Hej,

Jag slutade cold-turkey efter ett gäng öl natten till måndag och har inte hållt uppe så här länge på kanske 13år.
Har hittils levt på vatten och apelsinjuice.
Just nu svettas jag en hel del, händer skakar och har ångest...

Vad har jag att se fram emot?

Kan inte lova att jag svarar snabbt då jag "försöker" sova så mycket, när som helst på dygnet...

DetGårBättre

Du borde ha en helt ok dag imorgon men som ändå spökar med lite ångest. Till helgen borde du vara ordentligt på benen. Sen kommer du skifta mellan eufori och depression antar jag i några månader men om ett halvår borde alltcskit släppt. Men du kommer må mycket bättre under tiden men var observant på vad som händer när dippar kommer. Orka stå mot.

Försök få i dig b-vitaminer i massor, speciellt 1 och 12. Tryck även i dig c-vitamin som kan hjälpa lindrigt. Men du har ju tagit dig förbi det mest akuta åtminstone nu.

Jag skulle dock trappat ner med benso efter så mycket krökande, underlättar övergången och minskar på skiten!

Lycka till.

looo

Jag springer och handlar vitaminer imorgon bitti, tack för rådet.

Är benzo något för de här första helvetesdagarna eller kan det även hjälpa mot dipparna du pratar om ?
Det låter verkligen skrämmande att hamna i depressioner.

Men jag är även väldigt nojjig över det här med att mina händer skakar, jag kommer ju inte kunna gå till jobbet om jag inte ens kan hålla i en mugg kaffe

Emma79

En avgiftning kanske ett par dagars sjukskrivning kan vara bra.

Ångest och nedstämdhet är en del av livet, testa att möta den! Det gãr över efter ett tag.

Att vakna upp på morgonen och inte vara bakfull är fantastiskt, här fortfarande knappt vant mig fast jag är uppe I nästan 80 nyktra dagar!

Det går upp och ner, med humör och hälsa. Men man får ta det som det kommer.

Skakningarna borde gå över, annars kanske du ska pipa iväg till VC en sväng.

dopamin dippar kan vara lite tufft i början, ät mkt protein det kan hjälpa, B12 som nämndes här ovan.

Och du, kämpa på håll ut! Det finns så många positiva sidor av nykterhet men knappast nãgon med motsatsen.

?

DetGårBättre

Benso ska du inte ta i dippar. Det ger samma sköna känsla som alkoholen men sju resors värre beroende och avgiftning men i övergången för att slippa all abstinens hade jag fuskat men du verkar ha tagit igenom dig det värsta nu...

Skakningarna försvinner väl när som helst också men i med vitaminer, främst B... antingen brus i berocca performance eller oralovite eller liknande men det är viktigt du fyller på med b då dessa förbränns under supande!

Depressionerna är bara ett sätt som kroppen fuckar upp för att börja dricka igen men det behöver inte bli så kasst. Mycket individuellt också men jag fick mig några rejäla smällar emellanåt. Bara stå mot. Idag efter drygt sju månader mår jag riktigt bra och stabilt överlag.

looo

Jag vaknade imorse som en ny människa, sov t.o.m. 6 timmar :D

Humöret är på topp men jag är väldigt tacksam för tipset om dippar så jag kan vara förberedd..

Enda problemen jag har just nu är att jag svettas lite mer än befogat och HÄNDERNA SKAKAR..
Sitter gömd i ett hörn på närmsta fik nu och har svårt att dricka en kopp kaffe :/

Att jag klarade de första dagarna utan att skriva något här var för att jag läste igenom alla andra inlägg och ni kan inte förstå hur mycket det hjälper!

Skakningar hör till när man är abstinent. Det är nog bra om du går på en hälsokontroll snart, kanske har du b-vitaminbrist, t.ex!

looo

Jag fick tips tidigare på att köpa B1 och B12 vilket jag gjorde idag och följer rekommenderad dos även om jag är lite sugen på att dubbla den.
Kan man dubbla rekommenderad dos av vitaminer ? Borde väl inte kunna vara negativt ?

