Att ständigt försöka

Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

Profile picture for user Mirabelle

Jag läser in mycket själsvånda och smärta i dina korta rader... Om du har tappat tron på dig själv så behöver du få låna tro av någon annan ett tag. Jag tror på dig. Jag tror att du har makten att säga "Nej. Så här slutar inte min historia" och vända nederlag till framgång. Du vet bara inte hur. Än. Ditt liv är inte ett misslyckande. Det är ju inte slut än. Du kanske har misslyckats med både det ena och det andra, men det ger erfarenhet, ödmjukhet, fördomsfrihet och förmåga att känna med och för andra människor. Det är fina egenskaper som kultiveras i misslyckandets själsvånda. I slutändan är det en fantastisk personlighet som kliver ut på andra änden av den mörka tunneln. Kram

Profile picture for user AL

Allt det ni skriver är klok och prick på. Självkritik, själsvånda och smärta - att läsa och se de orden synonymt med mej själv gör mej fundersam. Hur är det möjligt? Jag som i professionen ska stå uop för tro hopp och kärlek. Jag är oärlig mot mej själv och alla som möter mej. Att se problemet är en sak, se möjliga orsaker/bortförklaringar är en annan sak och viljan till förändring en tredje. Tror ni på allvar att alla människor klarar av att göra en förändring bara genom viljestyrka ?

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av AL

Ja genom viljestyrkan att be andra om hjälp med det man inte klarar själv. Lätt att säja,svårt att göra för många,däribland mej själv. Har enbart det här forumet som stöd nu. Men att få ta del av andras erfarenheter och råd är välgörande. Tvivel är ju människans förbannelse,men också det som gör oss till människor. Att alkoholen bryter ner mer än den bygger upp får nog jag iallafall ses vara bevisat.

Profile picture for user AL

Kortvarig lycka är väl det vi människor strävar mest efter även om vi säger tvärtom. Snabbt enkelt lättillgängligt synbart glamoröst och relativt billigt - ett fantastiskt koncept för att lura människan. Att jag dessutom inte såg den smygande negativa påverkan av kropp och själ gjorde att jag blev riktigt blåst.
Igår var jag nykter. Idag är en ny dag.

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av AL

Ja människan strävar efter att må bra. Det ligger också i människans natur att välja den lättaste vägen. Detta ligger nedärvt i oss sen mänsklighetens början. Då allt ju inte var så lättillgängligt och man var tvungen att försöka hitta genvägar. Det är ju det här som drivit fram alla uppfinningar som sparar oss kraft och tid.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Njaeo... Det är nog bra att ha viljestyrka när man vill förändra sina invanda destruktiva mönster. Men jag tror faktiskt det är viktigare att ha själv-medkänsla och att vara slug som en räv. Själv-medkänslan behöver du för att orka se dig själv med brister, misslyckanden och hela enchilladan och ändå tro på fullaste gravallvar att du förtjänar att leva ett rikt liv och må bra. Slug som en räv behöver du vara för att anpassa livet runt dina svagheter. Du kan planera för en tillvaro som inte utsätter dig för frestelser du vet att du faller för. Då behöver du inte förlita dig på viljestyrka.

Jag undrar hur många av oss som är i en profession där vår roll är att lyfta, hissa, fylla och utveckla andra människor... Professioner då vi ska vara stadiga klippor som står för mjuka värden, och ingjuter lugn, mod och hopp i andra. Jag är liksom du i en sådan professionell roll. Och väldigt lyckad i den rollen. Tyvärr känner man sig som en stor fet bluff när man vägleder alla dessa intet ont anande människor medans ens egen själ skriker och det inre tumultet skapar ett stort svart hål inombords... Kanske har vi utarmat oss själva i våra yrkesroller? Kanske borde vi gå till någon terapeut eller liknande som kan göra för oss vad vi gör för andra varje dag? Kram

Profile picture for user AL

Vet inte om jag känner mej utarmad....men helt klart har jag missat att ta hand om mej själv i min iver att göra ett gott jobb. Igår var jag nykter trots drickande kollegor....det var inte svårt. Idag är jag nykter trots att det är fredagkväll och fastän det finns en vinflaska hemma...det är inte så värst svårt. Imorgon är en ny dag. Mitt mål är att försöka förstå situationer då jag får ett galet sug och försöka hantera dessa annorlunda. Vet inte om det kommer att lyckas men jag vill göra ett ärligt försök.

