Vad kan jag som närstående göra?

jag vill hjälpa min sambo att komma ur alkoholproblemen. Förra hösten började han med att erkänna att han hade ett alkoholproblem samt ville gå på antabus, vilket han gjorde i ett halvår. Sen slutade han och det gick bra till en början, sen kom semestern men då drack han "bara" på helgen och veckorna vi inte hade några barn, han har 3 stora barn sen innan och jag 2 barn. Efter semestern va slut så klarade han av att "bara" dricka på helgerna då barnen inte var här, nu har det övergått i att han kan dricka i princip vilken dag som helst.
Han lider av HSP som gör att han är högkänslig för nästan allt å har många och mycket känslor att hantera på en dag. Vill att han ska gå till psykolog och reda ut men han säger själv att han gått så många gånger att han vet vad de vill höra och sen avskriver honom som "frisk".
Vi ska ha barn i början på feb och vill gärna inte att han ska fortsätta med sitt drickande men vad gör jag?
Hur kan jag hjälpa denna människan? Kan tillägga att han är ingen elak person när han dricker utan tvärtom och jag är jättekär i honom men jag vill kunna räkna med honom i alla lägen utan att behöva oroa mig för om han har druckit eller ej.

Profile picture for user miss lyckad

Den enda som kan hjälpa din man att bli nykter är han själv. Det går inte att dricka lite eller ibland om man är beroende. En drogberoende kan inte bara ta sprutor 1 gång i veckan om han tagit varje dag tidigare. Så fungerar a-beroendet också. Ingen anhörig kan få en beroende nykter om personen vill dricka. Vill du hjälpa honom så läs om hur alkohol beroende fungerar. Även om hur medberoendet verkar. Vill inte din man bli helt nykter så får ni fortsatta problem.. Lycka till.