Jag har problem med att hantera alkohol jag har insett det nu, jag kan inte hantera den. I torsdags var jag hos en vän och blev alldeles alldeles för full. Kom hem och började tjafsa och bråka med min sambo. min som på snart 3 år vaknade av detta också, och hamnade mellan oss då han ville till mig men min sambo inte tyckte det va en bra idé då jag va så full. (Tog sonen från varandras armar). Jag minns inget av det men det slutade med att min sambo hade ringt polis för att jag betedde mig så illa med gap och skrik. Jag sov med min son hämta mig och han sov också lugnt och fint när dom kom. Men nu har ju så klart Soc blivit inkopplade och vi ska kallas dit, jag ska även prata med ett vuxet stöd där för alkohol vanor och aldrig någonsin mer dricka en droppe! Det är inget svårt beslut efter att detta hände och blev så extremt fel.

Vad kommer hända med Soc? Kommer dom ta mina barn ifrån mig pga en sån här händelse? Någon som har någon liknande erfarenhet?

Jag dricker inte varje dag eller ens varje vecka men när jag väl dricker så har jag svårt att stoppa och blir lätt för full. Har hänt innan att jag blivit sne full men aldrig när barn varit i närheten eller hemma. Skulle aldrig någonsin vilja skada något av mina barn eller min sambo. Mår så fruktansvärt dåligt över mitt beteende!

@chickeli hej och bra beslut att ”komma hit” och skriva av dig. Här är vi många som har svårt med alkoholen på olika sätt och anledningar.
Jag har själv arbetat på socialtjänsten (gör inte det nu) och som svar på din fråga så kommer de inte ta barnet ifrån dig, om detta är er första kontakt. Jag tolkar det som att den andra föräldern verkar vara en trygg person? Hursomhelst så ska mycket till innan socialtjänsten omhändertar ett barn. Om det däremot hade varit så att ni båda varit fulla och detta hade hänt flera gånger hade det varit en annan sak. Det låter inte så på din beskrivning? Jag vill inte säga med säkerhet att det blir si eller så men socialtjänstens bedömning grundar sig på helheten och många aspekter. Så jag tror du kan vara lugn. Något till din fördel är att du är villig att göra en förändring och samtala med vuxenstödet. Det som kan hända är att socialtjänsten inleder en utredning för att säkerställa att barnet har det bra vilket kan innebära några samtal och möten. Beroende på vad utredningen visar kan den antingen avslutas eller så kanske de erbjuder stöd i form av familjebehandling. Det är svårt att uttala sig om så jag inte känner till er situation eller hur ni har det. Mitt råd är att gå dit och vara ärlig och öppen. Tänk att socialtjänsten vill hjälpa i första hand, inte ta barnen ifrån er om ni i övrigt är välfungerande föräldrar. Ta nu inte mina ord som hela sanningar så de endast bygger på vad du skriver om händelsen ovan. I slutändan är det socialtjänsten som ska göra sin bedömning. Tänk att de finns för att hjälpa till och vill barnets bästa!
Läs i andra trådar och skriv gärna här. Det är hjälpsamt! Ett råd på vägen är också att inte hamna i tänket att du inte har problem för att du inte dricker ofta. Det handlar om konsekvenserna när du dricker. Oavsett hur ofta eller sällan det händer. Ta hand om dig! 💛

Hej. Har hänt mig, tyvärr tre gånger på samma sätt. Dock var jag separerad och vårdnadstvist inleddes. Jag förlorade aldrig vårdnaden och fick barnen varannan vecka ändå. Nej, de kommer absolut inte ta barnet ifrån dig. Jag har gjort MYCKET MYCKET värre saker. Ta dig samman nu, var inte orolig min vän! min sista fylla var också i torsdags. Nu kämpar jag med sponsor och aa möten. En dag i taget ❤️

@chickeli Har varit i snurran med soc. Önskar att jag då hade haft den stabilitet jag har nu och med det menar jag båda fötterna på jorden i form av vad jag behöver för att må bra. Det blir enkelt så himla snurrigt när de kopplas in. Man tappar fotfästet och tilltro till sig själv. Många "passar lätt på" för att hamra in i huvudet att man är fel. De är så rädda för de tror inte man fattar... Det kan få långsiktiga konsekvenser för egna självkänslan som tar onödigt mycket kraft från det fina i livet. Därför säger jag:

Skit i soc! Låt inte skam av allt göra att du nu tappar din egen ledstjärna. Det viktiga är att du definierar för dig vad som är ett värdigt liv för dig och att du sätter upp en plan för hur du ska ta dig dit.

Att alkohol är beroendeframkallande är ett faktum. Att det är en galen drog som man blir knäpp av är vida känt. Att ta sig ur dess klor kräver att man stålsätter sig själv och att man lär sig ge faan i andras åsikter och samhällets norm kring "det fina drickandet". Bort med skiten! Den där jävla drickan sänker massor och borde ha en döskalle på sig. Det finns inget värdigt med att hälla i sig döskallar. Det gör inga människor till bättre människor. Samtliga som dricker blir bedövade och förställda. Även alla "präktighetsmänniskor" som med glädje föreläser om hur man ska vara som en bra förälder.

Det är du som måste definiera hur du vill leva. Ingen annan kan göra det jobbet åt dig på ett sätt som gör att du framöver ska leva ett värdigt liv i harmoni med dina känslor. Vad du behöver kan inte soc ge dig. Det måste du definiera själv. Ta på dig de snälla glasögonen och fundera över vad du behöver för att bevara din självkänsla & självförtroende. Markera mot dem som försöker trycka till dig i detta nu. Nu är det viktigt att du tar hand om dig så att du behåller en stabil grund under fötterna. Det kommer hjälpa dig undvika återfall som så lätt blir fallet då självkänslan viker. Man mår bäst av att omge sig med människor som inte trycker ner utan snarare bygger upp i en övergångsperiod.
Tänk på att du och din partner kommer från helt olika perspektiv. Han med rädsla & frustration. Du med skam, vilsenhet och rädsla. Det är svårt att balansera sig själv runt arga frustrerade människor som kommer med direktiv. Ha förståelse för att din partner kommer från den sidan men värna samtidigt om dina känslor. Hitta forum och människor som lyfter dig nu. Se till att suga i dig av deras kraft när du ska hitta din väg i vad som bygger upp dig framåt.

Själv tvivlar jag på soc i detta sammanhang. De sitter på två stolar. Straff & hjälp. Galet system om du frågar mig. Direkt kontraproduktivt. Se därför till att ta stöd av det du i magen känner verkligen hjälper dig bygga dig. Det kan vara soc. Om inte, se till att leta så du hittar det som hjälper dig. I mitt fall var det att googla fram hur jag hanterar olika känslor. Det är vad som hjälpt mig återbygga min självkänsla & självförtroende som fick sig en rejäl törn pga att jag initialt följde vad andra sa till mig och missade att lyssna inåt. Det gjorde att det tog onödigt lång tid att skapa inre harmoni och självklar ledstjärna till ett sunt liv.