Profile picture for user AL

...det vet jag inte vad det är. Medkänsla för sig själv...Hur går det till.??..när allt man känner är skuld och skam över den man blivit

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Det här med själv-medkänsla är ett nytt begrepp bland sådana där må-bra-gurus. Man tar självkänsla ett steg längre. Självkänsla är ju att se sitt värde oavsett prestationer. Själv-medkänsla är att kunna empatisera med sig själv. Har du barn? Om ditt barn var fylld av självförakt, skuld och skam... Skulle du då säga samma saker till ditt barn som du just nu säger till dig själv? Jag tror inte det. Du skulle lida med barnet och försöka lyfta det ur trasigheten. Oavsett vad hen hade gjort fel så skulle du empatisera och stötta istället för att fördöma. Tanken med själv-medkänsla är att vi ska behandla oss själva med samma varsamhet. Jag är helt rudis på det här själv, så egentligen är jag fel person att ge någon annan råd i frågan... Men det är en vacker tanke...

Profile picture for user AL

...tror jag att man ska förhålla sig till. Självklart blir man ju inte gladare av att nedvärdera sig själv men ... om man känner sig som en liten lort så är den känslan är rätt för mej..just nu.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Jag förstår vad du säger, och det är din resa så du ska naturligtvis tänka på det sätt som hjälper dig mest. Min resa har visat mig att verkligheten är en mycket mer subjektiv företeelse än vad man tror, känslor flyktiga och bedrägliga, och att jag ska akta mig för att baka ihop idén om en objektiv verklighet och känslor i samma tanke. Det låter kanske kryptiskt.

Profile picture for user AL

...finns inte tror jag. Men ibland blir tröstande i detta forum för mycket för mej. Helt sjukt egentligen för jag vill ju ha stöd...det är ju därför jag skriver. Upplevelsen av att ha blivit sviken gång på gång gör att jag tar avstånd från "de som vill mej väl". Ett helt klart skadat tillstånd. Till nackdel för mej själv då jag stöter bort människor.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Jag fattar! Igenkänningen är stor... Tyvärr. Jag försöker komma ur det där ensam-är-stark sättet att leva. Det är sjukt svårt. Men du kan vara nåt på spåren med det här tröstandet... Det finns vissa inom populärpsykologin som talar sig varma för att skippa alla tröst-tankar. Fasen att jag inte har sparat referenser... Det hade varit smutt att läsa om de texterna nu. Essensen av det hela gick iaf ut på att vi förvärrar vårt emotionella lidande när vi inte vågar möta de negativa känslorna fullt ut och vara i dem tills de tappar sin förlamande effekt på oss, utan direkt tar till tröst-tankar och positivt tänkande för att mota bort det obehagliga. Du vill möta ditt obehag och rida ut det. Enligt vissa förstå-sig-påare är det faktiskt rätt väg att gå. Det blir ju svårt förstås när responsen du får går mot tröst och positivt tänkande... Det stör din process. Har jag rätt?

Profile picture for user AL

Som svar på av Mirabelle

Jag har läst en bok som heter "när hoppet får liv". Där är verkligheten fördjävlig och ingen kommer med tröstande ord men stödet finns kvar ändå tills jag är beredd att ställa mej upp och gå för egen maskin.

Profile picture for user Mirabelle

Den ska jag hålla ögonen ute efter. Men då fattar jag vad du behöver. Ska försöka leverera rätt form av stöd. Så länge får du en kram i mörkret <3

Profile picture for user AL

...om nu alkoholism är en sjukdom som alla här på forumet säger - det gillar inte jag. Jag vill tro att jag har en sjukdom...inte att jag är sjukdomen.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Så långt har jag inte tänkt... Jag bara tänkte att jag dricker vin av fel anledningar. Jag mår inte bra av det längre. Jag måste sluta. Haha, lika djuptlodande som en grottmänniska ungefär ;) Jag har inte enns identifierat mig som alkoholist. Måste man det? Räcker det inte med att sluta dricka för att man vill det för mycket? Men nu när du säger det så fattar jag vad du menar. Jag ÄR alkoholist blir som att säga att man är en sjukdom. Vi får väl mynta om och säga jag HAR alkoholism.

