lika gärna berätta om någon undrar. Idag är det lite som om jag pratar om en 3:e person om hur det var då. Jag har utvecklats och har lärt mig massa på vägen. Denna erfarenhet skulle jag inte vilja vara utan hur konstigt det än låter. Att utvecklas är inget man gör gratis. Det skaver lite innan man knatar vidare till sin nästa nivå. Livet är som en guppig resa.