Hej!
Jag har kommit till en punkt där jag verkligen vill sluta dricka. Någon som har erfarenhet av att berätta för de nära? Hur går man till väga?

Liten stor

Jag berättade för min fru att jag ville sluta dricka och äta fel mat etc och sa att jag inte litade på mig själv för jag drack ofta för att dämpa stress och ångest. En period bad jag henne be mig blåsa i vår alkomätare när jag kom hem så jag inte kunde ta Aw eller öl i anslutning till jobbet etc. Det gick bra och hon stöttar.

Anhöriga till en person som dricker på ett ohälsosamt sätt vet oftast om det och har säkerligen oroat sig över detta redan. Att du nu tar steget att verkligen göra ngt åt dina vanor är säkert en lättnad för dom, och även för dig såklart. Dessutom att du själv tar initiativet till denna förändring är också bra, så att det inte är anhöriga som börjar "tjata" om detta. "Jag vill sluta dricka, jag mår inte bra av det" kan räcka gott tror jag. Sen vet man ju inte vilken reaktion man får. En del försöker kanske bagatellisera det. "Men du har väl inga problem...", men då får man hantera det. Många som säger så kanske själva har en liten osund relation till alkohol. Men jag tror dom flesta stöttar och tycker det är bra. Man kan ju be om hjälp på olika sätt. "Du behöver inte erbjuda mig ngn alkohol när vi ses", "Vi kan väl ses utan a, kanske ta en fika eller göra ngt annat". Kanske kommer vissa personer/vänner visa sig inte vara så mkt till "vänner" längre, men då får man hitta nya. Det jag vill säga med detta är att när man själv startar upp en förändring, så kan det möta ett visst motstånd hos andra, speciellt de som själva kanske borde/skulle må bra av att dra ner på eller sluta helt med a. Hur som helst, lycka till på din resa mot en fräscht och hälsosamt liv utan nervgiftet!

Jame

Berättade för de nära. Jobbigt men skönt!
Förhoppningsvis ett första steg mot frihet utan Alkohol!

Jame

Det togs emot fantastiskt bra! Vilken lättnad att slippa det förödande
döljandet. Nu är kvällen här utan ens en gnutta lust att dricka vin. Tänk om det kan hålla i sig! Jag är ödmjuk då jag vet hur det lömska giftet lurar i vassen o hugger när det får en chans, men jag ska kämpa!