I fredags hände det igen. Det blev för mycket. Alldeles för mycket. Cyklade en bra bit till mina föräldrar och stal alkohol tidigt på morgonen. Cyklade omkull och skrapade upp ansiktet. Mamma skickade ett sms på morgonen och var ledsen. Får flashbacks titt som tätt men minns inte allt. Något om nått bråk, varför pratade jag med henne? Och vad sa jag? Börjat kombinera min adhd medecin med alkohol också. Känns som det går utför. Lite rädd. Vet inte varför jag skriver det här

@mumbojumbo välkommen! Jag antar att du skriver här som så många andra av oss för att vi vet att alkoholen sätter käppar i hjulet 💕 Finns mycket stöd att få, många med erfarenheter på detta forum. Hur tänker du själv? Har du något mål?

@mumbojumbo Hej 👋 Det är superlätt att sluta - men att fortsätta sluta - låta tid passera mellan tillfällena är desto svårare.

Hur vill du att det ska se ut. Är du medveten att du kan förlora din ADHD-medicin? Hur var det för dig för tex två år sen?

Med bästa välmening
🩵

@Carisie ja jag vet det. Men tänker inte så efter lite alkohol. Jag vet inte riktigt vad jag vill. Vill hitta tillbaka till mig själv igen. Extrovert och humoristisk. Han är död och verkar inte komma tillbaka. Det finns glimtar av honom när jag dricker. För två år sedan mådde jag nog sämre än jag gör idag. Mår fortfarande inte bra och har lite gett upp hoppet om att komma tillbaka

@mumbojumbo Du måste vilja för att det ska gå. Tough love - jag vet! Om DU tappat hoppet vem ska göra nån skillnad då?

Jag jobbar på mig själv varenda dag. Det är många som gör det. Här finns en sjö av klokskap och erfarenheter - men du måste jobba med dig. Ge dig själv en lavett och kom tillbaka. När mådde du bra senast? Vad fick dig att må bra?

@Carisie nä jag behöver inte en lavett. Gör ju inget annat än att spöa upp mig själv. Har fått en identitetskris i samband med diagnosen. Fick den för bara ett par månader sedan. Nu går jag ständigt runt med tankar som "är det här normalt?" Är jag jobbig nu? Minns inte sist jag mådde bra. Iaf inte någon längre stund. Gymnasiet kanske? Dvs 15 år sedan

@mumbojumbo Lite nyfiken, har du fått mer sug efter att du började med adhd medicin. Eller var det svårare att hålla dig borta från spriten innan? Har du fått göra nått b-peth prov innan?
Om du skulle vara tvungen att aldrig dricka mer eller bli av med medicinen, vad skulle du välja?

@Sunyata nä det är samma som innan. Har bara gått på medecin typ 3 veckor. Redan hunnit byta preparat en gång. Vet inte vad jag tycker än. Om jag fick välja skulle jag sluta med allt inklusive min antidepp jag ätit i 13 år. Ja jag fick göra peth innan. Kan inte det där riktigt. Det är två skalor om jag förstått det. En som mäter hur ofta man dricker och en vilka mängder(?) låg precis på gränsen med en av dom. Dricker inte spec ofta men tills jag fysiskt inte kan dricka längre när jag väl gör det

Vill också säga att det är ett stort steg för mig att göra användare på den här sidan. Har ganska nyligt också accepterat att jag har problem. Hårda ord och "lavetter" har precis motsatt effekt på mig. Gör i princip inget annat än att klanka ned på mig själv och jobbar på att va mer snäll mot mig själv

Vill också säga att det är ett stort steg för mig att göra användare på den här sidan. Har ganska nyligt också accepterat att jag har problem. Hårda ord och "lavetter" har precis motsatt effekt på mig. Gör i princip inget annat än att klanka ned på mig själv och jobbar på att va mer snäll mot mig själv

@mumbojumbo bra att du tar tag i det! Bara det är ett stort steg, jag är också en sån som dricker alldeles för mycket när jag dricker socialt. Svårt att hejda mig.

Funderade om medicinen kunde vara det som gjorde att du inte kände igen dig men om du bara ätit den i några veckor är det inte den. Många som börjar med adhd-medicin känner inte igen sig själva.

Att äta antidepressiva gör ju också att man kapar toppar och dalar, man blir mer likgiltig. Jag vet då jag också äter det sedan 11 år tillbaka. Jag har försökt trappa ut den mår ännu sämre då.

Vet inte vad som kan fungera för dig men själv tar jag en dag i taget, varje dag jag inte dricker är en bra dag. Har som mål att max dricka fyra enheter när jag dricker.

Använd alkoholkalendern på denna sida, även om du inte satt mål än får du en bild av ditt drickande ♥️

@mumbojumbo Jag är uppriktigt ledsen om du uppfattade mina ord som hårda. Det skrivna ordet ger inte mycket utrymme för nyanser. Allt jag skriver är sagt med en glimt i ögat. En lavett menat som "gurka upp dig" som i "ta tag i det". Jag förstår nu att det landade fel och ber om ursäkt för att jag uttryckte mig klumpigt.
🩵

Imorgon händer det. Och jag är jätteorolig. Jag ska på fest och sova borta ca tio mil hemifrån. Jag känner bara två andra personer på festen. Pp festen anordnas aktiviteter som beerpong, ölbrännboll och "spritbilen" kommer dit. Oklart vad det är men låter som min grejj. Vet att det låter som mina polare är alkoholister allihop men det är dom verkligen inte.

Bävar och har funderat hela veckan på vilken taktik jag ska lägga upp. Jag KAN inte va helt nykter. Har funderat på att skita i det men samtidigt går jag genom massa skit, skilsmässa, husförsäljning etc. Va så längesedan jag umgicks med någon. Ingen verkar ha tid (eller ork) att umgås med mig varken nykter eller full. De har fullt upp med deras liv med småbarn och husbygge etc etc.

Har iaf bestämt mig för att bara dricka folköl. Det är absolut inga problem för mig att dricka mig full pp folköl. Tvärtom är jag väldigt bra pp att dricka öl, speciellt när det kommer till folköl. För jag vet att jag inte kommer känna något om jag inte dricker fort och mycket.

Tror att jag ska ställa alarm på telefonen och dricka en i timmen. Men samtidigt känns det lite. Vill ju ändå känna nått(?!). Har berättat för min polare och hans fru att jag har problem och jobbar på det. Dom visste det visserligen sedan innan. Men har iaf sagt att dom ska gömma min bilnyckel. Jag litar inte på mig själv. Dom och säkert ingen annan pp festen kommer att kolla snett på mig om jag inte vill va med i beerpong. Men jag VILL!

Jag vet exakt hur det går det ut, allt jag skriver. Men vem ska jag ljuga för? Det är så här jag är och fungerar.

Skriver delvis det här för att dokumentera mina tankegångar för mig själv.