Hej
Har en son som är alkoholist o är 26 år bor 20 mil ifrån mig.Vart tagen av polisen för snart 2 veckor sedan.Jag åkte dit där han är på beroende mottagningen.Nu skall han gå där 3-gånger i veckan och skulle höra av sig igår kom vi överens om.Han skall flytta hem igen pga att han har försökt plugga men spårat ur.När kan man göra en orosanmälan?Han mådde skit när jag lämnade honom i lördags.Vi pratade i måndags kväll.Tack på förhand

Jag har sett att du fått respons i din andra tråd men vill ändå ge ett extra välkomnande. Du är oroad över din son och oavsett vart han bor så är det såklart en stress och oro kring hur han mår. Att ha någon så nära som sin son som har alkoholproblem är såklart energikrävande och tufft. Funderingar i olika lägen, kunde jag gjort mer eller borde jag gjort annorlunda. Det märks att du gjort mycket, han är vuxen, det finns massor av hjälp att få om han är villig att ta emot den. Nu har han också valt att ta hjälp, samtidigt bor han hemma hos dig och självklart påverkas du.

Angående din fråga här ovan, en orosanmälan kan göras när som helst, anonym eller inte. Om du ringer kommunen där du bor och frågar får du kanske bättre svar, lämnar du då inte ut personuppgifter så görs ingen anmälan men du får mer information om vad den i så fall skulle innebära om du skulle fundera på det igen.

Hur mår du själv nu? Hur kan du hitta en balans i att finnas där för honom och samtidigt dig själv?

Hoppas du fortsätter skriva och läsa här på forumet!

Varma hälsningar,

Rosette
Anhörigstödet

Myran 91

Hej
Tack för ditt svar han har ännu inte flyttar hem så han får ha kvar sin student lägenheten till slutet av januari.
Och får hjälp på den andra orten så länge.Men de har skickat iväg remissen till orten där jag bor skulle ta någon månad.Själv går jag med en oro i kroppen hela tiden.Man biter ihop går till jobbet varje dag hur lite man än har sovit.