Hej, jag dricker kanske en till 2 ggr i veckan(beroende på hur jag jobbar) men nästan varje gång jag dricker kan jag inte sluta, ofta när jag dricker hemma och är utrakad brukar jag spela på casino och spelar bort flera tusen. Vad fan ska man göra (givet sluta dricka hemma) men har någon tips?

Har även fuckat många vänskaper innan för att jag alltid blev för full, men nu känner jag oftast att jag kan vara lugn om jag är med andra. Men är jag själv eller om jag får lite för mycket i mig finns inga stopp ( jag dricker tills det tar slut, om det så är flaska efter flaska) Det skapar problem även om jag har slutat fylle ringa vänner och familj för att prata om min problem som ingen bryr sig om.

Hej Alexander! Bra gjort att du skriver här. Det låter som att du skulle må bra av att försöka ändra på hur du dricker. Dra ner, eller sluta. Jag dricker också för mycket. Det finns så mycket bättre grejer i livet som man kan lägga sina pengar på. Det är inte lätt att ändra på sig.
För mig har det varit väldigt viktigt att hitta en motivation till att sluta. Vad är det jag vill uppnå/slippa? Jag vill kunna känna mig frisk, och inte hålla på och förgifta mig med alkohol. Jag vill slippa hålla på och ångra mig efter jag druckit för mycket, igen....
Jag dricker bara hemma, går aldrig ut. Det är svårt att stå emot när jag får sug och vill gå och handla. Då gör jag allt jag kan för att avleda uppmärksamheten till något annat. Suget går över efter en stund. Det kommer och går. Har du något intresse som du gillar att hålla på med, utöver dricka eller spela om pengar?
Jag spelar mycket dataspel, det är roligt och kräver lite uppmärksamhet. Inte spel om pengar då. Men roleplayingspel eller äventyr. Fundera på om du har något intresse som du gillar, som du kan tänka att du ska satsa på istället, när du känner sug att dricka.
Motion och rörelse är väldigt bra också. Jag får intrycket att du är ganska ung, det är jättebra att du funderar över detta redan nu. Du kan styra om den här livsstilen nu, istället för att köra vidare på samma vis. Skriv gärna mer här vad du tänker.

Jo ett tillägg, jag har märkt att sug efter alkohol blir mycket starkare om jag är hungrig. Så jag har blivit mer noga med att äta regelbundet, så jag inte går och är "småsugen" då ökar genast suget efter alkohol också. Så det gäller att planera sin dag och ha bra mat till hands.