Annars närmar jag mig 96 timmar sen sista drickat.. Kvällen vart mycket ångest så jag var ute o gick typ 8 timmar

DetGårBättre

Oftast ingen större fara att dubbla doser... det är väldigt försiktiga doser som skrivs på baksidan. Jag tryckte väl i mig fem till åtta berocca om dagen i mina fylleperioder för att fylla på mina depåer. C-vitamin är det bara att kötta in hur mycket du vill, går inte överdosera och b-vitamin är heller inget större fara på taket då olika tabletter innehåller olika mängder. Det finns några vitaminer som kan hamna i obalans om man får i sig mycket av en och lite av en annan men det är invecklat. C-vitaminen är mest för att det kan hjälpa lite i abstinensmåendet men bra överlag att äta annars enligt mig. Ren askorbinsyra är det bästa då brustabletter innehåller annat skit än rena vitaminer. Många får ju en spruta med b-vitamin om man krökat länge och ätit dåligt, så det är det viktigaste att tillföra och underven längre period oftast...

DetGårBättre

Benso är det enda som används vid avgiftning och det är oftast inga problem. Men som allt är det individuellt men det är verkligen att rekommendera vid cold turkey så en del slipper stryka med om man krökat mycket och/eller länge. Men om det beror på vitaminer eller psyke är svårt att veta, många kan sluta tvärt men folk kan dö också, därför är stesolid under 3-4 dagar att rekommendera i en övergång.

Ges

Dricker massor varje kväll. Vet inte hur jag ska sluta och känna glädje i livet. Gick igenom en seperation tillsammans i 16 år. Och det är nu 7 månader sen. Har kvällsjobb brukar börja 14.30. Så brukar vara rätt bakfull på jobb. Suckk. Orkar inte skriva mer just nu. Men känner mig rätt less../s

Nordsaga

Hej! Jag är ny här och skulle vara glad för lite pepp-talk. De senaste 3 dygnen har jag varit hemma från jobbet, de första 3 dygnen på väldigt länge utan en droppe. Det började med känsla av nackspärr, blytungt huvud och huvudvärk. Emellanåt får jag yrsel och dimsyn. Om nätterna vaknar jag av urladdningar av värmeexplosioner i kroppen. Kastar av mig täcket, fryser och så börjar det om. Jag har inte sovit en hel natt på flera år. Jag har tänkt: Är det någon sjukdom jag fått?

Hahaha! Så lustigt va! När jag gått omkring hela dagarna och längtat efter ”rätt klockslag”, för att få lov att ta den första starkölen eller det första glaset rött. Det har pågått sedan... ja, flera år. Så gott som varje dag. I perioder värre och med det menar jag att drickandet blivit rena fyllor mitt i arbetsveckan. Jag har ursäktat det med att ”det behövs”, för att alls orka gå till jobbet. Jag har alltid pallrat mig iväg, inte helt utan besvär och skam, även om jag fortfarande känt av ruset. Det är en ynklig känsla att komma berusad till jobbet, hela dagen går åt till att försöka dölja tillståndet. Efter lunch blickar jag ändå framåt och längtar att få komma hem. Till drickat.

Jag är 48 år och har 3 barn, man och jobb. Det har gått bra (?!) hittills. Men jag har under de senaste 3 dygnen börjat med retrospektiv. Se mig själv och mitt beteende. Det suger och jag måste ut ur detta innan mitt psyke och min kropp helt falerar.

Mitt mående har i perioder varit uselt. Depressioner, konstiga domningar, tinnitus, hjärtklappning, värk i leder. Hm, Google är ju bra! Man får reda på att man lider av en massa åtråvärda sjukdomar, men inte alkoholberoende. Idag sökte jag fram en massa info om hypoteros, att det skulle finnas problem med sköldkörteln. En högst rimlig förklaring, tänkte jag. Då kan jag ju få en diagnos som svar på ”allt jag har”. Sen föll poletten ner. I en text står det om B12 brist. Jo, det kan man få... även som alkoholberoende! Jaha, den snygga diagnosen förvandlades raskt till sanningens minut. Den ligger där nu, som en öppen bok.

Det jag genomgår just nu är abstinens. Det jag genomgått under flera år är anemi pga mitt drickande. Jag har inte ens ork att skämmas.

Jag var nykter 9 månader under 2015-16. Det minns jag som en härlig känsla. Jag ska tillbaka dit - så tusan jag ska! Nu är jag förstås bekymrad över min anemi. Jan jag behandla den själv genom tillskott och min nykterhet, eller behöver jag något mer?

Jag funderar också på att byta jobb, då det känns som att arbetet/stressen i mitt yrke ”triggar” drickandet. ”Nåt ska jag väl ha som belöning för att jag står ut!”. Har jobbat som lärare i grundskolan i drygt 20 år. Drömmer om att stå i en kassa, dra upp ogräs eller dela ut post.

Tack för att du löste mina ord. Tack.