Hej! Nu är det 4 veckor sedan jag slutade dricka. Jag trodde aldrig jag skulle kunna hålla så här länge. Eller hålla alls. Det har varit jobbigt i början men sakta lagt sig. Det dyker ofta upp tankar på ett glas vin när jag är stressad, Irriterad mm. Jag har fått många fördelar. Jag är piggare. Klarare i huvudet och på jobbet. Bättre minne. Börjar gå ner i vikt redan. Jag är medveten.
Det som börjar bli jobbigt är det som jag nu står inför och det är att hantera mina svackor. Säkert de som drog ner mig i alkoholen från början. Pmds- hatar... jag lider... är arg,sur,irritera,ångestfylld,stressad... Vill bara bojkotta min partner och annat.
Jag måste lära mig hantera detta utan det som fick hjärnan att släppa. Fy fan... tänker inte dricka men förstår varför jag gjorde det. Säger till mig själv ofta att- inte undra på att du blev alkolist...saker stör mig. Saker jag inte kan ta bort ur mitt liv för det är folk jag bryr mig om. Men orkar inte! Har inte lust att tänka på andra. Orkar inte med andras problem och viljor heller. Aja..fick gnälla lite.
Kramis

@mittilivet84 Det där att störa mig på andra människor har minskat sedan jag slutade dricka. Det blir lättare att handskas med eftersom jag är mycket mer chill och avspänd.
När jag missbrukade var expert på att älta saker, nu iaf kortare tid, tack och lov.
Eftersom jag numera inte dricker så har jag också lärt mig andra sätt att hantera stress eller tristess. Jag går en promenad, jag ringer någon och pratar av mig, jag sjunger och gymmar, nu också lite andra grejor som är kul att prova.
Skillnaden är att det går fortare över och det lämnar oftast inte spår. Alkoholen kunde ofta inte bara lindra, utan också förstora känslor. Och förvrida dem.
Nu kan jag se svårigheter i rätt storlek och hantera dem lagom..,
Det kommer du också att märka, det blir bara bättre med tiden. Men det är en process och tiden och erfarenheterna du gör är det som kommer att förändra hur du känner och hur du gör.
Fortsätt skriv och jättebra att du tagit tag i saken. Du kommer inte att ångra dig:)❤️