Har druckit under snart 6 mån (har druckit Mycket innan också men då kanske 2ggr i veckan - vilket i egna ögon känts okej iallafall) kanske 4-5 ggr per vecka och då mellan 1,5-2 l vin per kväll. Har startat vid 19-20 tiden, men allt som oftast hunnit nyktra till innan morgonen (kört med alkometer) - det har dock skitit sig när de funnits mer hemma än vad jag vet att jag hinner nyktra till på innan morgonen - ett organiserat kaos.

Men nu till min fråga, är 5:e dagen nykter nu och allt går perfekt, inget sug, somnar bra på kvällarna vid 22-23 men de är som djävulen själv stiger in mellan 01-04 efter de somnar jag om bra igen och sover gott. Har extremt konstiga tankar o vakenhet flyter ihop med sömnen - tankarna fortsätter i vaket tillstånd och lyckas jag somna om så är dem där igen. Detta i kombination med att fingrar och tår gör ont och att andningen blir (bästa ordet är tung) gör de hela väldigt otrevligt.

Det är inte ångest (varit med om de tidigare) men funderar om de har med abstinens, och undrar om någon upplevt något liknande - har inte kunnat läsa mig till det.

Abstinens kan yttra sig på de allra mest konstiga sätt, både fysiskt och mentalt.
Smärtande leder och tryck över bröstet är nog ganska vanligt, men försvinner med tiden. Ge dig själv tid att låta kroppen återhämta sig genom att äta bra, dricka mycket vatten, fylla på med B-vitaminer samt motionera lite lätt om du känner att det funkar.

Hoppas det släpper snart!

Mags

Jag är på väg mot dag tio och det där märkliga tillståndet du beskriver har sedan ett antal dagar övergått i konstiga drömmar. Helt säker på att det är utrensningen av ”giftet” och abstinensen som skapar detta. Tröstande är att det ändå rätt snabbt blir allt bättre. Kramen!

Elise64

För mig var vecka 2 -en vecka med orolig sömn... drömmar.. och många timmar vaken... på dagarna jättepigg med mycket energi! Vecka 3 kom med smärta i leder framförallt i höger knä.. jag lider fortfarande av värken nu i vecka fyra.. gör mig begränsad... jag tror som tidigare talare att allt detta har med avgiftning att göra... och att det kommer ge sig. Försökt hitta John-erilks tråd han har skrivit mycket om detta.. jag har börjat äta Zeolit och väntar på leverans på pantotensyra(B5-vitamin )..jag trodde suget skulle vara det jobbiga, men det är smärtan... sömnen vecka 3-4 har för mig varit bättre, härlig djupsömn som jag inte hade med vin i kroppen..
Lycka till med din resa, du är duktig?