Profile picture for user AL

..vet jag inte direkt men att bli etikett- erad vill jag inte. Tycker som du....Jag dricker av fel anledningar och utan slut. Vinflaskan som jag trodde fanns oöppnad hade jag varit och tullat på i tisdags. Nu fanns bara 1.5 glas kvar. Men det är ju inte lönt att ens dricka upp. Då startar jag ett sug som gör mej galen. Bättre att låta bli faktiskt. Ja himmel hur man är funtad.

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av AL

Fan vad jobbigt du har det nu. Tänker på dej. Drick inte!Var nykter ett tag,sen utvärdering om vad som är viktigt.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Att det inte är någon idé att dricka bara ett glas vin... Det är bara frustrerande. Det är ju ruset man vill åt liksom. Så är man funtad. Suck.

Profile picture for user AL

Gillar era kommentarer #Fått nog och #Mirabelle...
Nä jag ska inte dricka ....detta enda lilla glas som fanns kvar. Det är liksom inte lönt.

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av AL

Jag vet! Min kommentar var kanske lite som när man förmanar sina barn att inte leka med elden. Hoppas du kan få någon ro inatt.

Profile picture for user nystart

Haka på en och var nykter resten av februari, efter det kan du se om vill fortsätta nykterheten. Du klarar det!

Profile picture for user AL

Vågar inte lova #nystart. Jag får nog lov att ta dag för dag. Jag som druckit 5 dagar av 7 under en lång period tycker att tre dagars nykterhet är oändligt länge. Men jag kämpar på.

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av AL

Tack! För din fina kommentar i min tråd. Ja du har rätt,man måste nog få sörja för den jag blivit. För det är ju bara en för sorglig figur! Vem vill jag bli? Jag har inga stora anspråk. Räcker gott med att vara ångestfri och vara stark i mej själv. Verkar dock vara en utopi i dagsläget. Nionde dagen nykter nu. Ingen större bedrift för mej egentligen. Drack ju enbart på helgerna,så något fysiskt beroende har jag sluppit slåss emot. Känner inget sug efter just alkohol. Däremot känner jag ett starkt behov av att döva alla jobbiga känslor. Vilket preparat som helst duger. Vad jag vill komma till,är att hade jag tagit något annat när jag var fjorton så hade det blivit mitt beroende och ventil. Kanske är det så,att en del människor är för svaga och känsliga för att leva utan bedövning. Håller på att ta reda på det nu. Spänd på att få svar. Hur går det för dej? Önskar dej allt gott!

Profile picture for user AL

Som svar på av Fått nog

...detta måste jag fundera över...är svag och känslig en mindre bra egenskap för mej själv eller är det en tillgång ?

Profile picture for user AL

...idag är en trög dag. Ge mej ett glas rött så blir allt enklare.
Är det så här det ska kännas dag 5 ? Som en dåligt gräddad pannkaka.

Profile picture for user AL

...så blev det. Gav mej precis ingenting. Så värdelöst att ens svälja skiten.
Jaja..ny dag imorgon.

Profile picture for user AL

Nä jag ska inte deppa ihop. Min svaghet är vin och nu finns det ingenting av den varan kvar. Annat i spritväg finns men det dricker jag inte...har aldrig gjort. Tycker inte om det alls så det är inget alternativ.
Nu sitter jag i sängen å dricker te å läser på forumet...som blivit min livlina.
Det trodde jag aldrig.

Profile picture for user AL

Läser olika böcker och försöker förstå mina egna beteende. Inser att mkt handlar om känslan av tristess (privat) frustration (jobb) HSP (bådeoch).
Nu ska jag lära mig att hantera detta utan vin. Det kan bli en prövning.

Profile picture for user nystart

Vi verkar väldigt lika, jag dricker ofta av precis samma anledningar. Tristess, arg och dämpa känslor (HSP). Nu fortsätter vi nykterheten.

Profile picture for user Vinäger

läst hela din tråd. Så många tankar och en del igenkänning. En stark och ofta återkommande känsla på vägen mot nykterhet är sorg. Sorg över hur det kunde bli så här. Sorg över vad jag gjort mot både mig själv och andra, sorg över att inte kunna hantera alkoholen, sorg över att förmodligen aldrig kunna dricka igen.

Dömer mig ofta hårt, alldeles för hårt. Med sorgen kommer det dåliga samvetet. Hur kunde jag låta det gå så här långt. Jag om någon borde ju veta bättre...

En massa kritiska tankar. Behövs de för att vi ska utvecklas eller ingår de bara i ett onödigt och förgörande ältande? Tänk om vi hade svar på det!

