Det har jag. Det har ju nu äntligen börjat kunna till mig på en djupare nivå än tidigare då jag insett det men samtidigt förnekat det.
Nu är jag här och jag känner mig stark i att lyckas förändra mitt beteende. Inga extrema mål är uppsatta. Bara en dag i taget och massa läsning och skrivande här. Det här är min 6e dag sen jag bestämde mig (igen) för att tag i mitt drickande. Dag1 -0 dag2 -1 glas champagne (helt ärligt så var den största anledningen att jag inte ville att den skulle stå och dö eftersom den var rätt dyr..) dag3 -0, dag4 -0, dag5 -3,5 glas vin, dag6 -0. Känner riktigt nöjd med det måste jag säga :)

xoxo

Vad kul att du tycker det :-)
Ja ibland är det inte lätt, typ som just nu. Ångest över diverse saker och att försöka observera, beskriva, inte döma och delta har inte gett mycket dom senaste tjugo minuterna.. men hade jag inte försökt hade det kanske kännts ännu jobbigare än vad det gör nu.

xoxo

Inte vågat prata med pojkvännen än. Det gör mig stressad. Känner mig pressad att prata med honom för att jag skrivit om det här. Blir mer stressad och såklart sugen på att dricka. Blir stressad över att vi har en massa a hemma (flera flak öl, massa vin). Det roliga är att det som det finns allra mest av är sprit - och det rör mig inte det minsta. Har noll intresse av sprit verkligen men är beroende av öl och vin. Lite knasigt. Jag vet inte vad jag ska säga till honom, om jag ska göra det, när jag ska göra det. vad skulle vi göra med all öl och allt vin hemma? Sätta lås på vinkylen? Ställa ölen på en otillgänglig plats? Men då måste jag prata med honom, då blir det så seriöst.. lås på vinkylen.. galet.. Jag vill inte känna mig pressad att prata med honom, vill inte känna mig misslyckad varje gång jag tänker på att jag inte sagt något. Jag vill ta det när jag är redo och vågar, jag vill känna mig redo. Det gör jag inte nu. Jag känner mig stressad och dålig. Ikväll kommer jag inte att dricka iaf för där vi är nu finns ingen alkohol.

Leverjag

Att jag står hemma och kollar mig i spegeln efter ett riktigt tufft träningspass. Något jag var bra på för länge sedan. Jag observerar att jag är svettig, inte är så ung längre och inte superfit. Jag observerade att jag höll på att kräkas och svimma trots att jag höll tillbaka lite. Jag observerar att jag har mycket teknik kvar, att jag orkade en hel del och var parad med den yngsta och mest vältränade i gruppen som jag nästan nitade när hen för 10:e gången sa åt mig att ta i mer :-) Jag noterar att jag var klok så som jag gjorde. Jag har rutin och sket fullständigt att jämföra mig med andra. Jag noterar att jag är nöjd som vågade och klarade och att det var kul också. Jag noterar att jag gör saker för min skull. Jag vet att jag knappt kommer kunna röra mig om två dagar och då kommer att känna alla mina muskler in paintball och då känna mig lite starkare. Jag observerar att jag känner att jag är rätt ok och tycker faktiskt om den där kvinnan som står där framför mig. :-)

Skit i att du berättat här. Jag vill absolut inte pressa! Prata med ditt kloka jag och lyssna ordentligt, så finner du rätt väg och beslut. ?

Jag skulle definitivt behöva hänglås fortfarande. ?
Kram

Mick

Jag bad min sambo att ta bort all alkohol som hon hade i huset och hon tyckte att det var bra av mig att jag insåg att det var nödvändigt, att inte ha nåt hemma är ett måste för mig.
Men det tog tid innan jag fullt ut vågade säga detta till henne, men när jag väl gjort det så kändes det skönt, och skönt att inget finns hemma som jag kan komma åt iaf, hon har säkert några vinflaskor gömda som hon tar med sig utav om hon är hembjuden av nån kompis.

