Startar ny tråd 2.0. Orkar inte med att mina misslyckanden hela tiden kommer upp. Nu jäklar ska jag förbli nykter och frisk. Dag 1 - den första dagen på resan mot ett friskare liv utan alkoholen som ständig följeslagare i det dunkla. Fy fasiken 🤬 vad jag mår dåligt nu. Men det kan ju bara bli bättre för sämre än så här kan man nog inte må. Är vansinnigt arg på mig själv. Tack o lov har jag maken som stöd.

@Ny dag Heja dig! Bra att starta ny tråd 🤩

Jag tänker så här:
1) Du måste tro på att du klarar av att sluta dricka, inte ett uns av misstro får finnas inom dig. Den tron på dig själv bygger du upp genom att klara av en dag i taget, en vecka i taget, en månad i taget osv. Klapp på axeln för varje nykter dag.
2) Du måste tänka framåt och planera så att du inte hamnar i ”äsch-det-kvittar”-fällan. Tänk på balansen mellan plus och minus, avstå hellre från att delta om det känns svajigt.
3) Du måste skapa nya nyktra vanor och nöta, nöta, nöta dessa.

Kanske ska du prova ”The Alcohol experiment” med Annie Grace? (Googla.) På engelska. 30 dagars program. Gratis, men sen får man motta väldigt mycket reklam för allt annat hon gör. Vore kanske en kanonnystart? Hon är mycket för att vända åt andra hållet, göra på helt nytt sätt, tänka helt annorlunda osv. Hon utmanar ens tankebanor.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Stort tack för din support. Av erfarenhet vet jag att det kommer vara hyfsat enkelt att hålla mig nykter nu i början. Ska skriva här! Är fylld av beundran för hur du tar dig an dina beroenden och skulle önska jag hade ditt pannben. Jag ska klara detta, läste någonstans att det tar typ sju år att bli nykter. Och jag är väl där…. Jag måste tro på mig själv. Jag har ju långa nyktra perioder, vad som får mig att falla är att jag tror att jag kan dricka en sista gång men det funkar ju inte så. Jag vill aldrig mer må så här! Det är självförvållat och hoppas att jag nu tagit mitt sista återfall. Påbörjat läsa Annie Grace igen. Tycker att hennes bok är fantastisk!

@Ny dag Din tystnad på forumet bygger upp för ett återfall. Skriv varje dag, upp med alla tankar och känslor på bordet, alla motgångar och medgångar. Låt oss bollplanka alla issues med dig så kommer det att klarna efterhand.

Att ha kalendern fulltecknad och stressa både praktiskt och mentalt är en trigger som man behöver undvika och förebygga. Vi orkar inte lika mycket som nyktra. Men det vi orkar känns mer genuint och äkta. Inget blir bättre för att det är mycket volym och storvulet - det är essensen som är allra viktigast. Typ hinna med hälften och verkligen UPPLEVA gör livet så mycket rikare 🤩

Kram 🐘

@Ny dag Bra och STARKT att du är här igen 💪❤️ Vi hjälps åt !!! Förstår ditt självförakt, vet hur det känns🥺🥺🥺
Jag började om för snart tre veckor sedan. Vill ALDRIG mer ha fylkeångest o minnesförluster! Nu är det nyktert som gäller ! Vi kämpar tillsammans! 🙏❤️

@TessanTuss 🙏! Vd var det som fick dig att falla? Så konstiga tankar som far genom huvudet idag! Vi kämpar tillsammans, du är tre veckor före mig och så ska det förbli eller hur?

@Andrahalvlek Ja, denna gång ska det banne mig gå. Jag är så lurad av a-djävulen. Vet att jag kommer må bättre om några dagar. Nu är jag helt under isen. Maken är besviken och känner att han inte kan lita på mig längre. Men han stöttar mig fortsatt. Och han älskar mig fortsatt vilket jag inte förstår men är så oändligt tacksam över. Hur kan jag göra detta mot den person som är den viktigaste i mitt liv är något jag panikartat brottas med idag. Jag måste verkligen klara av att inte ta återfall. Trots att jag mår så dåligt har jag sig efter alkoholen just nu. Galet egentligen, alkohol är en hemsk drog men jag ska tamejfan besegra den djävulen. Jag behöver forumet jättemycket nu.

@B.Å Tack, den kramen värmde verkligen. Har läst din tråd och tycker du kämpar så bra! Du är några veckor före mig men jag hoppas vi kan följas åt. Jag är färdig med alkoholen. Känner en ilska 😡 och ska banne mig klara nykterheten en gång för alla. Livet är för kort för att supas bort. Känner behov av stöd och stöttning för jag är verkligen låg.

@Ny dag Jag tänker att det är bra att du skriver ner hur dina tankar går när du ”tror” att du kan ta ett glas. Vi är ju experter på att ”lura” oss själva gällande alkohol. Att när dessa tankar kommer sätta på högsta larmet, skriva här, prata med din man om vad som pågår i huvudet, tankarna. Att det är där den stora utmaningen finns, att stå ut och tvinga dig att prata om det, inte dra dig undan. Att genomlida obehaget för att komma ut på andra sidan. Att det är i denna situation som det flertalet gånger går snett och du tar ett återfall, för att slippa obehaget.

