Livet utan alkohol - positiva effekter

21 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Maran
Livet utan alkohol - positiva effekter

253 dagar har jag varit utan alkohol och jag mår bättre än någonsin! Efter de första dagarnas abstinens så dröjde det inte särskilt länge förrän jag märkte en mängd positiva effekter, här är några av dem:

Hyn är numera mjuk och len, glåmigheten har försvunnit.
Jag har gått ner i vikt.
Jag sover gott om nätterna utan svettningar och orolig sömn.
Jag kan hålla mig vaken tills det är läggdags (däckar inte i soffan längre...)
Jag kommer ihåg vem jag pratat med och om vad.
Jag är skärpt och klartänkt på jobbet.
Jag behöver inte börja varje dag med två Treo och två Resorb.
Jag kan ställa upp som chaufför närhelst det behövs - mitt i natten om så krävs.
Jag kan rycka ut som barnvakt till mitt älskade barnbarn oavsett tidpunkt och kort varsel.
Jag är pigg och vid medvetande så jag kan laga mat på kvällen efter jobbet utan att den blir förkolnad, vidbränd och måste slängas i soporna dagen efter.
Jag kan gå ut med hunden utan att riskera att ramla eller skada mig.
Jag sparar massvis av pengar eftersom jag inte behöver köpa vare sig alkohol, Treo eller Resorb.

Mår toppen helt enkelt! :)

Elias
Hej Maran

Underbar läsning!
Jobbar på att bocka av din lista och är på god väg. Dag 40 för mig idag och det känns fantastiskt bra!

miss lyckad
Fin lista om ett gott liv...

Bra att läsa din lista... Ibland glömmer jag bort hur det har varit och vad jag fått i stället. Kram..

Signe
Vit helg

Jag kommer att välja en helt vit helg och det känns som att välja livet.

Signe
Maran

Dit vill jag också komma - något att sträva efter...

Maran
Vånda

Allt är bra och jag mår bättre än nånsin, men jag avstod faktiskt från en middag med släkten som jag var bjuden till igår. Ett släktkalas på restaurang. Jag har verkligen våndats i flera veckor över denna middag. Varför? Ja, inte för att det skulle finnas alkohol där. Det fixar jag. Problemet för mig är att ett par av mina familjemedlemmar var närvarande och hjälpte mig vid min sista fylleeskapad som skedde i somras. En av dessa, min syster, är den som bjudit in till middagen. Vi träffas inte så ofta, och har egentligen inte jättemycket kontakt överhuvudtaget. Hon är verkligen världens snällaste syster, men redan INNAN incidenten i somras och långt innan jag fick problem med alkohol har jag känt mig i underläge gentemot henne. (Något jag försöker bearbeta och förstå.) Efter händelsen i somras, då hon fick hjälpa mig när jag var längst ner på botten och hon blev varse mitt komplicerade förhållande till alkohol, så orkar jag inte med hennes kletiga empati. Elakt kanske, hon vill ju väl, men jag vill verkligen inte bli behandlad som ett litet barn (jag är dessutom storasyster!), jag hatar hennes beskäftiga medlidande/förståelse. I andra sammanhang betraktas jag som högst kompetent och mina åsikter värderas högt. Jag har en hög chefsbefattning och är framgångsrik i mitt yrke. Men tillsammans med min syster så känner jag mig alltid underlägsen. Alltid. Jag kunde helt enkelt inte få mig till att gå på den här familjemiddagen, tvingas känna hennes medlidsamhet blandad med vaksamhet. Och är det något jag försöker främja i mitt numera vita liv så är det att bara göra saker som jag själv vill och som jag känner att jag mår bra av. Och igår mådde jag definitivt bättre av att vara hemma och ta det lugnt tillsammans med hund och son istället.

lizzbet
Maran...

Vilken styrka att göra det valet :)
Något säger mig att din syster kanske inte mår så bra, men hon äger ju själv ansvaret för sin hälsa.
Låter som en härlig gårdagskväll!

Totto
Peppad

Åh vad härligt att läsa din lista. Jag blir peppad till tusen. Har själv samma problem som du haft och även liknande arbetsförhållande. Har bestämt mig att börja med Antabus för att slippa detta helvete. Måndag morgon ringer jag direkt.

Snösparven
Så härligt

att läsa om din framgång! Jag vill också, med början idag!!!

miss lyckad
Gamla relationer på nytt sätt...

