Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

harrim

Du föll men desto större skäl att ta sig i kragen och absolut inte ta det som intäkt för att det är lika bra att fortsätta dricka. Det är bra om du kan komma på vad som triggade det hela så att du kan undvika det i framtiden men hur som helst blev detta en fylla bland många nyktra dagar. Förr var det väl mer eller mindre tvärtom.

Freddie

Hoppas och tror att "snedsteget" igår inte betyder mer än att du blir ännu mer motiverad och långsiktig i resan mot ett alkoholfritt liv. Även om jag förstår det måste kännas jobbigt när det händer.

Läste tidigare i din tråd (kommentar från 14:e december) där du gav råd till Skånepågen att inte ha alkohol hemma. Hur är det för dig? Har läst så många trådar och kommentarer och i många fall verkar suget och därmed potentiella "snedsteg" komma hos en hel del emellanåt och har man då alkohol hemma måste det vara svårt.

Vi hörs Mick!

xoxo

Alla faller vi ibland och här är det ingen som dömer dig! Gjort är gjort och som alla andra säger är det bara att ge sig upp i sadeln igen och fortsätta :) Hoppas att du kan förlåta dig själv och känner all den värme och kärlek som vi här på forumet vill ge dig! ?
Jag tror på dig!

Mick

Tack för erat stöd, det behöver jag verkligen nu ?
Jag analyserar vad det är som får mig att falla, ni minns att jag smakade lite glögg i julhelgen och det gick ju bra, igår trodde jag för femtioelfte gången att jag kunde dricka lite måttligt igen, hur kunde jag vara så enfaldig.
Jag vet nu att inte ens några folköl går att dricka, det börjar trigga igång gamla vanor direkt.

Suget kom igår och jag kände igen den där känslan som kom smygandes, att i det läget tro att jag kan dricka bara lite finns ju inte på kartan, jag borde ha vetat bättre och känt igen varningssignalerna.

Leverjag.
Jag vill vara nykter för min egen skull, och kunna må bra och bygga upp min självkänsla som alkoholen bryter ner.
Och även för min familj, vill kunna göra roliga saker tillsammans.
Den nyktra månaden jag har bakom mig har varit helt underbar, visst är suget jobbigt men känslan att vakna pigg, och att vara närvarande är inte mycket som slår.
Tack för att du finns här nu ?

Vilja.
Tack för ditt fantastiska stöd, klart jag hakar på dig, jag klamrar mig fast så gott jag kan, vi ska fixa detta tillsammans ?

Som harrim skriver här i tråden så är det viktigt att hitta vad som triggar igång A djävulen, i mitt fall så den största risken att jag efter ett tag tycks tro att jag kan dricka bara lite grann, och det är ju helt uteslutet i framtiden för min del från och med nu.
Det finns många andra småsaker som kan trigga oxå, som tex något man brukar göra på dagar man normalt drack på, sådana saker bör ju givetvis undvikas.

Jag har förlåtit mig själv nu och tar nya tag igen, nu ska det bli nya vita dagar.
Kramar till all er vänner här ?

Mick

Freddie.
Mitt snedsteg gör att jag ska kämpa ännu hårdare, jag har bestämt mig för att förändra mitt liv och så ska det bli, men det är en tuff väg att gå.
Jag har inte haft alkohol hemma, det är mycket viktigt för att inte trilla, igår hamnade jag i en situation där det fanns, och trodde att jag skulle klara några folköl, men icke.
Nu gäller verkligen att inte ta det första glaset mera, då kan det heller inte bli det tionde, detta ska jag jobba för.
Vi hörs igen Freddie, ta hand om dig ?

Xoxo.
Tack för att du tror på mig och ditt stöd, som du säger så finns det en helt otrolig värme och kärlek här, människor som förstår hur det är efter ett snedsteg.

Jag funderar fortfarande mycket på AA men jag vågar fortfarande inte gå dit ännu då jag bor på liten ort, det behöver nog mogna lite till, tror annars att AA verkligen är en otrolig tillgång på hjälp och stöd.

Skulle aldrig klarat så många vita dagar utan er här på forumet.
Stor kram ?

Zorro

Hej Mick
Tråkigt för din skull med bakslaget, men nu verkar du vara på banan igen! Det är väl ändå det viktigaste. Precis som du, har jag tidigare gånger då jag försökt lägga av, trott att jag kunde ta en folkis eller två, när jag varit nykter ett par tre veckor. Märkligt hur ens hjärna ställer till det för en!
Starkt att du kommer tillbaka. Kämpa vidare Mick!
/Z

xoxo

Vad glad jag blev av att logga in och se att du är tillbaka Mick! Känns som att du kommit till insikt om dina begränsningar, att dricka lagom inte är något för dig. Iaf inte nu på ett bra tag. Det känns som att du är på rätt spår och verkligen har en vilja att förändra :) ???

Mick

Jag är helt övertygad nu om att kunna dricka måttligt igen är absolut inget för mig, precis som ni säger Zorro och xoxo, att hjärnan kunde bli så kidnappad av A djävulen hade jag aldrig kunnat tro tidigare, hur den kan manipulera och lura, men så är det.

Och Vilja, du har alltid mitt fulla stöd närhelst du behöver det, när svåra stunder kommer får vi ta timme för timme om det så behövs, när det blir tufft gäller det att snabbt in och skriva här så hjälpen med att knuffa på åt rätt håll kommer så fort som möjligt ?

Ångesten hänger fortfarande kvar lite idag, jag kan inte sluta tänka på hur lätt det kan gå fel, jag hoppas och tror att dom gånger ett snedsteg görs så blir man en erfarenhet rikare och lär sig om vad det är som gör att man trillar så det kan undvikas lättare i framtiden.

xoxo

Jag vill också kunna säga att 2016 blev ett bättre år än föregående. Jag vill hitta tillbaka till mig själv igen, känns som att 2015 mest bestod av måsten och borden. Nu vill jag väga upp det med mer.. vad som är viktigt för mig.
Är det någon av ovanstående kloka talare som har prövat eller funderat på att pröva antabus?

