Klumpen i magen!

Jag sitter som handlingsförlamad! Min sambo/fästman och pappan till min dotter dricker. Han kam dricka en platta öl (33cl) på en helg. Ibland när jag säger att han inte ska dricka en hel platta, sparar han en eller två burkar och säger att han inte druckit en HEL platta. Efter midsommar bad jag honom att inte dricka på 1,5 veckor. Han fixade inte det. Nu är han på en fiske-tripp med en kompis, jag bad honom att hålla sig nycker samma dag han skulle komma hem. Han fixade inte det.

Jag har en klump i magen, sitter med telefonen och ska ringa till hans pappa (som är nykterist, näst intill ialla fall) Jag är rädd att de kommer vända mig ryggen. Jag står inför två val, acceptera min sambos drickande eller sätta ner foten och acceptera att det kan leda till en separation. Nu kommer klumpen i halsen, om det blir separation, då har jag ingen koll de dagar min dotter är ensam hos sin pappa. Det är ju för hennes skulla jag vill att hennes pappa ska vara nycker!

"Jag håller mig lugn, det är ju inte så jag rumlar runt och håller på" citat från när jag sa ifrån och påpekade att han hade druckit en ganska stor mängd starköl och vin.

Profile picture for user miss lyckad

tror jag är det bästa. Ofta vet inte omgivningen en bråkdel av vad som händer hos er eller hur alkoholkonsumtionen ser ut. Tala om att du är orolig för deras son och barn-barn. Att vara ensam kring en som är beroende av alkohol är jättejobbigt och leder oftast till isolering. Din sambos far är säkert orolig han också för sonens drickande, fast han kanske inget har sagt?