Nystart Version 2

944 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
nystart
Nystart Version 2

Jag har just formatterat om hårddisken och installerat ett nytt operativsystem. Det förra var i så dåligt skick fullt med patchar och servicepack, jag är tveksam till att hårdvaran skulle klara många fler år med det gamla operativet.

Jag har egentligen vetat länge att det inte går med regler och uppehåll, det måste bli ett slut och aldrig mer. Men det har alltid kommit något emellan, ursäkter att skjuta upp det bara lite till. Nu har jag fått nog, dag 1 nu och jag ser fram emot att installera nya roligare program istället för de gamla som alltid krashade och slutade på samma sätt.

Idag blir en lång dag så all hjälp och pepp är välkommen. Det blir nog många inlägg från mig under dagen.

Tack för att du läst.

nystart
Lunch

Har iallfall klarat mig till lunch nu, utan problem eller sug. Normalt dricker jag inte innan kl 16 iallafall, fast nu har jag varit på resa och haft en flygning i business class - detta brukar innebära ett antal drycker, att resa har ofta varit en oas utan regler. Nu sitter jag på en europeisk flygplats och väntar på en kvällsflygning hem, normalt brukar detta innebära okontrollerat drickande hela dagen samt på flyget hem och sedan komma hem kanonfull och gå direkt till soffan för att sova. Jag har tröttnat på detta, det måste vara något slags under att jag inte supit bort något under mina resor.

Imorse vaknade jag med flaskor i hela hotellrummet, orkade inte ens ta en tur i staden jag besökte utan bunkrade upp med dryck på rummet. Eller, jo jag tog en tur efter 2 öl men hittade ingen "bra" pub så blev några flaskor vin upp på rummet. Direkt efter att arbetet igår var klart var det som vanligt direkt på drickat. Har ju insett för länge sedan att detta inte fungerar, men varje resa har jag tänkt bara en gång till, passa på.... Bra att passa på varje vecka typ.

Rosen
Du kan ju det där

Det är inte ett så spännande liv längre med alla flaskor och fyllor.
Jag har liknande problem men har bestämt mig för att ge mig ut på ett nytt äventyr. Försöka möta livet och allt vad det innebär utan skyddsnät, dvs nykter.Du verkar ha kommit dit också. Jag tror det blir mycket mer givande!

Sheana
Oj

Kan förstå att det måste vara oerhört svårt att bryta ett mönster när det är så hårt förknippat med just drickandet. Jag förstår inte hur du klara av arbetet. För mig har det het klart gått ut över mina studier och hela mitt liv i stort, är bara inne på dag 2.

nystart
Tack

Tack för era kommentarer. Ja du, hur jag kan klara av att leda möten med ibland upp till 20 personer efter att ha tagit en helvända dagen innan är egentligen ett mirakel. Men jag har på något vis gått in i en roll och blivit en robot dessa dagar, det jag jobbar med är egentligen så enkelt och tråkigt. Men I och med supandet blir det enkla svårt, helt tragiskt egentligen. Sitter nu och tittar på alla andra som springer fram och tillbaka till baren, visst rycker det i alkoholtarmen men jag har stängt den dörren nu, jag blir egentligen inte elak och dum när jag dricker men trött och tragisk.

Sheana
Jobbigt

Usch va jobbigt att också behöva befinna sig i en sådan miljö. Det är nog en bra början att hänga här då. Läsa, skriva och få stöd från andra :)

Vilsensjäl
Kan vara nyttigt

Att befinna sig i den miljön med. När folk sen blir för onyktra och börjar bete sig så går man därifrån med huvudet högt. Kämpa på :)

nystart
Läskigt

Läskigt att sitta här nykter och titta på alla andra. Vissa går och tar ett halvfullt glas vin och sitter och smuttar på, andra vilka är ett fåtal ser helt radiostyrda ut. Jag har aldrig lagt märke till detta förr, jag har helt ägnat mig till att dricka så mycket som möjligt utan att bli radiosyrd - vilket sluttesultatet ändå alltid blir. Jag kommer aldrig kunna bli den där som smuttar på ett glas, jag vill dessutom aldrig mer bli den där radiostyrda idioten igen. Finns bara en väg fram och det är att aldrig dricka igen.

Tack för meddelandet vilsen själ, jag satt precis och läste din tråd och är imponerad av din styrka.

Vilsensjäl
Tack själv

Läskigt kanske men nyttigt. Styrker på psyket kanske i rätt riktning. Man vill inte vara radiostyrd, man kan inte heller smutta. Alla intryck är bra intryck. Se det bara positivt. Du kommer inte att vara samtalsämnet i morgon :)

Sheana
Intressant

Ja det var en intressant observation. Det va väldigt bra tänkt. Ska tänka på det nästa gång jag hamnar i en liknande situation. Jag har tidigare också haft uppfattningen om att jag är den enda som har problem och/eller att de är få.

nystart

Så har jag ofta tänkt, det är många som har problem och många som dricker för mycket och därför rättfärdigat mitt eget drickande. Men jag vet inte varför min kropp skulle slippa ta skada bara för att andra också dricker för mycket.

nystart
Nu

Nu har nog all alkohol från igår gått ur kroppen, börjar kännas lite darrigt och var lite yr när jag tog en promenad. Har nog druckit 3 liter vatten sista timmarna också. Nu är det till att bita ihop.

