Jag har bestämt mig

58 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Litenivärlden
Jag har bestämt mig

Nu har jag fått nog av A. Jag vill vara nykter. Återkommer senare. Dag 3 räknar jag idag.

Litenivärlden
Trasig

Jag har supit bort mitt självförtroende och min identitet. Jag är rädd för allt hela tiden. Jag Ian inte sova och försöker använda alkohol som sömnmedel. Jag gillar inte ens sprit. Jag gillar känslan när berusningen sprider sig i kroppen. Det behövs så lite för att uppnå den känslan men har jag väl fått giftet i mig kan jag inte sluta. Jag dricker tills jag däckar... Men jag vill inte ha det så här längre. Därför börjar jag skriva här så jag kan påminna mig själv när suget kommer hur illa det blir.
För nu vill jag vara nykter och fri.

Adde
Välkommen

till forumet !
Jag känner igen mig i allt du beskriver ! Jag hade ingen egen identitet och den hittade jag först 1.5 år in i nykterheten. De sista åren drack jag tills jag somnade och det blev ju liksom ingen bra sömn av det. Att ta det första glaset var så förödande ! Hade inte en chans att sluta då, allt skulle ner innan jag slocknade. Kommer ihåg helgmornar då jag spydde upp första supen men tvingade ner en slurk så jag skulle komma igång. Gick bättre om jag bottnade med några klunkar starköl först.
Ta en dag i taget och bestäm dig på morgonen innan du kliver ur sängen att just idag ska du inte dricka oavsett vad som än händer. Det beslutet hjälper mer än man kan tro. Och ta inte det första glaset !!

Och fortsätt att skriva här det hjälper också fantastiskt mycket !

Bladis
Liten i världen

Känner igen mig också, dag 2 för mig!

Litenivärlden
Äh... några öl

Blir jag inte så full av. Det är ju bara 3.5:or. Kall öl är ju så gott. Blir ju bara så där lagom rusig av lite öl. Myspys. Att jag köper ett 6-pack när jag ändå är och handlar mat är ju helt normalt. Jag kommer ju inte dricka upp alla.

3 dagar senare vaknar jag till med hela golvet fullt av ölburkar. Sen ser jag mig omkring och upptäcker att jag druckit en hel flaska vodka och lite annan sprit. Vet knappt vilken dag det är och vad jag gjort har jag vääääldigt liten aning om.
Kikar igenom telefonen för att se vilka katastrofer jag har orsakat men ser till min stora lättnad att jag uppfört mig väl på fb och Instagram.
Har skrivit meddelanden till älsklingen som är ute på arbete. Puh... Jag har skrivit ordentligt. Inga felstavningar men jag funderar vad 17 jag egentligen har velat framföra... kollar samtalslistan. Hmm... Vi har pratat några gånger. Om vad vet jag inte. Orkar inte bry mig...
Samlar ihop katastrofområdet omkring mig. 30 st öl blev det. 1 liter sprit. Och jag som bara ville ha lite kall öl i sommarvärmen. Jag förtjänar den ångesten som river i mig. Jag hade ju lovat älsklingen att inte göra så här igen... FAAAAN!

Nu är det färdigt. Jag vill inte mer. Nu är det mig själv jag måste tänka på, att jag lovar åt andra hjälper inte. Det är mig själv jag behöver stoppa innan den kalla ölen. Den är inte ens så god.

Det är kanske inte sista gången jag dricker alkohol nånsin igen men jag ska fan i mig göra ALLT jag kan för att inte vakna upp i kaoset efter en episod.
Just nu kan jag bara ta en dag i taget.
Dag 4 börjar och jag skriver för att inte glömma...

Litenivärlden
Vaknar tidigt

Kroppen är helt knäpp efter senaste episoden. Kan inte få ro men nu lyckas jag iallafall sova några timmar istället för inget alls. Hoppas bara att dessa gräsliga svettningar ger med sig snart. Sen hjälper det ju verkligen inte att det är sååå varmt ute.

Känns åtminstone som om jag börjar få lite ordning på mig själv.