Mick

Vi ska följas åt alla här under 2016, Vilja, xoxo, Leverjag, Zorro, och alla som vill, vi ska se till att hålla oss kvar här på alkoholhjälpen, även om någon av oss kör i diket så stanna kvar här och skriv och läs, så fort någon trillar så knuffar alla andra upp hen på banan igen.
Det måste vi för våran egen skull, iaf jag känner att jag behöver er för att fixa detta.
Hoppas ni är med mig ?

Xoxo.
Jag har ingen erfarenhet av antabus, men då man inte kan dricka på antabus utan att få oerhörda obehagliga symtom så säger en del människor att suget ibland dämpas för att man vet att man inte kan dricka.

xoxo

Jag är med dig Mick, i vått och torrt! (Får hoppas på mest torrt ^^)
Ja det känns som en skön avlastning, då slipper man tänka på hur vida man kan dricka eller inte. Undrar hur man går till väga, kontaktar man vc eller..?

Mick

Jag funderar mycket just nu på hur livet kommer att bli i framtiden, kommer jag nånsin få mitt riktiga liv tillbaka, ett liv utan alkohol, kommer suget en dag att försvinna helt om jag lyckas hålla mig nykter tillräckligt lång tid, är det någon som vet om det någonsin går att bli av med suget helt, bli helt frisk igen??

Jag börjar känna mer och mer att jag skulle behöva prata med någon i verkligheten som är i samma sits som jag är i, då är väl alternativet AA.
Givetvis är ni helt suveräna alla vänner här, men det skulle vara bra med någon in real life att prata med.
Men att gå till AA skrämmer mig lite, rädd för att bli påkommen, skammen, en hel del vet vart AA har sina möten på orten där jag bor, så det känns olustigt att dyka upp där, tänk om någon från mitt jobb ser mig där tänker jag.

Tänk att gå på ett AA möte ihop med alla er här, det skulle kännas tryggt, och vad roligt att få träffa er, det tänker jag ofta på ?

För övrigt känns det just nu stabilt trots återfall i lördags, jag har inget sug nu och mycket är inplanerat till helgen.
Nu fortsätter resan.
Ha det bäst alla ?

Leverjag

Hej fina du. Förstår dina funderingar. Alla har dem nog till och från. Jag har förstått det som att det är en sjukdom vi aldrig blir fria från men jag ser också att de är några få som återgår att dricka alkohol men mycket måttligt och har först varit utan länge. Som jag förstår det krävs det 6-12 mån innan de har tillåtit sig. Jag tror det krävs en enorm självdisciplin, strikta regler och uppmärksamhet på sig själv, sina vanor, sin konsumtion. Som jag förstår det ligger beroendet och lurar där alltid och de som druckit mycket måttligt i flera år börjar dricka mer igen. Stingo har ex har stenkoll på hur mycket han druckit detta år. Tror han skriver en logg.

Jag tycker om att du skriver om hur du känner nu. Jag tror verkligen du behöver gå. Egentligen, varför ska vi skämmas? Det är ju starkt att ta hand om sig. Arbetsgivare är skyldiga att hjälpa de som har alkoholproblem och många vittnar hur bra stöd de får. Tror du behöver våga gå dit. Du kommer bra av det! Kan du inte testa på en annan ort först så får du se om du går på möten i din egen senare? Jag har ju mycket att välja på i närheten av jobb men inte på hemmaorten.

Förstår precis vad du menar. Om människorna här fanns i en grupp skulle jag hänga dör var och varannan dag.

Bra jobbat av oss. Vi hänger i Mick. Vi ger oss dagar och veckor. Vi reflekterar, läker och vänjer oss med nya vanor. Förändring tar tid och motivation är en färskvara. :-)

Kram

Ta ut glädjen i förskott, bekymren tar man när de kommer. Tyvärr Mick tror jag inte att det finns ett facit. Du får hitta din egen sanning och metod. Men jag tror att samtal irl mycket väl kan vara bra. Man får perspektiv också när man pratar.
Suget... Ja, jag har ju varit relativt förskonad från sug när det gått ett par mån och trots att jag druckit socialt.,, men dock inte helt och nu har jag åter problem med sug. Vet inte vad längtan består i. Jag gillar ju inte ens att vara full. Men nån typ av sug finns just nu. Ja, så jag vet mindre nu än för nån månad sen då jag kände mig säker. Hur som helst så är jag stark i övertygelsen om att det är det här livet jag vill ha. Min besatthet av a satt i i ung 2 mån. Tror och hoppas att det försvinner lite snabbare nu. Lycka till Mick, tror absolut inte att du skulle ångra ett AA-besök.

Mick

Och jag känner inget sug alls, kan jag kanske fått en riktigt spark i r---n av mitt fall i lördags om hur man inte ska göra, hoppas det.
Jag känner mig tom just nu, och har gjort så några dagar, jag läser era trådar hela tiden men jag förmår inte att skriva något i dom som känns vettigt just nu, något som kan vara till hjälp i eran kamp, känns bara tomt som sagt.
Om detta beror på mitt snedsteg i lördags vet jag inte men självkänslan är inte bra just nu, jag behöver nog en vit tid igen för att känna att jag verkligen kan.

Usch vad jag hatar den förbannade alkoholen, varför kan den inte bara förbjudas, den fördärvar mer än den gör nytta i samhället.
Nåja, jag tar dag för dag, helg för helg så blir det säkert bättre längre fram igen.
Trevlig kväll alla ?