Sheana
Håll ut!

Jag har också känt mig konstig idag. Något konstigt sug som var mer som röksug än alkohol sug men troligtvis beror det på alkoholen. Jag kan få problem med balansen ibland men det brukar lyckligtvis gå över efter några dagar. Det skulle vara intressant att veta vad som händer i kroppen efter en tid utan a, hur pass mycket den kan reparera sig själv efter de skador man har orsakat sin stackars kropp.

Sisyfos
Välkommen igen

Nystart 2.0 den här gången?

Ja, jag hänger ju också kvar här. Går bra ibland, sakta upptrappning och sen ett läge för jag inte alls vill vara. Å så slutar jag igen, några dagar i alla fall. Vad har du för strategi den här gången? Tänker du ta hjälp?

Vi får hålla varandra i handen nu i höst.

nystart
Sisyfos

Kul att se att du fortfarande är här, tråkigt att det inte gått så mycket bättre för dig. Jag har egentligen preparerat för detta avslut sedan förra hösten, har vetat att jag måste sluta helt men helt enkelt skjutit upp det. Idag blev dagen som jag längtat efter. Någon speciell strategi annat än att inte dricka har jag inte, trots att jag vetat att denna dagen skulle komma. Jag kommer utarbeta strategin utefter vägen, kortsiktigt ska jag bara hålla mig nykter.

Måste vara lite nöjd med att jag på min första nyktra dag klarat av 2 stycken flygningar i business och en eftermiddag i en lounge, allt med fri bar och dryckerna flödandes. Nu ligger jag i soffan hemma och försöker sova, valde soffan trots att jag är nykter då jag misstänker att jag får svårt att sova inatt.

nystart
Ny dag

Natten gick bra, vaknade ett par ggr med enorm törst, hade även en del konstiga drömmar. Men jag har vaknat och är inte bakfull, fast jag känner mig väldigt uttorkad och dimmig. Igår vann jag dock, den segern känns lite som om man som nykomling i premier league spelar första matchen borta mot regerande mästarna och vinner med 5-0. Nu vet jag ju att det inte räcker att vinna en match, hela serien skall vinnas.

Jag har HSP, mycket stark sådan - i ett test jag gjorde för ett par år sedan fick jag max resultat vilket betyder att jag är väldigt överkänslig. Detta tillsammans med att min fru är precis tvärtom och lever med känslorna utanpå kroppen gör att jag ofta tappar kontrollen och blir nedstämd väldigt lätt. Det räcker ofta med att hon något går fel för henne, t ex hennes dator krashar, hon blir arg och skriker till den den och jag tar åt mig och blir ledsen fast det inte hade något med mig att göra. Detta måste jag arbeta med, än värre är det ju när hon klagar på något jag gjort - jag tar inte kritik bra, och speciellt inte om det blir lite hetleverard sådan. Hade en mindre dispyt imorse om något som var så litet så det inte finns och ändå är min känsla att jag kan inte leva så här och borde flytta. Händer detta senare under dagen eller kvällen brukar det trigga suget något fruktansvärt.

Sheana
På något sätt

även fast din situation är annorlunda än min så kan jag relatera till det...så där kan min mamma också vara väldigt ofta att bråkar urartar till gigantiska proportioner fast det egentligen bara var en skitsak från början, det tar otroligt mycket energi speciellt från känsliga personer och det i sin tur får man får svårt att hantera vardagen i överlag (för den är oftast väldigt svår att hantera som den är för personer som är känsliga). Massa styrkekramar till dig!

nystart
Just nu

Just nu känns det bra, hade ett litet bråk igen men jag tror nog vi båda överreagerade, kan vara så att jag också är i en extra känslig fas med endast en nykter dag bakom mig. Jag har iallafall varit och handlat mycket med mat och dryck att byta ut A mot under de kommande dagarna. Få se hur det går att knapra morötter istället för att pimpla vin.

linus
Godis!

Hoppas helgen kommer bli bra för dig nystart! Själv åt jag ca allt godis i världen, och sköljde ner det med både läsk och skräpmat första tiden. Morötter låter... väldigt sunt. :)

nystart
skräpmat

Tack Linus, skräpmat har jag ätit massor av när jag försökt sluta förr. Detta ledde till att jag gick upp en hel del och till viss del ledde till att jag mådde sämre än när jag drack. Ska akta mig för socker och snabba kolhydrater, men nästan allt annat får gå.

nystart
Första suget

Nu kom det försra riktiga suget, fredag och kvällen närmar sig. Alkoholhjärnan försöker lura mig att det är okej att dricka, har ju läst andra trådar om folk som haft det värre. Dvs då är jag ju normal och kan dricka. Bara för jag inte ÄNNU råkat ut för något riktigt illa med en konsumption på 2 st sjuttiofemmor och 5 flaskor vin på en vecka. Ja det var vad jag räknade till efter semestern.