Älsklingen förstår inte varför jag börjar gråta. Jag klarar inte av att säga att allt är kaos i huvudet. Är ju lite tur att jag kan skylla på värmen. Vill ju bara säga som det är men jag vet hur arg och besviken han skulle bli. Den här senaste episoden får förbli min hemlighet ett tag till. Han vet ju att jag har problem med a men han har svårt att veta hur han ska hantera det. Känslor är inget vi kan prata om men jag vet att han är rädd om mig. Det är därför han blir så arg. Han har svårt att fara iväg på sina jobb som det är och frågar om det verkligen är okej att han åker.
Jag vill inte bli lämnad ensam med mina problem men samtidigt är det inte min sak att hindra honom. Det är jag som måste lära mig att klara mig själv och kunna vara ensam utan att ta till flaskan.
Förstår inte varför jag blir så rädd och ångestfylld när han far. Och så gör jag det som verkligen skulle få honom att lämna mig för gott...

Dag 5 blir extra lång men den känns som att den kommer bli bra.:)

Litenivärlden
På sjätte dagen

Gick allt bra. Det känns bättre i kroppen och knoppen. Ikväll är det älsklingen som dricker öl. Men till skillnad från mig så slutar han innan han däckar. Visst, han är inte så roligt sällskap på det här viset men jag har precis kommit hem från jobbet och ska snart sova. Är så trött.
Tidigare kunde jag inte sova men nu kan jag knappt hålla mig vaken. Hur blir det så?

Imorgon är jag ledig och kommer bara njuta av att vara det. Och nykter kommer jag definitivt vara. Det finns hopp om livet. :)

Litenivärlden
För en vecka sedan

Vaknade jag med en gigantisk ångest. Kändes som om hjärtat var på väg att explodera av alla negativa känslor som vällde in över mig. Jag vill inte utsätta mig för det igen.
Idag vaknade jag med ett lugn. Känns som om det kommer bli en härlig söndag.
Ska ut i skogen och jobba lite så det blir skönt. Ha en underbar dag!:)

Litenivärlden
Måndag igen

Var hos mina föräldrar igår. Kändes konstigt eftersom dom vet om mina problem och senaste episoden. Kändes som om jag behövde säga något men vad kunde jag säga?! Jag ska inte dricka igen?! Jag har sagt det förut... Nu är det liksom bara att hålla hårt i hatten när det blåser. Jag har lovat dem tidigare och inte klarat det.
Skillnaden nu är att jag inte vill göra det för någon annan än mig. JAG vill inte vakna med ångesten. JAG vill inte skämmas över mina beslut. JAG vill vara nykter och stolt. Om mina föräldrar sen blir stolt över mina beslut så är det en stor bonus eller vad man ska säga...

Nurture
Vilken fin tråd

Jag blir rörd och inspirerad när jag läser den. Tror själv inte längre på att yttra några stora ord om att ’NU’ är det dags att göra något.... ’ALDRIG MER’ etc. Det har jag gjort en gång för mycket; eller rättare sagt flera. Numera biter jag ihop, är tyst, böjer nacken och kör min nykterhet i tystnad. Mer action liksom. Ingen är intresserad av mina utfästelser ändå. De vill bara se mig redig och klar.

Styrkekramar 💚

Litenivärlden
Precis

Min tanke. Det är liksom bara upp till bevis. Känns så fel för mig att göra en stor sak av det när jag har falerat tidigare.
Kram

Litenivärlden
Jobb jobb jobb...

Jobbat en och en halv vecka redan. Känns längre. Har inte saknat alkoholen nämnvärt men suget kommer väl när jag minst anar det. Får hålla koll på vad som orsakar det värsta suget. Och lära mig av det.
Har varit på ruskigt dåligt humör dock. Och trött. Jag har hemsk pms och det brukar vara en trigger. Så nu går mitt hemska humör ut över älsklingen... Jag försöker verkligen bita ihop men ibland bara ramlar de elaka orden ur munnen. Skärpning!

Litenivärlden
14 dagar

Nykter. Känns härligt att kunna säga det. Har gått ganska bra. Visst har jag känt sug. Den där tanken att lite ska jag ju klara har dykt upp några gånger. Har viftat bort den bestämt och sagt till mig själv att NEJ! Du klarar inte ens lite för du vet inte vad lite är.

Älsklingen börjar jobba igen imorgon och jag bävar redan för första jobbresan även om den är flera veckor bort. Men jag ska göra allt jag kan för att inte dricka alkohol. Blir nog att ta bilen till en av mina systrar eller så. Bara för att inte vara ensam och kör jag bil så kan jag inte dricka.