Säger som @Andrahalvlek att tro på dig själv, för du och vi vet att du kan! Vi är ditt stöd och hejarklack. Men tro också på att du kan själv och kan stödja dig själv, du har kraften och modet. Använd ilskan du känner och hitta din inre hulken som kan förflytta berg och din inre envishet och jävlar anamma! Som @Se klart brukar säga, det här är inget för tunnisar, det krävs massor av jävlar anamma och det har du! Stick ut i skogen och skrik ”nu jävlar anamma!”😂.

Du är stark och modig och du kan! Sköt om dig❤️

14 augusti och dg 1 igen. Denna gång ska jag inte återfalla. Att tro att det blir lätt är en underdrift men dagens datum ska jag pränta in och när väl tankarna på alkoholen kommer ska jag gå tillbaka och läsa hur jäkla dåligt a får mig att må. Och hur jäkla bra jag mår när jag klarat nyktra perioder. Mantrat som andrahalvlek förordar ska jag pränta in. Aldrig ta det första glaset! Så jäkla besviken på mig själv. Hur f-n funkar egentligen min hjärna? Jag vill ju vara nykter och tycker faktiskt bara om mig själv som nykter, hatar den svaga versionen av mig själv. Önskar bara att dagarna ska gå så att jag kan börja må bra igen. Behöver all stöttning här jag kan få.

@Ny dag Åh, vad gott att du tittar in❤️
Om du har en beroendehjärna så funkar den just så att den vill dricka. Att vara beroende är bland det svåraste man kan vara och alkoholen är en oerhörd lömsk figur😡Å du vet…att vara besviken på sig själv…att klanka ner på sig själv…det är bara göda det onda…så släpp det! Nu är det dag 1 å en dag i taget…ta ett beslut för att idag ska du vara nykter och att inte ta det första glaset…Heja heja dig💪🏻

Kram🥰🌺

@vår2022 Finaste du! Tack för att stöttar och tror på mig. Har pratat med min make om att jag kommer behöva hans stöttning när suget sätter in. Att jag då måste få prata av mig. Att varje dag ta en avstämning om alkoholen och vilka tankar jag haft. 14 augusti är min dag och jag hoppas få fira dag 14 i varje månad framöver. Min resa har varit så jobbig men många långa toppar och perioder utan a för att sedan dippa å det tyngsta. Men skam den som ger sig! Jag ska banne mig klara detta. I min hjärna byggs återfallet upp under lång tid. Vet ej hur jag ska beskriva det men jag ljuger för mig själv och jag behöver ventilera det här. Det är ett löfte till mig själv. Sommaren började bra men i samband med semestern började jag återfalla. Höll mig nykter de flesta dagarna men så fort tillfälle gavs smygsöp jag. Har haft ca 10 dryckesdagar under 7,5 veckor - ca 20 % av tiden. Har suttit och genomlyst min sommar och kan konstatera att jag verkligen behöver vara ärlig, mot mig själv, mot maken och er här på forumet. Behöver all stöttning jag kan få. Kram

@Varafrisk Finaste du! Ingen alkohol idag, det beslutet är taget. Har ditt sug efter alkohol släppt? Hur tänker du? Din resa har ju varit lång men med ett fantastiskt resultat! Du är beundransvärd!!! Tack för du välkomnar mig tillbaka🙏🤗

Dagen segar sig fram, ångesten fullständigt dominerar och lidandet är totalt. Känner mig bruten och stukad, är orolig inför framtiden och tvivlar på att jag klarar det denna gången. Behöver tips från er som gått före för det känns som om jag håller på att gå under. Önskar att mitt jävlaranamma kommer tillbaka. Jag vill kunna komma tillbaka till denna dag och läsa när alkoholdjävulen kommer tillbaka med sitt lock och pock. För den dagen kommer det är ett som är säkert. Och då behöver jag läsa min ångest som motvikt.

@Ny dag

Vi följs åt och du kommer klara detta. Mina första dagar var också för jävliga men du vet vad vi behöver göra. Vi struntar i det där första glaset, det kommer bli bättre.

Jag tror på dig och vi finns här. Vi kämpar tillsammans!

Kram ❤️

@vår2022 Ska försöka beskriva hur mina återfall ter sig. Ofta börjar de långt före med att jag typ bestämmer en dag för återfall, tänker på allvar att det kommer vara sista gången. Min hjärna är ständigt på högvarv och jag vill för en stund slippa från mig själv ett slag. Dricker i min ensamhet och skyller på huvudvärk för att få vara ifred med min alkohol. Blir dessvärre inte avkopplad längre utan dricker mig till sömns. Så mycket jag missat av livet på detta vis. Den jag lurar är egentligen bara mig själv. Allra mest saboterar jag bara för mig själv. Jag ska läsa min gamla tråd, jag har många långa nyktra perioder. Jag har påbörjat min nyktra resa för länge sedan. Nu måste jag bara nå målet utan att tappa fokus. Inpränta i min hjärna att alkoholen bara förstör och att det är beroendet som talar. Min älskade make ska inte behöva fler besvikelser, han är värd så mycket bättre och det är jag med!Jag har förstått att du fått mycket stöttning av din make, hur fick du honom att förstå och inte döma dig? Jag vill berätta om mina tankar för maken men är rädd för att bli dömd, jag vill ju bara få stöd…. Han är självklart väldigt besviken på mig i detta nu och jag vill verkligen få tillbaka hans förtroende.