Har hällt upp en alkoholfri öl nu och rider på stormen.

nystart
Suget

Suget försvann helt efter en kall alkoholfri IPA igår, det har även hållt sig borta sedan dess. Sov inget vidare inatt och vaknade och var fortfarande jättetrött, men med barnen uppe blev det bara att gå upp. Har inte så mycket mer att tillägga och är nog inte så mycket hjälp i andra trådar just nu.

nystart
Arbete

Har arbetat i huset och trädgården hela dagen, detta brukar resultera i en hel del dryck som belöning. Har inget sug alls och dricker kaffe medans jag lagar mat. Mår mycket bra just nu. Kram alla

Btt
Hög konsumtion abstinens

Följt din tråd så duktig du är att bara klippa efter en så hög konsumtion är otroligt.
Och att du inte känner abstinensymtom för vid den mängden borde väl kroppen blivit kemiskt beroende av alkohol ??
Imponerad. Lycka till

nystart
Bittebitt

Tack för ditt meddelande. Nu har jag ju inte haft exakt den konsumptionen konstant, men jag skulle nog säga att den sällan varit lägre än 10 flaskor vin på en vecka. Jag har dock haft en del uppehåll då och då som kanske hjälpt? Sista månaden har dock konsumptionen varit mycket hög. Jag vet inte varför jag inte fått några riktiga symptom, men tack vare detta har jag vid tidigare alkoholstopp ansett att det var ju inte så farligt så kör på. Nu är jag iallafall rädd för hur mycket jag druckit och rädd att bli sjuk nu eller i framtiden. Färdigdrucket är det iallafall.

Ikväll har jag kört bil, det är inte ofta jag gjort det en lördagkväll. Tänkte skriva sista åren men får nog skriva sedan jag tog körkort.

Sisyfos
Håll ut nu

Håll ut nu, Nystart!
Själv är jag i ett läge där jag verkligen känner mig trött på a. Känns färdigdrucket här med.
Men jag vet ju hur lätt det är att halka dit igen... så all styrka till dig nu. Tänkte igår lite på vad man trycker undan med alkoholen... och det är nog så... man orkar inte riktigt med att känna allt. Du skrev att du var en HSP, där har du nog en förklaring till drickandet. Vi får hitta sndra vägar helt enkelt.

nystart
Trött och sliten

Vaknar trött och sliten, riktigt uttorkad och sov riktigt dåligt med många konstiga drömmar. Två fingrar domnade bort flera ggr under natten också. Men nu är det iallafall en ny dag och vi kör på.

Jag har ätit b-vitamintabletter och mjölkthistle sen nyår ungefär, kanske det hjälpt mot andra symptom? Sjukt att man har optimerat allt så hälsosamt som möjligt för att kompensera drickandet.

Ja du Sisyfos, nog spökar hsp i detta och att leva i ett ständigt kaos. Jobbet kräver, frugan kräver, barnen kräver osv. Men jag ska hitta en annan väg.

Följ med på denna resan Sisyfos, du behöver den också.

nystart
För enkelt?

Går detta för enkelt? Har inte haft någon abstinens och inget riktigt sug, då har djävulen börjat med pratet att så farligt kan det ju inte ha varit så nog kan vi dricka igen i framtiden. Vill inte dricka och har inget sug, känner mig äcklad av att dricka, men varför kommer tanken att det ska nog fungera i framtiden?

AlkoDHyperD
En listig variant av sug, kanske

Sug är ju svårdefinierat. Vad är sug egentligen? För det är ju så mycket annat än en tydlig tanke på att vilja dricka.
Tvivel, förminskande av problemet, längtan, önskan att bli av med obehag, tvångstankar, vissa känslor såsom ilska, uppgivenhet mm
Allt som kan leda till att man dricker skulle jag vilja definiera som sug. En del av ens hjärna, känslominnen, som är så svåra att sätta ord på och försvårar för den förnuftiga delen.
Bara fortsätt på den väg du är nu, nystart!
Kram

nystart
Funderar

Det kan kanske vara så att med så få dagar nykter har jag helt enkelt inte fått in normal belöning i skallen utan hjärnan tänker att det måste bli genom alkohol. Just nu går det iallafall bra och jag dricker en alkoholfri öl, det klarar jag mig bra på just nu. Kram och tack för ditt meddelande AlkoDHyperD!

nystart
Trött

Så trött igår, jobbade runt huset på eftermiddagen och sen lagade mat. Normalt brukar det bli vin eller whiskey samtidigt, drack en alkoholfri öl och en tomatjuice med tabasco och Worcester sås (kan starkt rekommenderas). Efter att barnen ätit var jag på väg att slockna, men höll ut en timme till och åt upp deras rester och sen i säng före kl20. Sov mycket bättre än tidigare nätter, men drack mycket mindre kaffe igår så det kan ha varit problemet. Jag är fortfarande trött efter mer än 10 timmars sömn, känner mig fortfarande uttorkad trots 4 liter vatten igår. Men..... jag är inte bakis!

Lev väl allihopa.

Sidor