Ibland slår det liksom slint i mitt huvud och jag blir extremt impulsiv och vill dricka. Glömmer plötsligt bort att jag lovat mig själv att inte göra det, känns plötslig som en adekvat idé. Oftast utlöst av en ångest liksom griper tag i mig. Känner så idag (efter 6 dagar nykter). Har ingen riktig bra strategi för att stoppa mig själv, hur jag ska tänka eller göra. Så trött på mig själv. Vet ju att jag kommer ångra mig imorgon om jag dricker och då blir allt till en ond cirkel.

Elias

Jag kände också detta djävulusiska sug under första tiden som nykter. Jag stannade upp, bet ihop, knöt nävarna och tvingade mig att tänka på allt negativt alkoholen inneburit under åren. Det akuta suget släppte sitt järngrepp efter ett tag. Den omedelbara abstinensen var fruktansvärd och det var nära att jag gav upp flera gånger. Tack och lov var jag helt ensam hemma under de första två veckorna, så jag kunde ligga och kvida utan vittnen eller kommentarer. Det finns ingen mirakelkur för hur man ska klara det, men insikten om att man MÅSTE sluta dricka och att symtomen beror just på alkoholen hjälper.
Det är ingen dans på rosor, men efter den första tiden med a-sug, svettningar, ångest, sömnproblem osv blev allt så mycket enklare. Livet återvände, sömnen förbättrades, ångesten och a-suget släppte, midjemåttet minskade och ork till allt möjligt infann sig.
Men du MÅSTE igenom denna vidriga flaskhals först. Det är en hemsk resa, men den är värd det - jag lovar!
Nu är det säkert inte på exakt samma sätt för alla, men genom att läsa här har jag förstått att mina erfarenheter delas av många.
Nu har jag 53 vita dagar efter att ha druckit dagligen under flera år och är själaglad över att jag tog det här steget. Jag kunde, det kan du också!
Kämpa på och all styrka till dig, Annie!!!

Annie

Just nu är jag så nära att gå och köpa en flaska vin och sätta mig vid datorn och surfa runt, koppla av... om jag inte gör det kommer jag känna mig lättad när Systembolaget har stängt och det ör för sent. Usch då släpper suget också! Är det inte konstigt? Känner mig så sjukt seg också och vet att det enda som skulle göra mig pigg nu är lite vin.

Elias

Nu gäller det att hålla ut till kl. 18 när SB stänger. Du kommer att tacka dig själv imorgon bitti.
Kämpa!!!

Lena72

Ta en dusch! Borsta tänder! Kolla film!
Snart är kl 18.....
Tänker på dej!

Annie

Jag klarade det! Var så nära att hå dit, helt plötsligt liksom precis innan de stängde! Fast jag en timme innan dess kände mig lugn i att inte dricka idag. Nu känner jag mig lättad och suget är borta

AlkoDHyperD

Kommer ihåg en eftermiddag för ett år sedan. Det var några veckor efter ett svårt återfall under jul- och nyårshelgen. Jag kom hem efter jobbet, det här var innan jag fått medicin mot ADHD och hjärnan var helt slut men full av myror. Hade tanken på att åka förbi systemet redan innan jag gick från jobbet men tänkte "vänta ut det. Åk hem". Väl hemma kom tanken ännu starkare. Jag måste åka och köpa NU! Nej, kom ihåg hur det blir....
Det enda jag kunde göra var att lägga mig alldeles stilla i soffan och blunda. Räknade sekunder. Andades. Inuti darrade jag. Tänkte, fem minuter innan jag reser mig och åker. Sedan fem minuter till. Jag tvingade mig att bara vara i suget. Det avtog inte men tiden gick och sedan var det för sent för stt hinna innan det stängde. Då kom lättnaden.
Det gi.ck faktiskt ett helt år tills jag drack. Vet inte om det var sista riktigt jobbiga suget innan det långa uppehållet, men jag minns det för det var så tydligt. Jag kunde se kampen inuti mitt huvud.
Det är så vi kan göra. Bara lägga märke till vad som pågår i kroppen och tankarna, som en observatör.

Elias

Du parerade suget och vann matchen. Varje vinst gör en lite starkare. Men glöm inte att det kommer fler matcher...
Kämpa på!

Norrlandsbrud

Så starkt och bra gjort av dig!! Detdär med att dricka några glas vin och surfa runt på datorn; vad är det för typisk grej man tycker är så himla härlig? Typ det enda jag vill göra då jag ska dricka... men varför kan man inte sätta sig och surfa runt med en kopp te i handen? Skulle aldrig falla mig in. Köpte ett Sims spel för några veckor sedan då jag forfarande drack, spelade varje kväll med alkohol i kroppen. Nu då jag slutat har jag inte suttit vid datorn en gång. Visst är det konstigt? Att sånt bara är kul om man dricker lite, man behöver inte ens vara full, bara att ha tagit några klunkar och veta att här kan jag sitta hela kvällen nu och dricka lite är ju helt fantastisk. Och helt knäppt ?
Vi kämpar på tillsammans! ????

Annie

Ja jag känner verkligen igen det där! ? Vet inte heller varför det är så härligt, tragiskt nog nästan skönare än att gå ut och dricka. Man njuter av ensamheten på nåt sätt