Nu har jag fått nog av A. Jag vill vara nykter. Återkommer senare. Dag 3 räknar jag idag.

Litenivärlden

Kommer in och kollar läget ibland. Inte för att jag behöver det men kanske någon annan som gör det. Håller hårt i min nykterhet, min stora stolthet. Jag kan, det vet jag nu. Får emellanåt vifta bort små gråa tankar som försöker förstöra för mig men det blir allt längre mellan dem.
Det är inte värt att släppa taget och ge efter för den lilla djävulen. Har inget att vinna på det, bara allt att förlora. " Men det skulle vara kul att se hur du blir när du dricker!"
Ojoj, den som sa det till mig har INGEN aning om hur illa det blir. Har försökt förklara lite snällt hur illa det kan gå och får bara höra att jag svamlar.
Vad skulle vara roligt med det?! Att jag antagligen skulle klösa ögonen ur någon som jag fått för mig att jag är arg på?! Att jag skulle dricka upp all alkohol som serveras plus lite till?! Skulle antagligen bli utslängd från stället vi spenderat kvällen på och sen inte ha en jäkla aning om hur jag skulle ta mig hem.... Jag har lärt mig att det värsta scenariot jag kan tänka mig antagligen är det troligast utfallet av en "blöt" kväll... Nu har jag haft sån "tur" att jag inte hamnat i såna situationer de gånger jag varit på krogen men däremot hemmavid. Har däckat och på nåt vis haft lägenhetsdörren öppen så grannen kikat in och frågat hur jag mår. Sen stupfull försökt förklara att allt är okej... vilket skämt.

Nä, jag kommer inte och har ingen önskan att "bevisa" för någon hur illa det kan bli. För jag vet. Det räcker så.

Jag har som sagt inte så stort behov av att komma hit längre mer en förhoppning att det jag skriver kan vara till hjälp för någon annan.
Flaskan kan inte hjälpa oss, livet blir inte bättre av alkohol. Det är bara en vidrig illusion som gör så vi glömmer för ett tag, när dimman sedan lättar så är ingenting bättre än förut. Mest troligt värre och mer ångestfyllt än innan.

Nu tuffar vi vidare utan alkohol, vi kan!
Kram

@Litenivärlden skrev:"Nä, jag kommer inte och har ingen önskan att "bevisa" för någon hur illa det kan bli. För jag vet. Det räcker så."

Håller med. Jag har verkligen kommit undan med blotta förskräckelsen några gånger. Det kunde gått riktigt åt helvete, men jag klarade typ livhanken med en hårsmån. Tänker inte utmana ödet igen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Tack för din hälsning ❤️

Kram 🐘