Gick in i väggen rejält för fyra år sedan och har varit hemma från jobbet sedan dess.
Lider av hjärntrötthet och tillbringar 23timmar om dagen i sängen.
Fått testa Elvanse och tar oxascand som hjälper lite mot hjärntröttheten.
När jag skulle få testa Elvansen så sa läkaren att jag legat högt på två b-peth test men att alla andra såg bra ut. Men han skulle göra ett nytt test men det kunde vi ta efter att behandlingen börjat. Var helt nykter i 8 månader och det kom inget test. För att kunna ta mig upp på benen så började jag dricka öl igen. Drack nog igenom snitt ca 5st 50cl 5,2or per dag i några månader. Höll upp 20dagar inför b-peth testen som jag blev kallad till. Funderar på vad utgångsvärdet kan ha blivit? Har läkartid nästa vecka så jag är nykter än. Men med öl kan jag få lite saker gjorda, eller det är som natt och dag för mig. Skulle vilja ha dom medicinerna som jag har men känner även att jag skulle behöva mina öl för att kunna leva. Ingenting som en läkare skulle förstå och inte många andra heller. Detta är väl inte rätt forum heller antar jag. Vi ska alla bli sjuka och dö. Vill känna mig fri och njuta av stunder och kunna vara lite på benen.

@Sunyata jag fick in i väggen januari 2021. Det blev början på min spiraltrappa nedåt. Använde också alkohol för att ta mig igenom livet. Jag är tillbaka och arbetar igen men alkoholen följde med mig när jag började igen. De dagar jag tog några glas orkade jag städa, tvätta, duscha mm Efter jobbet är jag också hjärntrött och ett glas eller två gjorde att jag orkade med hemmet. Men efter tre år med det livet landade jag i måndags i att det är inte hållbart! Nu sedan jag börjat jobba dricker jag inte varje dag, mest på helgerna men även vissa vardagar då livet blev övermäktigt. Jag är rädd för att mitt beteende och förhållande till alkohol ska leda till ännu mera alkohol så att jag inte kan kontrollera det längre. Jag dömer inte dig, tänker att du kanske bara vill höra av från en som till full förstår dig ♥️

@Sunyata Hej 👋🏼 Jag hör vad du säger och det låter inte som att du inte är redo att släppa sargen än. Du vill behålla medicinerna och ölen - beroendepersonligheter finns i alla yrkesgrupper så varför skulle inte en läkare förstå dig? Egentligen? Däremot strider det mot de lagar och förordningar en läkare har att rätta sig efter. Du skriver ju att du fått testa Elevanse och Oxascand vilka är (som du vet) amfetamin och benz - narkotikaklassade preparat och då är det läkarens jobb att se över kontraindikationer men också ett speciellt avsnitt som heter missbruk och/eller beroende.

Om detta är rätt forum eller ej 🤷🏼‍♀️ det kan bara du avgöra. De flesta här jobbar aktivt på ett eller annat plan för att dricka så lite som möjligt utifrån problem och målbild. Alkohol och tabletter skulle jag inte säga är annat än kemisk frihet. För en stund. Det ligger ett visst mått av frihet i att inte missbruka nån substans alls. Jag dömer inte din väg - däremot skulle jag vilja veta vad du tänkte med att skapa medlemsskap och skriva här? Det finns verkligen en uppsjö av levd erfarenhet, kunskap och klokskap här och människor är hjälpsamma och villiga att dela med sig. Vi stöttar varann.

En sak tänker jag dock starkt motsätta mig och det är att du skriver att "Vi ska alla bli sjuka och dö". Dö ska vi alla DET är säkert. Men alla ska inte bli sjuka. Det här är en av stigar mot hälsa.
🩵
//Din vårdgivare i cyberrymden

Att jag registrerade mig här blev efter att jag googlade på något och hamnade här. Kan vara intressant att se vad andra skriver. Få en inblick i att andra kämpar också. 24 dagar nykter och det är inte lätt. Dricker inte socialt utan för att kunna göra saker. Är 50år och skulle vilja känna annorlunda inför alkohol. Blir inte bakfull och dricker mig inte jätte berusad. Har aldrig sett mig som alkoholist. Som sorgsen72 skrev att hon kunde dricka för att orka städa och göra saker sån är jag också. Skönt att man inte är ensam. Tror vi alla dricker av olika anledningar. Jag är en sån som gärna dricker själv och grejar i garaget. När jag jobbade så kunde jag ta ett par öl och trimma lite gräs när man kom hem. Inte bara ölen som värmde utan känslan att man kommer framåt. Nån sorts doping. Inget motstånd, har belönat mig själv på det sättet. Känner att förhållandet till alkohol har förändrats efter jag fick utmattningssyndrom. Och det är en skam i att jag inte kan göra ett skit utan. Vet själv vad jag skulle tänkt om en sådan som mig för 10år sedan. Testade dom mesta drogerna i 20års åldern och har vänner som det inte gick så bra för. Men jag bröt och ordnade upp mitt liv. Mellan 22 och 30år drack jag knappt. Vill kunna ta mig framåt utan ölen, men jag vet inte hur det ska gå till. Har läst lite om personer som laddar upp med alkoholfri öl och bubbel, Det är lite roligt då jag tänker saftgrogg bubbelgrogg och nu är jag inne på min tredje oboygrogg. läste för något år sedan att en vanlig människa som slutar dricka mår bättre och bättre medans en alkoholist mår sämre och sämre. Och då tänkte jag väll att jag är alkoholist då. Vill inte glorifiera alkohol alls och har tidigare tyckt att det är den värsta av droger. Sinnessjukt vad mycket skit den kan föra med sig. Jag beundrar er som kämpar, hatten av till er. Alla vill vi väl må bra och vi är alla olika.