Välkommen hit och lycka till! ♡

Profile picture for user AL

så här långt med mitt val att förändra mitt planlösa vin-sörplande. Bytt vinet mot te och det funkar väldigt bra då te är balsam för själen.
Vinäger - jag är helt klart ledsen över att vinet har en sån stor makt över mitt liv. Hur jag klarar av att hantera det får framtiden utvisa. Hur jag hanterar obehagliga situationer hädanefter kommer helt klart bli avgörande för hur mkt vin jag häller i mig.

Profile picture for user AL

mej att fundera över kraften inombords. Min händelse inträffade när jag var sju år. Starten på skolan blev inte så bra då jag gick i samma klass som min kusin. Vi åkte taxi varje dag till och från skolan. För att hävda sig själv gick hon på mig varje dag under höstterminen. Jag tror jag berättade detta hemma men fick då höra att jag var överkänslig. Självklart tystnade jag och led. När skolan skulle starta efter jul och jag med vånda klev in i taxin så självklart sätt hon där och flinade. Taxin började köra och hon nöp mej jättehårt. Då vrålade jag till chauffören att stanna. Jag hopade ut i farten och sprang hem. Mamma försökte få mej tillbaka men jag vägrade. Jag fick byta skola och fick en underbar skolgång. Det var min första kamp för mej själv och min överlevnad. Så ja - kraften och modet att förändra finns där inbyggt.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Obekväma händelser är din trigger alltså... Min tror jag är känslan av maktlöshet. När jag tänker på vid vilka tillfällen längtan efter vin-lull blir nästan övermäktig så är det just den känslan, maktlöshet, som är återkommande, både privat och professionellt. Ikväll tex, så har jag (som så många andra kvällar) haft djupa samtal med ett av mina barn om bekymmer med kompisar. Hen är "en udda fågel" och det är en tuff väg att vandra, utan några riktigt likasinnade... När jag inser hur litet jag kan göra för mitt barn, annat än att trösta, ge råd, stötta, och kräva av skolan att inga direkta kränkningar förekommer, så värker maktlösheten i mig. Och det börjar genast rycka i vin-nerven. Sorry, nu kapade jag din tråd, som värsta forum-banditen... Men det måste ju vara ett steg i rätt riktning, att vi har identifierat det som triggar oss mest. Hur fasen man hanterar det bättre än med vin, är ju frågan... Kanske är svaret att lida, helt enkelt. Våga underkasta oss lidandet och låta det skölja över oss som havets vågor.

Profile picture for user AL

när ens barn har det svårt. Hur ska man ställa allt tillrätta? Det går inte och då blir man maktlös. Men ett bra sätt är ju att göra som du gör....prata utan att förminska smärtan...hitta vägar förbi det som plågar...stabil närvaro när det behövs. Jag tror du är den bästa av mammor just nu.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Jag har svårt att känna mig speciellt bra när jag inte kan lösa problemet... Men kanske är det så att hen lär för livet just nu. Att möta lidandet, utan att förminska smärtan eller fly, eller förställa sig själv och dölja sitt "jag" för att undgå det. Om hen lär sig det nu är hen bra mycket bättre rustad för livet sedan. Min uppgift är kanske mest att vara med och hålla om, ladda med kärlek och dela bördan.

Profile picture for user AL

Är inte alls den plats jag vill vara på. Är rädd för känslan när dagen är slut. Jag ska handla mat och det är så lätt att slinka in på Systemet. Köpa en box. Kan vara bra att ha om irritationen kommer eller behovet av att slappna av behövs. Men just nu är jag nykter.

Profile picture for user nystart

Att handla är livsfarligt, speciellt på eftermiddagen då impulsen lätt tar över och man inte bara har mat med sig hem. Vet inte hur många ggr det bara "råkat" hamna ett helrör och/eller ett par tre vinare i en extra kasse från affären bredvid mataffären.....

Profile picture for user Vinäger

När man känner starkt med någon, men inte riktigt vet hur man ska kunna hjälpa...

Önskar så att du orkar stå ut. Sitt på händerna, låt knogarna bli vita. Vad som helst.