Jag tror din pojkvän förstår när du väl har mod att prata med honom ?

xoxo

Tack för er ord, era tankar. Att ni tar er tid och väljer att stötta en total främling. Det värmer så mycket.
LeverJag jag förstår att du inte menade att pressa! Min reaktion på upomuntran härifrån att berätta står jag helt och hållet själv för! Det som känns grymt nu är att jag här kunde skriva hur jag kände och bli bemött med stöd, värme och en icke-dömande attityd.
Det fanns alkohol där vi är nu, det var jag som hade glömt det bara eftersom jag ställt in mig så hårt på att inte dricka!! Känns rätt coolt. Blev inte ens sugen när jag öppnade en öl åt pojkvännen och tackade dessutom nej till att smaka. Dag fyra avklarad och snart kommer löpträningen att sätta igång! :) :)

xoxo

Jag dricker alkohol ikväll. Jag har hittills druckit lika mycket vatten som enheter. Behöver ert stöd för att inte gå all in.

Holistic

Är det bara du och din pojkvän där eller fler personer? Du ska aldrig känna att du behöver dricka bara för att han gör det. Känner du dig tillräckligt berusad nu? Om du gör det så kan du kanske ta någon alkoholfri drick istället. Du låter lite stressad. Försök att andas djupt och ta det lugnt.
Kramar

Holistic

Vad har du för satt för alkoholgräns? Försök att hålla dig till den även om det känns svårt i stunden. Försök att inte gå all in. Jag ska gå och lägga mig nu men jag svarar imorgon.

xoxo

Tack för dina svar holistic :)
Ja, jag är stressad. Jag blir alltid stressad när jag dricker. Försöker tänka på att även om det känns dåligt ikväll så kommer det kännas bättre imorgon ju mindre jag dricker. Fortfarande bra intag av vatten. kram

Håll det under kontroll nu ikväll. Svarar också ordentligt i morgon. I morgon är en ny dag. Jag och många av mina vänner med sunda a-vanor (som jag hade då) drack bara vatten efter 00:00. Ett litet tips och om pojkvännen dricker mer och öppnar upp kommer du även ihåg vad han säger.

Holistic

Hej,

Varsågod. Hur gick det igår? Det var bra att du försökte dricka mycket vatten! Var du stressad igår innan du började dricka? Eller blev du stressad av alkoholen? Ett eller två glas alkohol har en lugnande effekt på mig. Men om jag dricker tre glas under en kort period blir jag ledsen och får ångest vilket är jobbigt. Jag kommer därför försöka hålla mig till max två glas.

Jag har läst ikapp din tråd nu. Du undrade tidigare vad du skulle säga till din sambo angående alkoholen. Du måste inte säga ”jag har ett alkoholproblem och är beroende av alkohol”. Du kan linda in det på ett snyggt sätt. Du skulle kunna säga ”det har blivit lite mycket alkohol under december så jag tänker skära ner på alkoholen under januari.” Känner din kille till din ångest? Du kan berätta att alkoholen ökar din ångest och att du därför vill skära ner.

Jag brukar festa väldigt mycket med en av mina närmaste killkompisar. Han brukar bjuda med mig ganska ofta och han dricker mer än mig. Jag skrev ett sms till honom att alkoholen gör så att jag mår dåligt och att jag därför vill skära ner. Sedan dess har han inte frågat om jag vill med ut och festa vilket känns skönt.

Om jag har förstått det rätt så är målet för dig en helnykter period. Det kommer att underlätta betydligt om du berättar för din kille. Det blir enklare om det inte finns någon alkohol hemma och om han kan fungera som ett stöd för dig.

Kramar

Holistic

Kul att du vill komma igång med löpträningen! Träning har hjälpt min ångest betydligt. :)

