Mina inlägg är från "förrtiden"
Guds lilla Ängel och älskade Alkoholist

är de normalt att vissa dagar inte se vad problemet egentligen är att ha en alkholistsambo.

jag tänker bort de en, två, tre, fyra öl är väl inte så farligt. men de beror på hur fort dom sköljs ner, ibland inom 90 minuter. men oftast stannar de inte där 5, 6, 7, 8 och 9 st på en kväll. kanske blandat med vin. ormar inte leta efter burkar och boxar längre
har annat att sköta, hans barn, vårat hem, våran tvätt, disk och mat. lägga in dagis tider, betala räkningar, hålla i alla trådar och amma amma amma och amma var tredje timme, ibland mer i bland mindre.

den lilla är snart tre veckor den stora 5,5 år. tror hon förstår. Inatt var en sådan natt jag bar tvungen att ryta till, nära på att lämna hemmet med den lilla. var skulle jag ta vägen?

han hade druckit mycket, en måndag. han döljer de genom långa promenader med hunden, pratar i sin telefon med polare. tror inte att promenaderana inte är.så långa alltid. han står i förrådet där ölen hålls kalla och ostörda från mig.
jag förstår att han är rastlös här.hemma i hyresrätten på markplan, med gräsmattan, 10m från havet. våran faktiskt mycket fina lägenhet med inglasad altan som badar i sol på dagarna. man kan öppna upp den helt och i lä från vinden.

jag märkte var kvällen höll på att bli. En fyllemans kväll. fyllemannen skulle komma på besök, han var redan här. han som tillbringat många halvtimman inne på toaletten med jackan på sig. i jackan har han fulla ölburkar som han halsar i sig bakom låst dörr på WC.

jag å barnen gick å la oss tidigt. synd att jag inte låste dörren till oss. har aldrig gjort de men haft starka funderingar på detta. så han inte stör min sömn. har inte sovit mer en trevlig timmar i streck sedan lillan föddes. ammat amma amma.

han kom in vid 23 å la sig. fatta att han var aspackad. ville att han sov på soffan
vi får inte plats allihopa i sängen längre. hans uppdrag sedan innan lillan föddes var att vänja den stora att sova i sin säng. men gång på gång har han somnat ifrån henne. han har varit full å inte vaknat några ggr när hon velat något. hon har kommit till mig eller så har jag hämtat henne då hennes rop inte blivit höra av honom. ibland står de tomma burkar på lite varstans i hennes rum.

23.00 låg vi dom packade sillar i sängen. den som inte somnar är jag. lillan vågar jag inte släppa ur sikte med ett fyllo i sängen. hon får sova på mig. jag ligger obekvämt men kan inte röra mig.
00.30 hör jag hennes skall utifrån. hon ser något och skäller hysteriskt. FAN. han har haft henne lös och hon stuckit. detta händer typ en gång i månaden, ibland oftare. skit hund, skit fyllemats, skitliv. jag orkar inte. kan inte någon säga till honom. någon märka.

säger åt honom att hämta hunden. han yrar om något jag inte fattar, fyllot! fyllesömn omöjlig att väcka. jag blir arg, skriker år honom att hämta hans hundjävel. han tycker hon kan vara ute.
jag får ta med mig bebisen å gå ut och titta. då har han öppnat dörren på vid gavel så de är skitkallt i lägenheten. vet inte hur länge den stått öppen. hunden vill leka och inte komma in. jag ger upp. bäddar åt mig å bebis i soffan. behöver lite sömn. men hunden ylar skäller.

började morgonen med att plocka burkar och öppna dom som stod i kylen å hälls ut skiten. De hörde han, rusade upp och sa åt mig att de var onödigt. jag orkade inte säga något tillbaka. önskar att han förstod vad jag menade. Inte en öl till i veckan!!!! vet han inte vad de kostar. jag jobbat inte. har inte råd eller ork med ett fyllo. sluta! lägg in dig. allt detta tänker jag. fyllo! måste han sabba allt sabba oss sabba mig?

kan han inte bara vara han. våndas över hur sommaren ska bli.