Och självklart - undvik risksituationer i den mån det går. Kram ♡

Profile picture for user Mirabelle

Men kan du inte handla i en affär som inte ligger i närheten av något systembolag? Om du måste åka omvägar till en sådan affär är det ju en hemskt opraktisk lösning förstås :/

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av Mirabelle

Tänker och känner med dej. Hoppas du orkar stå ut. Finns det någon möjlighet att du kan göra någon fysisk aktivitet. Snabb promenad eller liknande. Kan hjälpa.. Några gånger när min ångest har blivit ohanterbar har jag gått ut och sprungit. Då har den lättat något. Plågan från löpningen tar överhand med min dåliga kondition. Drick iskallt citronvatten i stora mängder och häng här på forumet. Du klarar det. Din vilja är starkare än alkoholen. Önskar dej sinnesro.

Profile picture for user AL

Dagens resultat.
Möte 1 - ansvarig för ett 7 miljoners projekt kommer till mig och "vädrar tankar" ...fullständigt förvirrande och ogenomtänkt. Jag skriver ner för mej själv på papper arbetsordningen jag föreslår. Hon avslutar snabbt samtalet tar mina anteckningar och går ut.
Möte 2 - bokad tid för genomgång av text som ska översättas till ett annat språk. Jag är garant för att översättningen blir rätt. Hon ramlar in, har inte gjort ett förslag ens, så vi får börja från början. Jag inväntar och inväntar förslag men inget händer. Jag förslår och hon svarar - ja exakt så ! precis så tänkte jag ! Vi plöjer texten med mina förslag och hennes bidrag är noll och intet.
Jag ger o ger och är jävligt bra på mitt jobb. Människor runt omkring mej dränerar mej.
Jag ska handla och blir galen på alla. sega människor/pensionärer som står mitt i gången och funderar om de ska ha makaroner eller makaroner ELLER kanske makaroner. .en för faaan handla kl 8 på morgonen då kan du dra heeela dan i affären. Jag körde på en tant med vagnen sa ursäkta tog makaroner och gick.
Jag har för mkt lagrad I L S K A inombords. Det pyser ut vissa dagar.

Profile picture for user nystart

Det hade kunnat vara jag som skrev vad du skrev, det finns inte mycket mer irriterande än folk som är i vägen. MEN, jag har detta som ett av mina mål. Dvs att inte bli arg och brusa upp när folk runtomkring är ivägen. Jobbmässigt har jag liknande problem också, att gå igenom samma sak med en kund hela tiden och efter att plågsamt långsamt gått igenom något grundligt få samma fråga igen bara några dagar senare och sen gå igenom det igen tar på krafterna.....

Hoppas du klarade gårdagen nykter.

Profile picture for user AL

..nu får jag sitta i sängen... läsa på forumet...dricka te. Just nu är det allt jag behöver. Att läsa hur andra kämpar gör att jag oxå kämpar vidare.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Nu blev jag påmind. Jag måste ju slappa med gott te! Jag har varit så upptagen med att sura att jag glömde fredagsritualen. Nu blev man ju litet gladare iaf :) Oavsett allt, så är det fredag kväll. Hela helgen ligger framför oss :) Hoppeligen idel ljuv, idiotfri återhämtning :) Kram!

Profile picture for user AL

då jag hållit nollan.
Läser och funderar. Många slutar med a för att sedan ramla dit igen för att sedan sluta för att sedan ramla dit igen osv. ett evigt ekorrhjul.
Jag undrar om jag kommer att göra samma...full möjligt då jag inte känner mej så motiverad alla dagar. Fast idag har det gått bra.

Profile picture for user AL

Jag får också försöka. Det är jag själv som är mitt värsta hot ingen annan. Det är jag som köper hem vinet som jag dricker upp.
Denna vecka som kommer vill jag undvika vägen förbi systemet. Jag får försöka stå ut med känslan av panik då jag inte kan döva mina känslor med vin.

Profile picture for user AL

Känns som om jag har spring i dem och det kommer alltid när jag ska sova. Irriterande. Får prova att andas och räkna.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Det är vanligt att den som druckit mycket alkohol har brist på en massa mineraler och vitaminer. Det kan ofta vara boven bakom restless legs. Gå till apoteket och fråga om kosttillskott.

Profile picture for user AL

Jag läser ganska mycket här på forumet och ser allas olika vägar.
Att säga - jag ska bli nykter...betyder olika vad jag kan se bland oss so. skriver. Genast kommer då moraltanten fram i mej och säger - nykter betyder total avsaknad av alkohol i ens liv.
Men det finns andra vägar att gå ? eller söker jag bara en ursäkt..en genväg..rättfärdigande av fortsätt mysdrickande ?