Nåväl ingen idé att oroa sig redan, det blir inte bättre för det. Dags att jobba lite.
Ha det gott!

Litenivärlden
Fortfarande

Nykter.
Har varit och tankat lite kärlek hos min syster. Har en systerdotter på 1 och ett halvt, hon får mig att må riktigt bra och skratta högt. Glädjespridare utan dess like. :)

Syster tyckte jag skulle komma dit nästa gång jag får ett svårt sug. Hellre det än att trilla dit igen. Fast jag får ju gärna till syster annars också. :D

FinaLisa
Härlig läsning😄💚☀

Du är stark och håller, vad skönt det måste kännas👍
Vi fortsätter och mår bra tycker jag.

Kramar
💚💚💚

Litenivärlden
Tack FinaLisa

Känns riktigt bra just nu.😊 Får nog vara lite stolt ändå. Ännu stoltare får jag vara om jag klarar 3 veckor ensam... älsklingen reser bort om 6 veckor. Jag bävar redan för dom veckorna. Har planerat in besök här och var för att komma hemifrån. Lika bra att planera för att vara nykter. Är det tomt i kalendern så kommer rastlösheten och risken att alkoholdjävulen kryper fram är alldeles för stor...

Litenivärlden
En månad

Sedan sist jag drack Alkohol. Saknar det väldigt mycket emellanåt men jag vet att allt blir bättre utan.

Ler
Grattis .. 1 månad 💪

Litenivärlden .. Håller med FinaLisa .. Så härlig läsning .. en månad .. Grattis .. så bra kämpat .. 💪

Litenivärlden
38 dagar

Nykter och sjuk. Blev diagnostiserad med njurbäckeninflammation. Undrar om det kan vara så att mina njurar är svagare av all alkohol jag druckit. Hur som helst hade jag gärna sluppit detta. 40 graders feber flera dagar och smärta i rygg och mage. Jippie! Min mamma var så söt. "Eftersom du fått penicillin så är det viktigt att man inte dricker alkohol." Ingen fara, det hade jag inte ens en tanke på men eftersom att min älskling är borta över natten så var hon orolig. Vanligtvis skulle jag göra exakt det MEN jag har bestämt mig så det är inte ett alternativ. Har gett mig f*n på att ta hand om mig själv. Och så visar min kropp hur misshandlad den är... Inte längre. När jag väl blivit fri detta ska bra kost och motion bli mitt nya beroende. Låter fel att kalla det så men har man en beroendepersonlighet så är dom alternativen väldigt mycket bättre på ALLA plan.

Ha det bäst! :D

Blin
Blev så glad av att läsa din

Blev så glad av att läsa din tråd. Hade önskat att det var min alkoholist som skrivit det, allt lät så bekant. Kämpa på!

Litenivärlden
Så bekant

Kom hem från jobbet och var sugen på pommes. Satte igång ugnen och slängde in plåten. Ska bara se lite tv tills dom är klar tänkte jag. Hej och hå... vaknar 3 timmar senare av att det luktar bränt.
Inte första gången det händer men absolut första gången det händer utan alkohol i systemet.
Jag var helt enkelt otroligt trött. Vilket kanske inte är så underligt med tanke på att jag varit sjuk i en vecka och precis har börjat jobba igen. Men en obehaglig påminnelse om hur det kan bli...

Litenivärlden
Närmar mig

Två månader utan alkohol. Känns bra men just nu är det tungt. Älsklingen är bortrest och det jag brukar göra då är att dränka saknaden i alkohol. Räknar hela tiden... en minut till så blir det bättre. Promenerar med hunden för att komma på andra tankar. Det bara snurrar i huvudet. Lilla a- djävulen har roligt.
"Kom igen, en liten smutt vodka skadar inte. Han får inte reda på det. Du vet ju att du mår bättre."
Nä jag mår inte bättre. Jag mår bäst nu. UTAN alkohol. Jag har ingen ångest och det är f*n så mkt bättre. Jag slåss hellre med lilla djävulen än slåss med ångesten dagen efter.

Nä nu ska jag gå och duscha för att spola ner den lilla skiten som sitter på min axel och skriker... F*n ta alkoholen!