Känner igen mig i detta med relationer. Jag är mellansyster och har systrar med a-problem. Jag har lyckats sluta med A. Storasyrran känner nog att hon borde kunnat sluta med a, men vill nog inte. Storasyster ska ju visa vägen för oss yngre. Vi har en bra relation men emellanåt vill jag inte prata med dom när dom är fulla. Kan ju inte heller ge för mycket råd då jag är 9 år yngre än storasyster. Jag funderar på ett kalas jag ska ha längre fram. Den enda i sällskapet som jag tvekar på är lill-syrran som kanske vill ha alkohol från baren. Tänkte ha kalas på ett Badhus och hyra relaxavdelningen. Och att jag säger till alla att det är alkoholfritt. Mina fina vänner vill inte dricka A på dagtid ändå. Detta är bara på planeringsstadiet. Konstigt ändå att bindningar mellan syskon kan vara svårare att hantera än med vänner....

Pärlan
Fin och peppande läsning om

Fin och peppande läsning om effekterna.. Allt känns långt bort för mig som precis börjat nu..men vad underbart det vore att känna sådär!

Fuge
341 dagar idag för mig och

341 dagar idag för mig och det är så ofantligt skönt. Att jag slippa dricka snarare än att jag inte får/kan. Dom positiva sakerna jag upplevt genom att äntligen ta tag i detta är så överlägset det faktum att jag aldrig mer kommer kunna ta ett glas vin. Håll ut för det är det bästa som kan hända.

Maran
Påskaftonsreflektion

Påsk har aldrig varit en viktig högtid för mig. Inget vi direkt brukat fira i min familj. Så idag är som en vanlig lördagkväll vad mig anbelangar. En lugn och skön lördagkväll. Hemma i soffan... :)
Alkohol tänker jag ytterst sällan på numera. Och om jag nån gång gör det så är det mest förknippat med obehag och olustkänslor. Vid två spridda tillfällen har jag varit på AW i vinter (vilket patetiskt singelliv man lever... :) ) Vid bägge tillfällena drack jag två glas vin tillsammans med mina vänner, ett innan maten och ett till maten. Inget mer. Sen blev jag liksom "mätt" på det. Inget sug, ingen vilja till att dricka mer. Vare sig då eller dagarna efter. Odramatiskt.
Jag känner mig ganska tillfreds med tillvaron just nu. Jag grubblar inte särskilt mycket över huruvida jag klarar av att dricka eller ej. Det är inte så viktigt. Jag kan lika gärna vara utan. Kanske kan jag ta ett glas vin vid sporadiska tillfällen utan problem, men det känns inte som om jag måste ta ett beslut på vare sig det ena eller andra. Dock har jag beslutat mig för att aldrig mer dricka ensam. Ett ganska enkelt beslut. Sannolikt är det nyckeln för min del.

Jag önskar alla mina vänner här på forumet en fin påsk, förhoppningsvis en nykter sådan! Kram alla!

anonym17136
Tack igen ..

Här kommer sena påskhälsningar tillbaka till dig Maran ..
Tänk att få sån distans till A att kunna dricka ngt glas och sen känna att det är bra och att inte vilja ha mer ..
Har läst din positiva effekter lista och kan hålla med på alla punkter ..
Mår såå bra utan A ..
Tack igen för att du räddade mig den där lördagkvällen ..
har nu över 180 dagar som nykter ...
Ha en fortsatt fin vår .. och kram tillbaka .. Lerigen

Bubblaren
Tack

För fin läsning! Min första gång på sidan, inser efter allt för lång tid att det nu är dags för mig! Vilken stor sorg..vad ska jag göra istället? Ska läsa dina punkter varje dag! Tack! ❤️ All styrka till dig!

aeromagnus
Bra gjort

Tänk på det du skrev överst när suget kommer och det blir prövningar. Bra jobbat och visst är det underbart att vara nykter.

nystart
Underbart

Vilken underbar lista och tråd, ger inspiration! Tack för att du delat med dig.

Mano
Kan inte sluta!

Hej. Jag står inte ut! Alkoholen är det enda som får mig att över huvud taget att vilja gå upp på morgonen.Fixar inte detta längre. Allt annat är förödande tråkigt o det har gått för långt nu.

Li-Lo
Välkommen Mano

Låter som att du saknar det som en gång gav dig lust och mening. Alkoholen har fått för stort utrymme i ditt liv. Så bra att du är här, du är inte ensam om det du beskriver. Här finns många som befinner sig i en liknande situation och många som påbörjat eller genomfört en förändring gällande sina alkoholvanor. Kunskap & erfarenhet.

Om du vill så starta gärna en egen tråd då chansen att få svar blir större då.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

Mango77
Sluta med alkohol!!

Hej allesammans!! jag har nu efter många månader och veckor av missbruk satt ett datum där jag slutar tvärt med allt. Vad ska jag se upp med och vad ska jag tänka på när det är som jobbigast?

DetGårBättre
Fyll på med massa b1 och b12

Fyll på med massa b1 och b12 vitaminer. C-vitamin kan underlätta marginellt också. Drick mängder med vatten du kommer möta helvetet light i några dagar. Försök få tag i stesolid eller liknande benso för att få en bra övergång. Kan vara farligt att sluta tvärt beroende på hur ens supande sett ut!