Profile picture for user Mirabelle

Jag tänker att man kan vara nykter och ändå nyttja alkohol, i måttliga mängder. Min mamma är tex en sådan person. Hon njuter av 1/2-1 glas vin. Blir aldrig berusad. Det är liksom inte målet för henne. Så hon är nykter. Jag dricker däremot vin med siktet inställt på ruset. Och det är ju det jag har bestämt att jag ska vara utan, ruset. Det är alltså berusningen som är problemet, inte vinet i sig självt. Utan att få berusningen känns det som jag lika gärna kan strunta i vinet. Så det tänker jag göra. Kanske kan jag en dag dricka måttligt och njuta av det, utan att söka ruset. Det får resan utvisa. Funkar resonemanget?

Profile picture for user AL

Gift nr 2 i 7 år. Nu finns inget kvar känns det som...Inget sex sen i sept och jag behöver det( ursäkta ...men hoppas det inte finns minderåriga här på forumet ).
Tror det har att göra med mitt drickande...vem vill **** nån som är berusad...därför har jag dragit ner ordentligt...men det verkar inte hjälpa. Det känns så trist. En älskare kanske löser problemet.... nä!

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Han verkar inte ha något emot att ställa upp på **** med nån som är berusad iaf... Han verkar tycka att sex är en fantastisk stresshanteringsmetod, medan jag låser mig helt när jag är stressad. Jag tror det är rätt vanligt med obalans i "drifterna" när det gäller långa förhållanden, tyvärr. Då får man försöka jämka sig fram till något alla kan leva med. Finns inte viljan att mötas någonstans i mitten så är det något i förhållandet som har blivit knas... Kanske dags att testa parterapi? Kram

Profile picture for user AL

I alla fall för mej ?
Att sluta dricka och känna mej stolt över det valet.. är målet. Jag tror jag kommer fram men det kanske blir några sidospår på vägen. Att bryta en ful ovana görs sig inte så lätt.

Profile picture for user Mirabelle

Självförtroende är sexigt :) Klart du kommer fram. Resor är sällan spikraka. De ska nog inte vara det. Hur ska man någonsin veta att man har gått rätt om man aldrig gick fel? Kram

Profile picture for user AL

Jag lär mej mkt av att läsa vad andra går igenom. Och tror jag kommit fram till ngn sorts acceptans..Good enought-känsla. Att försöka göra mitt bästa varje dag är vad jag klarar av. Vissa dagar kommer att gå helt fel men de kommer att bli parenteser. Självförtroende har jag....på vissa områden...och dessa kanske kan utökas. Igår blev jag booostad av min chef. Det är alltid trevligt. Då klarar man en bit till.

Profile picture for user AL

önskar alla en fin Alla hjärtans dag ?

Profile picture for user AL

Min kära säng en god bok och TE väntar. Fick en söt igelkott idag...med mjuka taggar ! Passar mej perfekt.
Jag är nog som en igelkott...fräser och sticks och bor gärna i en lövhög.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Det här med igelkotten... Min känsla säger mig att du mest fräser och sticks inåt, mot dig själv <3 Vänd den mjuka sidan inåt <3 Dags att göra uttåg ur lövhögen och äta upp ormarna :*

Profile picture for user AL

..en orm alltså. Inte bet jag.... det går ju inte med det jobb man har...nä istället ska man försöka hitta det positiva i det negativa. Krääääks....så trött jag blir. Önskar att jag kunde vara blixtsnabb i skallen så att orden där och då "smäller igen fällan". Måste öva på detta !
MEN jag klarar nästan att tänka...Detta är inte mitt ansvar....fast bara nästan. Måste öva på det oxå. Jag vill vara kompetent skarp och klok....och nykter ? månne om det är ens möjligt?

Profile picture for user Mirabelle

Hitta det positiva i det negativa. Jag haaaaatar den här masspsykosen samhället har drabbats av. Krambjörnarna med tourettes syndrom, typ. Och särskilt förljugen är jargongen i branscher där resurserna inte på långa vägar motsvarar kraven. Tvångsmässigt positivt tänkande ska trolla bort arbetsmiljö-orsakad ohälsa. Positiva ordval förvandlar skit till guld, med tankens kraft... Blä!

