Hej alla. Finns det någon mer än mig som känner att det gått för långt med alkoholdrickandet?
Själv är jag en man på 24 år gammal, och jag dricker i stort sett varje dag.
Anledningen till att jag dricker som jag gör, har nog att göra med att jag inte alls mår så bra. Samt, för att få mig lugn för stunden så dricker jag en massa. Sedan fortsätter det, å fortsätter. Sedan när alkoholen tar slut köper jag nytt. ”Oftast är det kvällar jag dricker, samt, in mot tidiga morgontimmarna då ångesten, och oron är som störst då”.
Finns det någon mer här inne, som känner igen sig, och vill vara delaktig i att hjälpa varandra till en bättre vardag? Svara gärna på denna tråd.
Mvh Victor ❤️

@Victor99 Hej Victor! Du och jag är nog olika i hur vi hanterar alkoholen, jag dricker ingenting i perioder, sen får jag ”kontrollförlust”, inte alla gånger jag dricker men många, vilket resulterar i att jag inte kan sluta dricka och blir redlös.

Men jag känner igen mig i att inte må så bra, depressionstillstånd i olika grad som kommer och går, med livskriser, förändringar, osäkerheter/otryggheter. Risk för redlöshet ökar när jag har svackor. Då borde jag inte dricka, för ofta går det utför och sen mår man kemiskt dåligt efteråt, och ångest ökar. Alkoholen spär på så att jag mår mer dåligt.

Du är 24 år och det är all cred till dig att du inser att det finns en problematik. Ju förr desto bättre. Så kan man jobba med det och hitta lösningar som passar en själv.

Jag har absolut inte lyckats hitta en lösning åt mig själv. Men just nu, när jag mår dåligt, kommer jag skippa / dra ner på alkohol ett tag. Det brukar kännas bättre då.

Har du testat att avstå från alkohol några dagar? Klarar du det / hur skulle det kännas?

Har du någon du kan prata med? Det kanske skulle kännas skönt?

Har du övervägt att vända dig till vården för att få hjälp? Eller göra alkoholprogrammet här på sidan?