Jag dricker från morgon till kväll.. gjort i perioder genom åren och nu har jag en period till.
En vecka.
Hur kan jag trappa ner och bli mindre bakis/abstinent?
Man kan givetvis klara av det utan vård vilket jag vet också men behöver era bästa råd.
Nån som sitter i min sits?

@Ninnis Hej. Jag kan svara dig så du inte känner dig ensammast i världen. Men jag kan dessvärre inte ge några tips på nedtrappning. Jag (som är intensivvårdssjuksköterska) vet att det är farligt och inget att leka med alls MEN jag tänker inte tala om för dig att "du måste söka vård". Du känner dig och din kropp bättre än jag som bara ser bokstäver och siffror mot en äggskalsfärgad bakgrund.

Du vet hur gammal du är och hur du druckit och i vilket skick du befinner dig i. Jag tycker ändå att det känns bäst i maggropen att be dig ta hjälp med bryt på en beroendeakut.

Stor kram 🤗

Tusen tack för svar.
Jag vet att jag leker med elden så att säga men jag har klarat det här förut.
Jag vet att man kan fixa det själv men jag är livrädd för konsekvenserna varje gång.
Kan inte lägga in mig,finns barn med i bilden (dom är inte här när jag dricker givetvis) men det kommer ju en anmälan varenda gång man tar hjälp och det vill jag inte att pappan ska få fler av.

Kram tillbaka. Och igen,tack för svar.

För att tillägga så är jag 40 år.
Dricker kanske 10-12 öl om dagen från jag vaknar till jag somnar.
5.0
Bakfyllan består av hjärtklappning,smådille, ångest,brus i öronen,huvudvärk,illamående,krampliknande i halsen.
Medans min man bara blir trött typ.
Hur kan det vara så olika.

@Ninnis Det låter jobbigt som du har det. Också svårt att din man också dricker. Vill ni båda sluta?
Jag har inga direkta råd att ge kring hur man ska undvika abstinens men jag förstår dilemmat att inte kontakta vården maa barnen och orosanmälan. Tolkar det som du har barn varannan vecka och är barnfri nu och druckit hela perioden. Man kan ringa till alkoholhjälpen, numret finns på sidan och du kan vara anonym. Där kan du få rådgivning och stöd. Stor kram till dig och jag hoppas du ringer, du är värd att få ett nyktert liv❤️

@Ninnis Jag förstår din motvilja till att pappan ska få fler anmälningar och att du är rädd. Jag hoppas att du inte kommer att må sämre varken dille eller kramper är nåt att leka med. Hade senast i tisdags en patient vi fick in och var tvungen att söva mer pga dille & kramper.

Om jag förstår rätt har du barn varannan vecka? Och "kliver ur" när de är hos dig.. med nedtrappning? Jag kan inte säga annat än att det låter farligt. Kvinnor tar mer stryk än män av alkohol så vi får oftast fler skador och tidigare än män.

Jag vill inte att du ska tro att jag dömer dig - för det gör jag absolut inte. Det är ren och skär omtanke. Jag håller med @ny dag att du kan få stöd & hjälp via tfn på AH. Planerar du att bli nykter sen? Eller vill du fortsätta på inslagen bana? Kan du inte starta en tråd om hur det går för dig om du planerar nykterhet? Som en dagbok? Som många andra gör. Du kan få stöd här utmed resans gång. Det skulle vara intressant att höra hur du resonerar.
🤗

Tack för era svar.
Vet inte riktigt hur man taggar er men antar att ni ser mitt svar också vid senare tillfälle.
Så dålig har jag aldrig blivit,dillen kan jag överleva då jag "bara" hör röster och ser saker i skallen när jag blundar.
Vi båda vill dricka måttligt eller inget alls.
Jag lever med GAD och andra diagnoser så ångesten blir ju helt klart värre när jag överanalyserar och tänker 24/7 på vad som kan ske.
Jag skriver gärna vidare här under tiden och har er gärna som stöd.
Jag ska trappa ner även om det tar några dagar.
Jag ska ta mig sjutton fixa det här.

Barnen har varit sjuka och stannat hos pappan i strax över 2 veckor,pga d har jag kunnat gå iväg på fest och dricka osv ska tilläggas.

@Ninnis Du kan antingen trycka på "svara" under någons inlägg eller skriva ett @ före namnet på den du vill svara.

Ja men det är väl bra om du fortsätter skriva om tankar & mående etc.Du vet väl vid det här laget att det bästa vore om du (ni båda) tar ett LÅNGT uppehåll? Minst 3 månader. Kika in på självhjälpsprogrammet.

🤗

Tack.
Ja det är planen att göra så kroppen får ett break.
Att kunna låta hjärnan vila och kunna få sova någorlunda bra.
Planen finns där men tar några dagar att komma dit.
Har kollat,fyllt i osv. 🥰

@Ninnis Rekommendationen är att hålla upp ett längre tag, tre månader säger programmet, annars jättesvårt att minska på alkoholintag. Det är faktiskt lättare att sluta helt. Kan du inte det tycker jag du ska ta hjälp av vården. För i annat fall kan det ju sluta så mkt värre än att ditt ex får veta att du tagit hjälp.
Om du får hjälp och kan sluta så är det ju så mycket bättre både för dig och barnen.
Förstår att det inte är enkelt eller känns bra , men din hälsa måste gå före, tycker jag.
❤️🙏🏻

@Ninnis Men om du nu försöker men nedtrappningen går åt skogen som du beskriver. Vad är plan B? Att dricka måttligt? Jag förstår att önskan ligger där men är det ett realistiskt mål? När du har druckit periodvis och till den grad att du blir deliriös - jag kan inte se ekvationen gå ihop. Jag uppfattar snarare att du inte vill sluta dricka utan bara inte ha absintens. Du har fått så många tips & råd om hur du skulle kunna ta dig ur ditt destruktiva drickande. Jag hoppas det slutar lyckligt för dig.