Profile picture for user AL

Jag riktigt hör hur du fräser.?
Själv känner jag mej mest uppgiven och som en ?
Men imorgon då tar jag nya tag ?

Profile picture for user AL

ändå galet sug. Men skammen gör sig påmind och mannen är hemma så då låter jag bli. Det blir te i stället för en flaska vin.

Profile picture for user AL

Lediga dagar mitt i veckan är en tigger för mej. Igår ville jag verkligen ta vinglaset å bara njuta.....Idag vill jag det lika mkt....Jag tvättar, städar, stryker, är ute med hundar, lagar mat, stickar, läser böcker.....ändå vill jag dricka V I N. Galet är det...fullständigt sjukt.

Profile picture for user AL

Vet inte.....försökte...blev irri...försökte ändå...nu kör jag ändå....är som inte beroende av deras godkännande för att lyckas...är det syndrom...jag kan själv-jante

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Känner igen det där att ledighet triggar. Ääääntligen tid att skrota runt och bara vara... men till det "behövs" vin. Det är först då, med vinglaset i hand jag slutar multi-taska och vara über-produktiv. Det går liksom inte att växla ner. Och det syns ju på de vanor jag ersätter vin-lullandet med. Träning träning träning varvas med massa intedningsprojekt, storstädning, ommöblering, kompetensutveckling... Men jag längtar efter att bara skrota runt utan mål och mening. Vila. Tänk att det ska vara så förbannat svårt!

Profile picture for user Fått nog

Som svar på av Person

Lindrar oro. Får mej att slappna av. Kan också sparka igång mej när jag känner mej apatisk. Alkohol! Biverkningarna har blivit för tuffa med tiden. Vad ska bli mitt substitut?Kan inte glädja mej åt helgen längre. Ekorrhjulet,dagarna en grå massa av tid som tidigare lystes upp lite till helgen. Frågar mej själv om det är så att vissa människor är dömda att inte finna ro i sig själva. Saknad och sorg finns det nog att jag inte har kvar min bästa vän A. Det här var ett mer en lovligt depressivt inlägg så jag måste bara tillägga att jag har hoppet,tron och viljan att allt ska bli bättre. Får se hur långt det räcker.

Profile picture for user AL

Alkohol är min värsta fiende.
Alkohol är ett gift som jag inte behöver. Jag är värd så mkt bättre.
Idag är en bra dag.?
Kallt som tusan. Mkt snö.
Solen skiner.

Profile picture for user AL

En toppen dag. Nykter. Ingen önskan om vin.
Önskar jag hade massor med pengar...då skulle jag "lägga in " mej på ett hälsohem i två månader. Oj så skönt det vore.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Ja tänk vad underbart det vore! I riktigt mörka stunder har jag tänkt att hispan skulle vara smutt, och undrat vilka galenskaper man måste hitta på för att kvala in. På riktigt alltså. Tyst. Kalt. Rent. Fritt från stimuli. Inte en sate som skulle få för sig att förlita sig på mig på något sätt. Vila. Men din idé om hälsohem känns mycket mer tilltalande ? Härligt att det går så bra för dig nu! Kram

Profile picture for user AL

Det vi pratade om hos #Fått nog... min rädsla är nya bekantskaper i min egen ålder....då kommer liksom A med på köpet...vet inte vad det är med oss.....uppvuxna och präglade av 70-talet drogliberalism i form av alkohol rökning(div.) och sex. Nåt hände och jag vet inte om det bara var till godo med all denna frihet och självförverkligande som följde på 80-talet.
Det är som att känslorna paketerade in i nåt "på låtsas". Jag är helt klart relationsstörd.

Profile picture for user AL

....mindre bra slut ...på hotell igen via jobb. En dödsfälla för mej. Men en ny dag imorgon då jag försöker igen.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Jag kan hålla med om att vi blivit paketerade i "på låtsas". Alla dessa valmöjligheter... varav många egentligen inte alls är valmöjligheter för väldigt många som ändå strävar ditåt. Om du bara tror på dig själv kan du uppnå vad som helst. Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid. Blablablablaj. Realiteten är att livet kommer med begränsningar. Så snart man finner acceptansen för det faktumet får man en annan frid i själen. Jag läste någon artikel av en psykolog om just det nyligen. Tror det kan ha varit i DN.

