Har druckit nästan varje helg sen jag var 15, är 31 nu. Dricker för att känna mig glad, orädd och rolig. Varje vecka väntar jag på helgen för att kunna få dricka och lugna ner mig i mitt ångestfyllda huvud. Min kille jobbar utomlands, kärleken i mitt liv. Igår var jag ute och drack hejdlöst som vanligt. Träffade en man som alltid raggar på mig och de slutar upp med att på något sett sitter han på min soffa 6 på morgonen. Jag var inte otrogen men kunde ha varit. Bjöd väl in till att va flörtig osv fast va tydlig att jag har kille och kommer inte va otrogen. Men idag känns de som jag vart det ändå. Den här dagen får markera början på att bli nykterist. Min pappa och hela hans släkt har vart alkoholister hela mitt liv och jag vet att jag ärvt vad det nu är. Jag mår så jävla otroligt dåligt idag att jag känner att jag inte vill leva. Skäms för hur jag beter mig på fyllan, hur kan jag ens våga riskera min underbara kille? Jag är hemsk! Ush! Jag har ringt min kille, mamma och syster och berättat allt. De tycker jag är okej, jag har inte vart otrogen men det var dumt, och de förstår att jag har problem med alkoholen och stöttar mig i att sluta helt. Det går inte mer, då kommer jag en dag ta livet av mig när bakis ångesten är som värst. Som det känns idag vill jag ALDRIG mer känna. Först måste jag förlåta mig själv för allt, men idag är dag 1, den första dagen på min resa till att vara helt nykter och börja älska mig själv igen.
Kommentera gärna om ni har nått tips… nu ska jag överleva den här dagen.

@anna1993 Hej och välkommen hit! Vad bra och modigt av dig att berätta för din kille, mamma och syster. Att vara ärlig mot sig själv och andra är viktigt i nykterhetsprocessen och då kan du få ett bättre stöd av dina nära. Bra att du också fått en insikt i att alkohol inte är bra för dig och ger tråkiga konsekvenser. Man riskerar mycket och också att det finns en sårbarhet genetiskt för att bli alkoholberoende. Ett bra beslut att sluta dricka och att du gör det i din unga ålder och inte om tjugo år, när drickandet kanske eskalerat ännu mer.

Det finns ett självhjälpsprogram som du kan anmäla dig till här på forumet. Det är ett bra stöd där du får hjälp att fundera kring dina alkoholvanor och strategier för att sluta. Det är hjälpsamt att skriva här om allt du tänker och känner, läsa i andra trådar och ta stöd av andra här. Ta en dag i taget och var stolt över varje dag som du är nykter.

Kämpa på och lycka till!💪