Litenivärlden
3 veckor ensam

Och fortfarande nykter. Igår var det nära. Blev ledsen och arg på älsklingen efter vårt telefonsamtal. Han var så obrydd om hur min dag varit och pratade bara om sig själv. Skulle bli så glad om han kunde fråga hur jag mår men det händer inte ofta. Har kämpat med sig själv så hårt dom här veckorna. Får känna mig stolt att jag inte har rört alkohol då jag skulle ha legat halvt medvetslös om jag inte gett mig fan på att låta bli. Får klappa mig själv på axeln för ingen annan kommer göra det.

Litenivärlden
Fortsätter

Vara spiknykter. Klarade de 3 veckorna ensam utan något återfall. Kommer fler veckor men nu har jag passerat det värsta. Tror jag. Jag kommer försätta jobba för slutar jag så vinner alkoholdjävulen.
Kram på alla.

Litenivärlden
3 månader

Har passerat utan en droppe alkohol. Mår riktigt bra. Hade mina chanser att dricka när älsklingen var borta men lät bli för att jag ville det. Jag ville visa mig själv att jag kunde vara ensam och nykter. Även om jag hade svårt att sova så klarade jag av det. Jag gjorde det. För mig själv. Kampen blir faktiskt lättare med tiden för mig. Nu ska jag se till att klara av de här tillfällena då lilla djävulen försöker övertyga mig om att "ett glas vin går ju bra. PROVA!". Dom kommer, Jag vet ju dock inte när... kram

Nino
Så himla stark!

Jag avundas dig. Verkligen!
Jag känner så igen mig i dina skrivningar förutom att min älskling valde att lämna mig för 2,5 vecka sen. Ångesten och skammen efter det har varit brutal.
Fortsätt kämpa!

Mrx
Bra jobbat

Känner igen mig i din kamp mot "alkohol djävulen". Kämpa på och ta vara på varje vit dag du ger dig själv.

Litenivärlden
107 dagar

Nykter! Inte en droppe har jag tagit. Lusten har funnits där men jag har kämpat emot. :)
Skillnaden den här gången mot tidigare gånger är att jag har skrivit av mig här. Det har hjälpt oerhört mkt. Jag har funderat på att gå på AA-möten tidigare men det känns inte helt rätt för mig. Så att skriva och läsa här fungerar riktigt bra. Jag har inte skrivit så ofta men jag har ändå varit hjälpt av det. Jag kommer nog skriva ner mina hemskaste upplevelser när jag är som mest sugen för att få mig att minnas hur illa det kan bli.

Tack nino och Mrx! Vi kan så mkt mer än vi tror. ♡

Litenivärlden
Ledsen

För att älsklingen var på fest med arbetskamraterna. Jag var ensam och hade tid att döda. Drack lite av whiskeyn han hade hemma och sen minns jag inget mer.
På morgonen var han så arg på mig. Jag hade tydligen klöst honom vilket syntes på märkena han hade och skrikit en massa. Jag kommer inte ihåg alls varför jag hade varit arg. Inget minne av något. Det här var i början av vårt förhållande. Jag kan ärligt säga att jag hade tur som hittade honom. Även om det inte blev bättre på en gång så har det blivit bra nu. Jag var djupt nere redan då. Tömde två- tre bib:ar vin per helg. Fy fan.
Inte för att jag är sugen på alkohol nu men jag ville bara få ur mig ett av dom hemska minnena.

FinaLisa
Vad starkt du står!💪💪

Och så länge du har hållit utan alkohol!
Grattis!🌹
Jag tror det är bra att bearbeta de dåliga minnen man har av alkoholen. Det hjälper mot suget man ändå får ibland.

Jag har bara hållit 14 dagar denna gång men siktar på ett helt nyktert liv.
Det finns inget alternativ, är helt övertygad om detta nu.
Ser fram emot att komma dit du är idag!
🙆👍🤗

Kramar
💚💚💚

Litenivärlden
En tredjedels Guiness...

Drack jag när jag och älsklingen var på en spontan semester. Det var INTE gott. Jag såg inget nöje med den. Älsklingen beställde den åt mig men han fick dricka upp det mesta själv. Jag ville prova för att se hur min kropp och hjärna reagerade. Men jag vet nu att jag inte behöver ölen. Jag mådde mest bara dåligt ändå.
Så jag har brutit min nyktra våg med den men jag fortsätter att inte dricka. Jag mår så mkt bättre. :)

Sidor