Hur länge kan man gå på antabus?

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
ACD17
Hur länge kan man gå på antabus?

Tjo, flyttar hit nu =)

Förvisso bara 22 dagar nykter, men känner mig mer och mer motiverad för varje dag som går att fortsätta med min antabus och vara nykter.

En destruktiv ångest har förvandlas till en sund ångest. Svårt att förklara, men tror den typen av ångest jag känner nu är bra för mig. Har aldrig känt mig så här mogen och insiktsfull som jag gör just nu. Då har jag ändå haft samma typ av alkoholproblem hela mitt vuxna liv, d.v.s. 10 år.

Är så jäkla orolig över att jag på något sätt kommer lura mig själv och börja dricka igen när denna burken antabus är slut. Den räcker bara i två månader till, så kommer självklart be om en ny burk i god tid.

Frågan är bara hur länge man kan gå på antabus innan kroppen börjar ta stryk av det, om den någonsin gör det?

Just för mig är antabus verkligen superviktigt eftersom jag är så pass impulsiv och att jag inte har ett särskilt ordnat liv just nu.

Vill få ordning på mitt liv och må bra i grunden innan jag slutar med antabusen. Det är det enda som håller mig borta från all alkohol och verkligen ger mig en chans till att verkligen _FÅ_ ordning och inse att livet är värdefullt och att det inte finns oändligt med tid.

Granit
Härligt att höra att det

Härligt att höra att det knallar på i rask takt åt rätt håll för dig!
”Bara 22 dagar”?
Det är ju helt fantastiskt!

Är också nyfiken på hur länge man kan köra vidare på Antabus. Jag fick för 48 veckor på mitt recept.

Ha en härlig kväll!

ACD17
Nyktert perspektiv på livet

Jo, händer verkligen underverk när man slutar dricka. =)

Känner mig rastlös, på ett positivt sätt och längtar verkligen till att jag får ett nytt jobb (gått arbetslös första gången i ett halvår). Var på en intervju i fredags som kändes skitbra, väntar på besked nu i dagarna. *Hoppas* *hoppas* jag får det, kan verkligen leva in mig i hur det skulle kännas att jobba där närmaste åren.

Ha en trevlig kväll du med, o starkt jobbat där!

Box
Bra jobbat

Jag tycker du har gjort ett bra val att välja nykterhet.

ACD17
Att vara nykter är det enda rätta.

Även om det kan vara svårt att sova ibland. Ångestattack just nu.... Vill verkligen ha jobbet jag var på intervju hos.

Och i såna här lägen är antabus det som hjälper mig. Tänk om jag inte får jobbet? Då skulle jag säkert druckit utan antabus... Det skulle i sin tur lett till ångest över tomt bankkonto, sprucken telefon etc.

Jag orkar fan inte med att börja om igen. Nää antabus tills jag fått ordning på livet och mår bra. Då blir det lättare att hålla sig nykter på egen hand.

aeromagnus
Länge

Länge men lämna leverprov en gång i kvartalet

Berra58
Antabus

Själv tagit 9-10 mån nu.. Fast varit lite si o så sen jag började administrera mitt intag själv.. Hursomhelst så så fick jag recept så jag kan ta själv hemma i april, mot att jag lovade att lämna leverprov månadsvis. På de viset har ju läkarn o du koll på läget, o vanligtvis påverkas inte levern särskilt mycket av antabus. Så nån bortre gräns behöver ju inte finnas.
Mvh