Hej, är 19 år och var på en utomlandsresa där de blev mycket festande. Jag drack väldigt mycket varje dag i 5 dagar och blev aldrig Bakis eller mådde på något sätt dåligt under dagarna. På den 5 kvällen kl 1-2 mådde jag lite illa och kände att jag kan gå hem och spy för en sen komma tillbaka eftersom att jag bara mådde lite illa. När jag kom hem spydde jag konstant i 4-5 timmar och menar då konstant! När jag inte hade något att spy kom det fortfarande såna spy reflexer. Senare på eftermiddagen när jag åt en halv macka och drack lite vatten kom allt upp igen.

Är detta tecken på att kroppen sa ifrån? Under kvällen blev jag inte heller så jätte full och hade ätit bra. Tänker annars om jag blev matförgiftad eller liknande eftersom att jag var utomlands. Har aldrig varit med om liknande och har innan varit på resor där jag druckit flera dagar i sträck och festar mycket på helgerna. Detta kanske låter självklart för vissa men tänker att andra här kanske har varit med om samma eller känner igen sig! Blev troligen inte magsjuk då jag inte mådde dåligt såsom feber osv.

3 dagar senare mår jag bra och känner mig på festhumör.

Är detta tecken på att kroppen säger ifrån och borde jag sluta dricka nu även på helgerna när jag går ut? (Dricker inte varje helg utan endast när jag och mina vänner är ute och festar)

Hejsan! @leeri, har läst dina funderingar kring ditt drickande och kan nog utan tvekan säga att din kropp på alla sätt säger ifrån och inte vill vara förgiftad av alkohol i den grad som nog är gällande. När man konstant under exempelvis fem dagar i sträck dricker stora mängder alkohol så ökar så klart toleransen och man märker inte som mer eller mindre bedövad av kroppens mer subtila signaler.

Man känner exempelvis inte av baksmälla på samma sätt som om man dricker större mängder vid något sällsynt enskilt tillfälle. Det är lätt att tanklöst bara köra på dag för dag, eller alltför ofta och då ökar sitt drickande utan att man kanske direkt tänker på det, och rätt som det är så är det inte bara vanliga spyreflexer som man kan drabbas av.

Så mitt tips är att du tar en alkoholpaus på åtminstone en månad så att din kropp får möjlighet att återhämta sig från ditt festande. Sedan så är det nog bra om du tänker till på om du vill spela rysk roulette så att säga med din hälsa. Hade någon sagt dessa ord åt mig när jag var i din ålder hade jag nog inte brytt mig om att lyssna nåt speciellt. Men med facit i hand om hur mycket stryk inte minst lever och njurar tar av drickande så kände jag för att skriva några ord i all välmening.

Ha en fin helg!

@Flarran tack för svar!! Tar absolut åt mig och kände att jag behöver höra det från någon annan så tack. Kände att det var en stor varningsklocka och kommer ta en paus och absolut tänka på hur jag dricker i framtiden.
Trevlig helg!