Jag finner att jag har väldigt litet till övers för folk som rabblar frihetens och självförverkligandets lov som något mantra. Och de är väldigt många, ty sådan takt och ton ska man hålla i vårt tidevarv. Frågan är om du är så störd som du tror, eller om du helt enkelt ser igenom all förljugen bullshit det sociala samspelet vilar på? Man får sikta in sig på sällskap som uppskattar oss cyniker, eller åtminstone inte börjar lipa ;) kram

Profile picture for user AL

???? Skrattade rakt ut. Hoppas jag inte väckte de andra hotellgästerna. Sista meningen....? Galet kul o prick på. Tack att du gör min dag ett ton lättare att leva.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Det är alltid kul att lyckas muntra upp någon till att orka lyfta blicken :) Det finns mycket humor att hämta ur vardagens vedermödor, och samröret med våra medmänniskor, kreti och pleti och fan och hans moster :) Hoppas din fredag blir bättre! Kram

Profile picture for user AL

och blir ibland tröstad.. ibland panikslagen. Hur ska jag kunna bli nykter? Jag är inte fokuserad och målmedveten..jag bara ramlar på och förhoppningsvis är jag nykter. Känner mej som en bluff...mest för mej själv.
Lördagkväll...min säng...En kanna te...alldeles tyst....ett tänt ljus...Det är en bra lördagkväll...för att jag är nykter.

Profile picture for user AL

Sängen...så skönt. Tyst stilla. Är på hotell igen. Ett bra ställe utan minibar tack o lov. Hatar minibarer. Innehållet triggar men är så fnuttigt tilltaget att det är löjligt...man blir bara arg eftersom det inte dämpar mitt enorma begär. MEN denna hade jag tur. Tji minibar. Ingen sorg dock. Lägger mej nykter och vaknar nykter?

Profile picture for user AL

oj så skönt.
Tusen tankar på jobb lämnade jag utanför ytterdörren. Så nu är jag tom i bollen.
Tänt ljus och släckt alla lampor. Sitter i skenet av stearinljus.
Alldeles tyst.
Så nu lägger jag bort detta forum-intryck för en stund för total tystnad.

Profile picture for user Mirabelle

Levande ljus... Tystnad... Tom i bollen låter fantastiskt. Jag har aldrig lyckats med det där att lägga jobbtankarna utanför ytterdörren, men nu blev det genast ett mål som hägrar :)

Profile picture for user AL

och trygghet. Känner mer och mer att jag behöver lugn och ro för att dämpa behovet av vin. Varje eftermiddag på jobbet är jag två millimeter från att ta bilen till systemet och köpa en box. Mitt jobb suger livet ur mej. Jag måste hitta en strategi för att lugna ner jobbtakten och allas skrik på hjälp. Idag har jag stängt av aviseringen på datorns mailbox. Vansinnigt mkt bättre arbetsro. Mitt fokus blev bättre. Den avstängningsknappen borde finnas på alko-hjärnan också.
Idag blev det ingen inköpstur iaf...somnar nykter tack o lov.

Profile picture for user Mirabelle

Som svar på av AL

Jag önskar att det fanns en sådan avstängningsfunktion på människor f2f också. Vuxna människor alltså, som kräver ens fulla uppmärksamhet i situationer då man absolut inte kan ge dem det. Kräver samtal som direkt olämpliga att föra just där och då ? Om de inte hade tillhört den där folkgruppen som endast har rättigheter, men inga skyldigheter, så skulle det ju gå att enas om en bättre tid att mötas. Men nej. Jag ska ha och JAG ska ha och jag ska ha det NU ? Suck. Jobb som suger livet ur en borde vara förbjudna. Eller, vänta nu, enligt arbetsmiljöverket tror jag faktiskt att de är förbjudna ? Men man kan ju alltid skicka oss på någon fiffig kurs i mindfulness istället för att se över arbetsmiljön. Nej, jag är inte bitter jag inte ? Kram på dig! Ikväll är vi nyktra ✌?

Profile picture for user AL

Som svar på av Mirabelle

Bitter nääää....Det här är ju kvinnans kall...alltid redo ! uppdaterade med knopar och plåster och morsesignaler...hålla ihop, trösta och kommunicera med omgivningen.
Oj så kul. Mindfulness är en omskrivning....jag fokuserar på att andas lugnt och stilla så att jag inte gör ngt jag får ångra ??

Profile picture for user Mirabelle

Hahaha vi får passa oss, så vi inte blir skickade på boot camp för obotliga cyniker ???