xoxo

Tack alla för era svar < 3
Men jag tror inte att det bara handlar om kommunikation. Det är nån äventyrslust jag söker i drickandet också. Både med honom och när jag har druckit ensam. Jag tycker om att göra lite wild and crazy saker, vara spontan och så. Men jag har de senaste åren blivit väldigt hemmad när det gäller sånt också, dels pga depressioner och dels pga agorafobi som är ett enormt hinder för min vardag. jag klarar helt enkelt inte att göra dom roliga saker jag vill göra pga min ångest. Och även när jag lyckas ta mig iväg till något jag har planerat så har det i stort sätt alltid föregåtts av så mycket ångest att det jag ska göra inte blir så kul ändå, även om det är något jag gillar. Det blir en prestation mest hur vida jag lyckades ta mig iväg eller inte, oro för att jag också ska ta mig hem och oändligt mycket dömande tankar om vilken dålig person jag är som har den här ångesten och inte vill göra saker som "normala" människor vill göra. Jag kan liksom inte säga att jag ser fram emot något eftersom allt är så omgärdat av ångest. Jag vet inte hur jag ska göra för att hitta tillbaka till nån form av balans och mer glädje i livet, men jag inser iaf nu att jag måste ta mer hänsyn till mig själv i vardagen istället för alla saker som "bör" göras. Det är väldigt svårt att inse att man har begränsningar när jag ibland kan vara otroligt produktiv, för att sedan tappa all kraft och energi. Det är nog svårt för andra också att förstå svägningarna och hur stark ångesten är..
Vad himla mycket text det blev nu, men det var skönt att skriva av sig..

xoxo

Holistic
Bra tips att linda in det! Problemet är dock att jag gjort det förut men det har inte gett så bra resultat. när suget har kommit har jag fallit tillbaka. Så jag skulle behöva säga något som är en blandning av något inlindat och något mer seriöst. Men som sagt, bra tips för det sänkte kraven jag känner för vad jag ska säga :)
Min pojkvän vet om mina ångestproblem.
Det jäkliga är ju bara de fyra-fem flak med öl och allt vin som finns hemma. Det utgör ju en stor risk för att jag inte ska hålla mig nykter, men om jag ska be honom att ta bort det blir det ju plötsligt väldigt seriöst eftersom jag då indirekt säger att jag har ett sånt starkt begär efter alkohol att jag inte kan kontrollera det. Jag skulle kanske kunna börja med att säga att jag tänkt dra ner på alkoholen och sen efter ett tag be honom plocka undan ölen för att jag blir så sugen när jag ser den. Det behöver ju inte vara konstigare än att någon som bantar inte vill se en massa godis och chips hemma hela tiden..
Åh vad glad jag är att det här forumet och ni underbara forummänniskor finns. Att kunna stöta och blöta tankar här utan att bli berömd är ovärderligt!
Nu ska jag äta nåt nyttigt till lunch för att kompensera kroppen för vad den fick utstå igår. Planerar självklart att inte dricka mer denna vecka och gör jag inte det så kommer jag faktiskt klara mig under gränsen för riskbruks-konsumtion. Lite koll hade jag på intaget igår ändå tack vare allt vatten :)
Massa kärlek till er alla ❤❤?

Holistic

Hej!

Varsågod! ”Jag skulle kanske kunna börja med att säga att jag tänkt dra ner på alkoholen och sen efter ett tag be honom plocka undan ölen för att jag blir så sugen när jag ser den.” Det här låter som en bra idé. Han kommer inte tycka att det verkar konstigt. I januari väljer många att leva nyttigare genom att träna mer eller att skära ner på alkoholen. Jag försöker också hålla mig under riskbruksgränsen.

Kramar

xoxo

Jag har extremt svårt att ställa krav i relationer! Jag vågar ta mer plats nu än tidigare (inte bara gällande min nuvarande relation utan över lag).
Jag växte upp under förhållanden som gjorde att jag tidigt började förtrycka mina egna känslor och behov för att istället vara tillagas för andra och aldrig vara till besvär då jag trodde att familjens problem berodde på mig. Var jag bara snäll och tyst nog skulle allt bli bra (or not). Jag har fortfarande det beteendet i mig och tycker det är extremt svårt att veta vilka krav jag har rätt och inte rätt att ställa. Efter att ha varit i en mycket dålig relation där jag mer eller mindre förbjöds att ställa krav och där allt dåligt alltid berodde på mig blev det väl inte bättre direkt... Men nu är jag tillsammans med en snäll, normal kille.

xoxo

Tänk vad mycket bra man kan komma på när man brainstormar tsms med andra <3